Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3: Επέβαλαν το ρυθμό τους στη Ριζούπολη οι «πράσινοι» και πήραν σημαντικό τρίποντο (video)

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3: Επέβαλαν το ρυθμό τους στη Ριζούπολη οι «πράσινοι» και πήραν σημαντικό τρίποντο (video)
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη, με σκορ 3-0 και μια θετική εμφάνιση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πολλές φάσεις, ταχύτητα και ενέργεια ήταν τα στοιχεία του είδε ο Ελληνοσέρβος τεχνικός από την ομάδα του και έτσι πήραν τους τρεις βαθμούς.
Σχετικά Άρθρα

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καμάρας για τον εξ αναβολής αγώνα της 14η αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» σημείωσαν δύο γρήγορα γκολ πρίν από το εικοσάλεπτο, πράγμα που είχε να συμβεί πέντε χρόνια σε εκτός έδρας αναμέτρησης, ενώ ο Μπαξεβανίδης έβαλε αυτογκόλ στο δεύτερο ημίχρονο και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους φιλοξενούμενους! 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Απόλλων Σμύρνης να πιέζει τους «πράσινους», οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών του «τριφυλλιού» έβγαλε τον Φακούντο Σάντσες στην δεξιά μεριά της περιοχής των γηπεδούχων, έχοντας χώρο και χρόνο, και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Αϊτόρ, αλλά ο Μπαξεβαδίνης έδιωξε αντικανονικά τη μπάλα προεκτείνοντας το πόδι του στο πρόσωπο του Ισπανού, ο οποίος κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παλάσιος, με την εκτέλεση του να μην είναι καλή, αλλά ο Βέρχουλστ είχε επαφή με τη μπάλα. Έχασε τον έλεγχο της και πέρασε κάτω από το σώμα του και το 1-0 στο 13’, ήταν γεγονός.

Τρία λεπτά αργότερα ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε νέο πέναλτι, καθώς ο Κάστρο ανέτρεψε τον Έλληνα φορ, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ευαγγέλου, να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Την δεύτερη εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ και με ένα δυνατό σουτ… μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Στο 25’ ο Βέλεθ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βέλεθ έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο κίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε με ασφάλεια.

Στο 32’ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει με τον Αϊτόρ να μπάινει στην περιοχή, να πατάει για τον Γκατσίνοβιτς και αυτός με τη σειρά του να κάνει στο σουτ στην εστία με τον Βέρχουλστ να μπλοκάρει εκ νέου με ασφάλεια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» με μια επέλαση από τα αριστερά με τον Αϊτόρ, βρήκαν χώρο, με τον Ιωαννίδη να βρίσκεται αμαρκάριστος, ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα αλλά το σουτ του δεν ήταν ελπιδοφόρο και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.

Μια σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους πραγματοποιήθηκε στο 39ο λεπτό με τον Σίμπσαχ να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν είχαν ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα. Η πρώτη μετά το ημίχρονο ήρθε από μεριάς Παναθηναϊκού, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει και ο Γκατσίνοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά δεν έβαλε καλά το κεφάλι του και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ακόμη μια μεγάλη φάση για τους «πράσινους» με τον Αϊτόρ να βγαίνει ευνοημένος από τις κόντρες και στη συνέχεια έκανε ένα όμορφο σουτ με το Βέρχουλστ να επεμβαίνει, παρότι δόθηκε άουτ.

Στο 62ο ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση με τον Τσιλούλη να τον πιέζει. Ο Αργεντινός πλάσαρε, αλλά ο Βέρχουλστ είχε και πάλι απάντηση! Στη συνέχεια της φάσης ο Ιωαννίδης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 76’ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε με τον Χατζηγιοβάνη από δεξιά και σέντραρε για τον Ιωαννίδη, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παμλίδης με ατομική ενέργεια βρήκε μια τελική προς την εστία με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 79ο λεπτό και ενώ η ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε ανέβει, οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Καρλίτος να δίνει στον Αϊτόρ και εκείνος με τη σειρά του μοίρασε για τον Χατζηγιοβάνης ο οποίος έκανε ένα αδύναμο σουτ.

Μια ακόμη καλή φάση για τον Απόλλωνα, ήρθε στο 81’ με τον Ντάουντα να κάνει συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Διούδης επενέβη και μπλόκαρε.

Δύο σουτ στο 85’ από Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη αποτέλεσαν δύο ακόμη τελικές, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο 87’ ο Αϊτόρ γύρισε απο τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, και ο Μπαξεβανίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 90+1 ο Χατζηγιοβάνης έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με την μπάλα όμως να καταλήγει απογοητευτικά άουτ.

Ο MVP

Ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Αϊτόρ, είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του «τριφυλλιού» και η συμμετοχή του ήταν καθοριστική, καθώς έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα γκολ!

Η φάση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετές ευκαιρίες, και κατάφερε να σκοράρει τρείς φορές. Μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όμως ήταν αυτή στο δεύτερο ημίχρονο (57'), με τον Αϊτόρ να βγαίνει κερδισμένος από τις κόντρες και να εκτελεί τον Βέρχουλστ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Βέρλχουστ, Ντομίνγκεζ, Ρόγκνε, Μπαξεβανίδης, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες (77' Ντάουντα), Τσιλούλης (61’ Φαν Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννιδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ (89' Σιδεράς), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (73’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης), Παλάσιος (89' Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (7 Καρλίτος) 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0