Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο Eμπαπέ λύτρωσε τον Μέσι και «τιμώρησε» την άτολμη «βασίλισσα» του Αντσελότι! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο Eμπαπέ λύτρωσε τον Μέσι και «τιμώρησε» την άτολμη «βασίλισσα» του Αντσελότι! (video)
Ο Τιμπό Κουρτουά κατέβασε... ρολά, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε με ένα buzzer beater στο 90+4', έγραψε το τελικό 1-0 (15/02) και χάρισε μία μεγάλη νίκη στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντάς της σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση-πρόκριση από τη φάση των «16» του Champions League!
 
Μία στιγμή μεγάλης έμπνευσης του Κιλιάν Εμπαπέ έκρινε την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Παριζιάνους να επικρατούν με 1-0 (15/02), σε ένα ματς που ο Τιμπό Κουρτουά έμοιαζε ανίκητος. Παράλληλα, ο νεαρός σταρ λύτρωσε τον Λιονέλ Μέσι, που λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος χάνοντας πέναλτι στο 62ο λεπτό!

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League θα «σφραγιστεί» στη ρεβάνς της Μαδρίτης στις 9 Μαρτίου (22:00), όπου Μεντί και Κασεμίρο δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον Κάρλο Αντσελότι, μιας και αμφότεροι συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Από την άλλη, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είδε τον Νεϊμάρ να επιστρέφει μετά από τις 28 Νοεμβρίου και να έχει συμμετοχή στο γκολ της ομάδας του, την ώρα που ο Σέρχιο Ράμος κάνει... αγώνα για να προλάβει το δεύτερο ματς! 


Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Εμπαπέ «χόρεψε» τον Καρβαχάλ, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το τελείωμα του Ντι Μαρία ήταν κακό κι έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά.


Η μεγαλύτερη ευκαιρία, ωστόσο, του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε δώδεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Εμπαπέ -και πάλι- βγήκε στην πλάτη της άμυνας, σούταρε, αλλά υπό την πίεση του Καρβαχάλ, νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τις «μηχανές» στα... κόκκινα, αλλά δεν μπορούσαν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Μαδριλένων, οι οποίοι ισορρόπησαν το ματς και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με αυτήν του πρώτου. Η Παρί Σεν Ζερμέν κυκλοφόρησε την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα και απείλησε ξανά με τον Εμπαπέ στο 50ο λεπτό, αλλά βρήκε τον γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης σε ετοιμότητα για ακόμα μία φορά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, δεν είχε έρθει ακόμη. 


Στο 61ο λεπτό, ο φοβερά δραστήριος Εμπαπέ πάτησε περιοχή, ανατράπηκε από τον Καρβαχάλ και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ντανιέλε Ορσάτο, υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών». Ένα λεπτό αργότερα ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε πάνω από την μπάλα, εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά είδε τον εκπληκτικό Τιμπό Κουρτουά να επιλέγει σωστή γωνία και να αποκρούει.


Η πίεση των γηπεδούχων δεν σταμάτησε. Με κύριο εκφραστή τον Κιλιάν Εμπαπέ, οι Γάλλοι προσπαθούσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά είτε ο Κουρτούα, είτε ένα κακό τελείωμα σαν αυτό του νεαρού σταρ στο 79', δεν έφερναν τον επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύριγμα φαινόταν πως θα βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες, σε ένα παιχνίδι με υψηλές προσδοκίες, αλλά χωρίς σκορ, με την ευθύνη να βαραίνει κυρίως τον Τιμπό Κουρτουά, που κατέβασε... ρολά. Κι όμως!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κιλιάν Εμπαπέ συνδυάστηκε άψογα με τον Νεϊμάρ, πάτησε περιοχή, άδειασε τους αντιπάλους του και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του με ένα buzzer beater, που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Παρί, για την υπόθεση-πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες, Παρέδες, Βεράτι, Ντανίλο (87' Γκέιγ), Ντι Μαρία (72' Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72' Λούκας Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (72' Ροντρίγκο), Βινίσιους Τζούνιορ (82' Αζάρ), Μπενζεμά (87' Μπέιλ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0