Football Talk

«Θρυλικές» προκρίσεις στους «16» του Europa League: Το μείον της Μόσχας, το «party» στην Άγκυρα και το έπος του Λονδίνου (video)

«Θρυλικές» προκρίσεις στους «16» του Europa League: Το μείον της Μόσχας, το «party» στην Άγκυρα και το έπος του Λονδίνου (video)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Αταλάντα στην φάση των «32» του Europa League, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει μερικές σπουδαίες βραδιές. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για 9η φορά στην φάση των «32» του Europa League μετρώντας τέσσερις προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμούς, ενώ την προηγούμενη διετία πανηγύρισαν κόντρα σε Άρσεναλ και PSV.

Στον συγκεκριμένο γύρο ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται κάποιες σπουδαίες νίκες και ιστορικές προκρίσεις. Η αρχή έγινε την σεζόν 2011-12 όπου οι Πειραιώτες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο τους αν και παίρνουν 9 βαθμούς στον όμιλο του Champions League τερματίζουν στην 3η θέση του ομίλου και μεταφέρονται στην δεύτερη διοργάνωση της UEFA για να αντιμετωπίσουν την Ρούμπιν Καζάν.

Το πρώτο ματς πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με το θερμόμετρο να δείχνει -13 βαθμούς Κελσίου. Το γκολ του Φουστέρ και το πέναλτι του Νάτχο που έπιασε ο Ρόι Καρόλ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς έγραψαν την ιστορία του αγώνα.


Στη ρεβάνς του Φαλήρου ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τις νίκες του χάρη στο γκολ του Τζιμπούρ και πήγε στους 16 όπου γνώρισε σκληρό αποκλεισμό από τη Μέταλιστ Χάρκιβ.


Την σεζόν 2016-17 ο Πάουλο Μπέντο κάνει κάτι που ελάχιστοι προπονητές του Ολυμπιακού έχουν αντέξει να κάνουν. Όχι απλά δίνει ευκαιρίες, αλλά ουσιαστικά στηρίζει την ομάδα του πάνω σε νέα παιδιά όπως ο Ρέτσος, ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος και ο Μανθάτης. Αυτά τα παιδιά των ακαδημιών του Ολυμπιακού με ελάχιστη εμπειρία παίζουν στους 32 με την τουρκική Οσμάνλισπορ.

Μάλιστα το 0-0 του πρώτου ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη δυσκολίας ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα. Εκεί με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ και ένα του Ελγιονούσι οι ερυθρόλευκοι θα φύγουν θριαμβευτές με 3-0.



Την δεύτερη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα, ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο που κοιτάει στα μάτια ομάδες όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ. Στους 32 του Europa League ο Ολυμπιακός έρχεται αντιμέτωπος με την Άρσεναλ και μάλιστα χάνει το πρώτο ματς στην έδρα του με 1-0 με τον Λακαζέτ να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε.

Οι πάντες πιστεύουν πως η πρόκριση έχει κρίθει. Οι πάντες εκτός από τον Μαρτίνς που δηλώνει μάλιστα πριν την ρεβάνς πως η ομάδα του θα προκριθεί. Οι παίκτες του τον πιστεύουν και τελικά πετυχαίνουν στην παράταση μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία της ομάδας. 
 


Έναν χρόνο μετά οι Πειραιώτες συναντούν στους «32» την  PSV με το πρώτο ματς στο Φάληρο να εξελίσσεται σε αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου και να λήγει με 4-2 υπέρ της ομάδας του Μαρτίνς. 



Οι Ολλανδοί, ωστόσο δεν είχαν διάθεση να παραδώσουν εύκολα τα όπλα τους και στη ρεβάνς του Αϊντχόφεν με πρωταγωνιστή τον Ζάχαβι προηγούνται με 2-0 και κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους μέχρι το 90´. Τότε ο Χασάν έδωσε το εισιτήριο στον Ολυμπιακό. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0