Football Talk

Το Crossbar Challenge του Ροναλντίνιο, το πρώτο βίντεο που ξεπέρασε τα 1.000.000 views στο Youtube, γίνεται 17 ετών! (video)

Το Crossbar Challenge του Ροναλντίνιο, το πρώτο βίντεο που ξεπέρασε τα 1.000.000 views στο Youtube, γίνεται 17 ετών! (video)
Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τότε που ο Ροναλντίνιο, μία μπάλα και μία μυθική διαφήμιση για χάρη της Nike, χάριζαν στο Youtube το πρώτο του βίντεο που ξεπέρασε τα 1.000.000 views!
 
Σε κάποιους ίσως μοιάζει σαν χθες, αλλά πέρασαν περίπου δύο δεκαετίες. Ήταν τέτοια η σχέση του «μάγου» με την μπάλα, είχε αναπτύξει τέτοια επικοινωνία μαζί της, που έκανε ολόκληρες γενιές όχι μόνο να ξαναερωτευθούν το ποδόσφαιρο, αλλά να προσπαθήσουν να μιμηθούν όσα μαγικά έκανε φορώντας τα εμβληματικά λευκά παπούτσια Nike, με τις χρυσές λεπτομέρειες. Επίτευγμα ακατόρθωτο. Το απέδιξε, άλλωστε.
 
Μία μέρα σαν και σήμερα, πριν 17 χρόνια, ο Ροναλντίνιο έκανε και τους πιο αισιόδοξους πως μπορούν να αγγίξουν λίγη από τη δική του «χρυσόσκονη», να τα παρατήσουν. Πώς; Με βίντεο στο Youtube, για χάρη μιας διαφήμισης της Nike!
 
Μία μπάλα, ο «Ρόνι» με ένα φανελάκι προπόνησης της Μπαρτσελόνα και 138 δευτερόλεπτα αγνής μαγείας, με τον 24χρονο τότε Βραζιλιάνο, να πετά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, να την υποδέχεται στο στήθος και να το επαναλαμβάνει αβίαστα τρεις φορές. 
 
Το εν λόγω βίντεο «σημάδεψε» μία ολόκληρη γενιά, μία ολόκληρη εποχή, αφού υπήρξε το πρώτο που ξεπέρασε τα 1.000.000 views στο Youtube. Μπορεί να δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2005, αλλά η συζήτηση για αυτό 17 χρόνια μετά, καλά κρατεί. 
 
Πολλοί έκαναν λόγο για προϊόν μοντάζ. Ίσως και να είναι έτσι, αλλά όσοι παρακολούθησαν τον Ροναλντίνιο στην ποδοσφαιρική ακμή του, δεν περίμεναν κανένα βίντεο για να τον πουν με το δεύτερό του όνομα: μάγο!
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0