Football Talk

Χέρμαν Μπούργος: Ο πιο πιστός σύντροφος του Σιμεόνε έρχεται στον Άρη (video)

Χέρμαν Μπούργος: Ο πιο πιστός σύντροφος του Σιμεόνε έρχεται στον Άρη (video)
Ο Χέρμαν Μπούργος βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Άρη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και το BN Sports γράφει για τον πιο πιστό σύντροφο του Ντιέγκο Σιμεόνε, που νίκησε τον καρκίνο με τον ροκ χαρακτήρα. 
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Τον Δεκέμβριο του 2012 κατά την διάρκεια ενός ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο, ο Χέρμαν Μπούργος κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις κατά του Ζοσέ Μουρίνιο και ρίχνοντας του ένα δολοφονικό βλέμμα του είπε: «Εγώ δεν είμαι ο Τίτο (Βιλανόβα), θα σου ξεριζώσω το κεφάλι».

Δύο χρόνια αργότερα ξανά σε μαδριλένικο ντέρμπι ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Ντιέγκο Κόστα προκάλεσε την οργή του κατά του διαιτητή Κάρλος Ντελγάδο Φερέιρο και χρειάστηκαν περίπου έξι άτομα να τον συγκρατήσουν και να ηρεμήσει. Για την πράξη του αυτή τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές.

Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ως τερματοφύλακας ο El Mono (Η μαϊμού) τιμωρήθηκε με 11 αγωνιστικές όταν αγωνιζόταν στην Μαγιόρκα για χτύπημα εκτός φάσης στον Μανουέλ Σεράνο της Εσπανιόλ όταν ο τελευταίος τον φώναξε Sudaca (μειωτικό σχόλιο κατά των Λατινοαμερικάνων). To 2011 γίνεται το δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε, αρχικά στην Κατάνια και στη συνέχεια στην Ατλέτικο Μαδρίτης αποτελώντας τον πιστό φίλο και συνεργάτη του «Τσόλο» για μια ολόκληρη δεκαετία. Με το κλασικό του καπελάκι αλλά και τα Google γυαλιά, την μακριά του κώμη ο Μπούργος για πολλούς ήταν ο μπαμπούλας του Σιμεόνε αλλά η αλήθεια είναι ότι ο άλλοτε διεθνής Αργεντινός τερματοφύλακας συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εδραίωση του Cholismo στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

burgos-simeone.jpg

Αν κάποτε ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δηλώσει πως εκπροσωπεί το heavy metal ποδόσφαιρο, τότε ο Σιμεόνε αλλά κυρίως ο Μπούργος μπορούν να συγκριθούν μόνο με το death metal (ο Μπούργος μάλιστα, ήταν ο frontman ενός ροκ συγκροτήματος με το όνομα The Garb). Μετά από δέκα χρόνια στο πλευρό του Τσόλο είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αυτή του προπονητή.

Για πολλούς ο Χέρμαν Μπούργος είναι ένας εκκεντρικός τύπος, αλλά όποιος ψάξει καλύτερα θα δει έναν άνθρωπο που έβγαλε νοκ άουτ τον καρκίνο του νεφρού σε ηλικία μόλις 34 ετών, που συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγέννηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά κυρίως έναν συναρπαστικό άνθρωπο.

Αυτός ο άνθρωπος μετά από 10 χρόνια στο πλευρό του Σιμεόνε αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και να αναλάβει πρώτος προπονητής στη Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή. Τον Μάρτιο του 2021 o 52χρονος ανέλαβε την αγαπημένη ομάδα του Μέσι στα μέσα του Κόπα ντε λα Λίγκα Προφεσιονάλ. Η Νιούελς όμως δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος με ποδοσφαιριστές θρύλους όπως ο Μάξι Ροντρίγκες οι οποίοι όμως πλέον βρίσκονταν στην δύση της καριέρας τους. Έτσι, τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα ενώ και ο αποκλεισμός από την φάση των ομίλων του Copa Sudamericana οδήγησε στην απομάκρυνση του.

burgos_argentina.jpg

Και μπορεί η πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής να είχε μικρή διάρκεια αλλά είναι βέβαιο ότι όπου θα βρίσκεται τα παιχνίδια του θα έχουν σίγουρα χαρακτήρα ροκ, σαν αυτό που συνήθιζε να παίζει με το συγκρότημά του.




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0