Football Talk

Λίβερπουλ: Δεν συμβιβάζεται ούτε με την… ισοπαλία στο φετινό Champions League!

Λίβερπουλ: Δεν συμβιβάζεται ούτε με την… ισοπαλία στο φετινό Champions League!

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο Champions League πραγματοποίησε η Λίβερπουλ απέναντι στην Ίντερ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 2-0 στην Ιταλία και να βάζουν τις βάσεις για την πρόκρισή τους στους «8» του θεσμού. Σκόρερ οι Φιρμίνο και Σαλάχ, ντεμπούτο για τον Χάρβεϊ Έλϊοτ που «έγραψε» ιστορία!

Η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της χώρας, Ίντερ. Μία ομάδα που ακόμη και φέτος, χωρίς τον Αντόνιο Κόντε στο «τιμόνι» της, εξακολουθεί να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, με τον ανταγωνισμό βεβαίως να έχει αυξηθεί, λόγω του φορμαρίσματος της Μίλαν και της πάντα επικίνδυνης Νάπολι.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάζεται στο Μιλάνο γεμάτη αυτοπεποίθηση, ακόμη και αν το «διπλό» στο Τερφ Μουρ επί της Μπέρνλι, δεν αποτέλεσε και την πιο πειστική της εμφάνιση.

Βλέπουμε τις ενδεκάδες. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν ο Κώστας Τσιμίκας, βασικός ο Ρόμπερτσον, ο Κονατέ δίπλα στον Φαν Ντάικ και ο Χάρβεϊ Έλϊοτ, που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του μετά από 158 ημέρες, «γράφοντας» ιστορία.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι ο 18άχρονος της Λίβερπουλ είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής της που κάνει ντεμπούτο στο Champions League ή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε νοκ-άουτ φάση, σε ολόκληρη την ιστορία της, ξεπερνώντας τον Αλεξάντερ Άρνολντ.

Το ματς ξεκινάει και η πίεση των «κόκκινων» είναι αφόρητη. Η Ίντερ αντέχει, σπαταλά μία τεράστια ευκαιρία με τον Τσαλχάνογλου και οδηγεί το παιχνίδι στην ανάπαυλα στο απόλυτο «μηδέν».

Με την έναρξη της επανάληψης, πατά ακόμη καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ιντζάγκι να δείχνει πως έχει προσαρμόσει πλήρως την ομάδα του στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Οι «νερατζούροι» φαντάζουν πιο επικίνδυνοι αλλά ο Φαν Ντάικ και ο Κονατέ είναι σταθεροί. Πόσο μάλλον από την στιγμή που καμία ομάδα δεν έχει καταγράψει με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια!

Ο Κλοπ αντιλαμβάνεται γρήγορα πως η Λίβερπουλ δεν στέκεται όπως ο ίδιος θα ήθελε και προβαίνει σε αλλαγές, έχοντας ήδη περάσει τον Φιρμίνο στο ματς. Βγάζει τον Έλϊοτ και τον κουρασμένο Μανέ και βάζει στο παιχνίδι τον Ντίας και τον Χέντερσον.

Εκεί αλλάζουν όλα. Εκεί γυρνά ο διακόπτης και από το 60’ και μετά, μία μόνο ομάδα υπάρχει στο γήπεδο. Η διαφορά του αγγλικού με τον ιταλικό ρυθμό κάνει πλέον την εμφάνισή της.

Στο 76ο λεπτό η υπεροχή της Λίβερπουλ, εν αντιθέσει με αυτήν νωρίτερα της Ίντερ, κεφαλαιοποιείται! Ο Φιρμίνο βάζει ένα εξαιρετικό γκολ, πιστοποιώντας και πάλι πως οι «μεγάλες» βραδιές του είναι πλέον μακριά από το Άνφιλντ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ «κλειδώνει» την πρόκριση με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή.

Το τελικό 2-0 υπέρ της Λίβερπουλ απλώς επιβεβαιώνει πως οι ομάδες του «Νησιού» χρειάζονται απλώς ένα καλό διάστημα στο ματς για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν… Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία αποτελεί και τη μοναδική, αγγλική ομάδα που ολοκλήρωσε την διαδικασία των ομίλων με το… απόλυτο, έξι στα έξι.

Με την εξόρμηση στο Μιλάνο και το σπουδαίο «διπλό» απέναντι στην Ίντερ το σερί μεγάλωσε! Η Λίβερπουλ έχει 100% επιτυχία σε όλα τα ματς που έχει δώσει και απέδειξε και πάλι πως στο φετινό Champions League, δεν συμβιβάζεται ούτε με την… ισοπαλία!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0