Football Talk

Παναιτωλικός - Λαμία 1-0: Πήραν αυτό που άξιζαν τα «καναρίνια» με καθοριστικό... Νταγκό(λ)! (video)

Παναιτωλικός - Λαμία 1-0: Πήραν αυτό που άξιζαν τα «καναρίνια» με καθοριστικό... Νταγκό(λ)! (video)
Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα από τους «παθητικούς» Λαμιώτες, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη με το... φτωχό 1-0, χάρη στην πολύ όμορφη εκτέλεση του Νταγκό, που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε τη Λαμία στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής, με στόχο τη νίκη που θα τον εδραίωνε στην πρώτη δεκάδα της Super League. Με μια πειστική εμφάνιση και εξαιρετικό τον Ναντρέι Νταγκό, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι από το ματς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναιτωλικός έδειξε από την αρχή του ματς τη διάθεση να κυνηγήσει τους 3 βαθμούς, έχοντας την κατοχή (έφτασε μέχρι το 60% ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με 56%) και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικός. Η Λαμία από την άλλη περιορίστηκε περισσότερο σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να φανεί απειλητική για τα καρέ του Γκαραβέλη κυρίως με κάποια μακρινά σουτ του Ναντρέι Νταγκό, που όμως δεν ανησύχησαν το Έλληνα γκολκίπερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 27’, όταν μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό του Βέργου με τον Νταγκό, ο 2ος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του με το αριστερό έστειλε τη μπάλα ψηλά, μην μπορώντας να σημαδέψει την εστία.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός μετά την ανάπαυλα έγινε αισθητά πιο γρήγορος, με την εικόνα των δύο ομάδων ωστόσο να μην αλλάζει ιδιαίτερα και τα «καναρίνια» να συνεχίζουν την πίεση τους ώστε να πάρουν το πολυπόθητο προβάδισμα. Ένα επικίνδυνο σουτ του Κορνέλιους στο 54’, έδιωξε ο Γκαραβέλης σε κόρνερ.

Αυτό που άξιζαν οι γηπεδούχοι, ήρθε τελικά στο 56’, όταν ο… συνήθης ύποπτος Νταγκό έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, συνέκλινε και με συρτό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, σκόραρε ανοίγοντας λογαριασμό με τα χρώματα του Παναιτωλικού.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως η μεγάλη στιγμή ήταν και πάλι για τους Αγρινιώτες, όταν σε άλλη μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ντουάρτε από δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε ένα σκαφτό σουτ, με την μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας.

Η μοναδική καλή στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο 84’, όταν η κεφαλιά του Μανούσου να μπλοκάρεται εύκολα από τον Ανέστη.

O MVP

Δίχως αμφιβολία ο Ναντρέι Νταγκό, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όντας ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης του γηπέδου και σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα «καναρίνια», που έκρινε τελικά την αναμέτρηση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πολύ όμορφο γκολ του Νταγκό στο 56’, με το οποίο ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη και τους 3 βαθμούς. Ήταν μια εκτέλεση υψηλού επιπέδου από τον Ιβοριανό εξτρέμ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον (77’ Βργκοτς), Χουχούμης, Ντίας (85’ Τσιγγάρας), Νταγκό (77’ Μόρσεϊ), Φλόρες, Μεντόσα (59’ Ντουάρτε), Αντούνες, Βέργος

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (62’ Αραμπούλι), Μπανγκουρά (68’ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος (46’ Νούνιες)

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0