Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-0: Αν δεν σκοράρεις, ΠΑΣ... Ευρώπη!

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-0: Αν δεν σκοράρεις, ΠΑΣ... Ευρώπη!

Το αυτογκόλ του Σιαμπάνη, ο εξαιρετικός Κάργας και η αστοχία του Άρη έδωσαν στον ΠΑΣ Γιάννινα μία τεράστια νίκη (2-0), με τους Ηπειρώτες να πηγαίνουν φουλ για playoffs και τους «κίτρινους» να βρίσκονται σε... κίνδυνο!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Άρη στους Ζωσιμάδες ρίχνοντας την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Super League. Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν πιο αποτελεσματικός και κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να βρει δύο φορές δίχτυα και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη ανεβαίνοντας στους 36 βαθμούς, μόλις τρεις πίσω από την ΑΕΚ! Μια ακόμη απώλεια για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που συνεχίζει να χάνει έδαφος…

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Άρη. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Μαντσίνι με τον Εντιαγέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Λοντίγκιν να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση και να κρατάει το μηδέν στο 15’.

Με τη συμπλήρωση 19 λεπτών αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Παπαπέτρου, διέκοψε το παιχνίδι και όλοι οι παίκτες χειροκρότησαν στην μνήμη του φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε την 1η Φλεβάρη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Ο Άρης ήταν περισσότερο απειλητικός χωρίς όμως να μπορεί να σημειώσει κάποια τελική στην εστία του ΠΑΣ Γιάννινα. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες δίχως σκορ.

5512434_1.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Προβάδισμα στο σκορ με την έναρξη του δεύτερου μέρους πήρε ο ΠΑΣ. Ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αυτή βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σιαμπάνη και εν συνεχεία στο χέρι του νεαρού γκολκίπερ του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 στο 51’.

Στο 62’ ο Μαντσίνι έκανε μια καλή εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Καμαρά να πηδάει για κεφαλιά όμως να μην βρίσκει τη μπάλα όπως ήθελε και να καταλήγει έξω. Λίγα λεπτά μετά ο Μαντσίνι ξανά απείλησε επιχειρώντας το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Μεγάλη στιγμή για τον Άρη στο 77’, με το σουτ του Ιτούρμπε να κοντράρει και να περνάει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία να βρουν δίχτυα με τον Κάργα να διώχνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή μετά από κεφαλιά του Φαμπιάνο.

Στο 84’ ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε και δεύτερο γκολ με το πλασέ του Ντομίνγκες μέσα από την περιοχή σε μια φάση διαρκείας όπου ο Άρης έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Φαμπιάνο. Η μπάλα πέρασε τη γραμμή ωστόσο ο Παπαπέτρου δεν το αντιλήφθηκε και χρειάστηκε τον έλεγχο του VAR.  

5512523_1.jpg

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν απέλπιδα προσπάθεια για να βρουν ένα γκολ όμως αυτό δεν συνέβη χάνοντας ευκαιρίες στο 87′ με την κεφαλιά του Μάνου και στο 90+3′ με την εκτέλεση του Πάλμα να μην μπορούν να νικήσουν τον Λοντίγκιν. Μάλιστα, είχαν και δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+7′ μετά από προσπάθεια του Μαντσίνι και ένα λεπτό αργότερα μετά από αντίστοιχη του Γκαρσία.

Ο MVP

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Λοντίγκιν κράτησε ανέπαφη την εστία του παρά τις πολλές ευκαιρίες του Άρη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ το οποίο ήρθε τη στιγμή που ο Άρης κυνηγούσε την ισοφάριση και ενώ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες καθώς ο Φαμπιάνο είχε τραυματιστεί και βρισκόταν εκτός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90′ Παντελάκης), Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Λιάσος (Οικονμόπουλος), Σνάιντερ (88′ Μπρένερ), Περέα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (85′ Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (85′ Πάλμα), Μαντσίνι, Καμαρά (85′ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (67′ Ιτούρμπε), Μάνος


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0