Football Talk

Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: Φιρμίνο και Σαλάχ έστειλαν τους «κόκκινους» με το ένα πόδι στους «8» του Champions League! (video)

Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: Φιρμίνο και Σαλάχ έστειλαν τους «κόκκινους» με το ένα πόδι στους «8» του Champions League! (video)

Δύο στιγμές για την Λίβερπουλ ήταν τελικά αρκετές, παρότι μιλάμε για ένα ματς που μέχρι και το 75’ δεν είχε εντός εστίας τελική προσπάθεια. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Φιρμίνο, ο οποίος «κάρφωσε» με το κεφάλι την Ίντερ και εν συνεχεία ο Μοχάμεντ Σαλάχ που «έγραψε» το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ομάδα του και συνεχίζοντας το εντυπωσιακό 7Χ7 της στον θεσμό!

Όλα έδειχναν πως Ίντερ και Λίβερπουλ θα έλυναν τις διαφορές τους στο Άνφιλντ, μιας και το 0-0 διατηρούνταν μέχρι και το 75ο λεπτό, δίχως κάποια ομάδα να έχει εντός εστίας τελική προσπάθεια. Εκεί όμως εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, που με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 και ο Μοχάμεντ Σαλάχ που επτά λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 και «τιμώρησε» με τον χειρότερο τρόπο, το μοναδικό κακό διάστημα της Ίντερ στο παιχνίδι!

Σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος για μισή ώρα, Ίντερ και Λίβερπουλ προσπάθησαν αμφότερες να βρουν το εναρκτήριο γκολ, αλλά καμία δεν ήταν όσο αποτελεσματική θα… έπρεπε, αναλογικά με την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Αναλυτικότερα, η πρώτη τελική προσπάθεια άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σουτάρει εκτός περιοχής στο 5’, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ «όπλισε» μέσα στο «κουτί», αλλά η προσπάθειά του κατέληξε κόρνερ.


Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός, ο Σαντιό Μανέ απείλησε στο 14’, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έφερε την υπογραφή του μοναδικού Τούρκου από τους 22 «βασικούς»!


Ο Τσαλχάνογλου τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά είδε το… οριζόντιο δοκάρι του Άλισον να σταματά την προσπάθειά του, με την Ίντερ να στέκεται άτυχη, σε ένα ματς που έδειχνε πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η πίεση της Λίβερπουλ εντάθηκε, ο Μανέ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με «ψαλιδάκι» και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου από τα τέσσερα ημίχρονα που καλούνται να δώσουν οι δύο αντίπαλοι.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ίντερ παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αποδείχθηκε πιο απειλητική αλλά και πάλι ο Φαν Ντάικ με τον Κονατέ μπορούσαν να περιορίσουν τους κινδύνους.

Η πρώτη πραγματικά σοβαρή ευκαιρία της επανάληψης μάλιστα ήταν για την Λίβερπουλ, με τον Ντίας στο 63’ να κάνει ένα κοντρόλ περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν.


Έκτοτε, γύρισε ο… διακόπτης και κρίθηκε η αναμέτρηση! Η Ίντερ δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την είσοδο του Ντίας στο ματς και ένα κακό επτάλεπτο ήταν αρκετό για να της στερήσει την… ισοπαλία. Ο Φιρμίνο άνοιξε το σκορ στο 76’ με ωραία κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ, ο Σαλάχ έκανε το 2-0 επτά λεπτά αργότερα και το τελικό σκορ χαρίζει στην Λίβερπουλ μία τεράστια νίκη, που την καθιστά αναμφίβολα φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Champions League!

 

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (87' Ρανόκια), Μπαστόνι (90' Ντιμάρκο), Ντάμφρις (87' Νταρμιάν), Βιδάλ (87' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο, Μαρτίνες (70' Σάντσες)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (59' Χέντερσον), Τιάγκο (86' Μίλνερ), Έλιοτ (59' Κεϊτά), Μανέ (59' Ντίας), Σαλάχ, Ζότα (46' Φιρμίνο)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0