Football Talk

Europa League: Στην Ιταλία θα κριθεί η πρόκριση για Νάπολι και Μπαρτσελόνα - ιστορική «τεσσάρα» της Ρέιντζερς στην Ντόρτμουντ - κράτησε και πάλι το «μηδέν» ο Αθανασιάδης! (video)

Europa League: Στην Ιταλία θα κριθεί η πρόκριση για Νάπολι και Μπαρτσελόνα - ιστορική «τεσσάρα» της Ρέιντζερς στην Ντόρτμουντ - κράτησε και πάλι το «μηδέν» ο Αθανασιάδης! (video)

Μπορεί το ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Νάπολι, στη νοκ άουτ φάση του Europa League να μην μας αποζημίωσε στο έπακρο, αναλογικά με το θέαμα που μας προσέφερε, όμως το τελικό 1-1 αναμένεται να μας χαρίσει μία πολύ μεγάλη ρεβάνς στην Ιταλία! Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ γνώρισε μία «ιστορική» ήττα από την Ρέιντζερς με 4-2 στην Βεστφαλία, στη μεγαλύτερη νίκη των Σκωτσέζων απέναντι σε γερμανική ομάδα από το 1959-60 και έπειτα, ενώ στην Μολδαβία ο Γιώργος Αθανασίαδης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη της Σέριφ Τίρασπολ επί της Μπράγκα (2-0)!

Την βελτιωμένη εκδοχή της μετά και από τις χειμερινές της προσθήκες, απέδειξε για ακόμη μία φορά η Μπαρτσελόνα, η οποία υποδέχθηκε τη Νάπολι στο Καμπ Νόου και έκανε τα… πάντα για να πάρει τη νίκη (1-1), προκειμένου να ταξιδέψει επί ιταλικού εδάφους με πλεονέκτημα για την ρεβάνς.

Ωστόσο, ούτε η πρώτη, κοινή συνύπαρξη των Αντάμα Τραορέ, Φεράν Τόρες και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στάθηκε ικανή για να της χαρίσει τη νίκη. Η Νάπολι πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με την δεύτερη προσπάθεια του Ζιελίνσκι στο ματς, αλλά οι «μπλαουγκράνα» απέδειξαν, όπως και στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, πως δεν τα παρατούν, ακόμη και αν βρεθούν πίσω στο σκορ.


Πάλεψαν, απώλεσαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες έως ότου ισοφαρίσουν και εν τέλει δικαιώθηκαν με το εύστοχο πέναλτι του Φεράν Τόρες, μισή ώρα πριν από το σφύριγμα της λήξης.


Εξακολούθησαν να πιέζουν, έφτασαν τις 15 τελικές προσπάθειες και το 63% ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό, με τη Νάπολι να… αντέχει και να φεύγει με την ισοπαλία από την Ισπανία, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς έλαβε χώρα στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Ρέιντζερς. Όλοι νομίζαμε πως… είχαμε φαβορί, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό αποδείχθηκε πως ήταν οι φιλοξενούμενοι, που επικράτησαν με το «τρελό» 4-2!


Πήραν το προβάδισμα στο 38’ με πέναλτι του Ταβερνιέρ, «διπλασίασαν» τα γκολ τους στο 41ο λεπτό χάρη στον Μορέλος, αλλά ούτε η ανάπαυλα στάθηκε ικανή για να τους σταματήσει.

Η Ρέιντζερς έκανε το 3-0 με τον Λούντστραμ στο 49’, αλλά εκεί προέκυψε και η πρώτη αντίδραση των Βεστφαλών στο ματς. Μείωσαν με τον Μπέλιγχαμ, προσπάθησαν να εντείνουν την πίεσή τους αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσουν την έκταση του σκορ, αυτή έγινε μεγαλύτερη.


Ο Μορέλος σκόραρε και πάλι και έκτοτε το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ρόζε είναι να βρει ένα δεύτερο γκολ με τον Γκερέιρο στο 82ο λεπτό. Τίποτα παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε να ανατρέψει την ιστορική νίκη της Ρέιντζερς, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά με τέτοιο σκορ, εκτός έδρας, γερμανική ομάδα τα τελευταία 60 χρόνια.


Τέλος, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το ματς της Ζενίτ με την Μπέτις (2-3), το οποίο είχε τέσσερα γκολ μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας και… πέντε στο ημίχρονο.


Οι Ισπανοί όμως, ακόμη και αν ισοφαρίστηκαν από τον Μάλκομ, δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα και πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη που τους καθιστά φαβορί στην επόμενη συνάντησής τους.

Ανάλογης σημασίας ήταν και η επικράτηση της Σέριφ Τίρασπολ με τον Αθανασιάδη βασικό! Ο Έλληνας γκολκίπερ διατήρησε και πάλι το «μηδέν» σε ευρωπαϊκό ματς, έχοντας τρεις σημαντικές αποκρούσεις και το τελικό 2-0 των Μολδαβών απέναντι στην Μπράγκα, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, απέδειξε πως η πορεία τους στο Champions League, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!


Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων παιχνιδιών του Europa League:

Ζενίτ – Μπέτις 2-3  (25’ Ντζιούμπα, 28’ Μάλκομ – 8’ Ροντρίγκες, 18’ Χοσέ, 41’ Γκουαδράδο)

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1 (58’ Φόρες - 29’ Ζιελίνσκι)

Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4 (51’ Μπέλιγχαμ, 82’ Γκερέιρο – 38’ πεν. Ταβερνιέρ, 41’, 54’ Μορέλος, 49’ Λούντστραμ)

Σέριφ Τίρασπολ – Μπράγκα 2-0 (43’ Τιλ, 83’ Τραορέ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0