Football Talk

Γουλβς: Το «ιστορικό» 4Χ4 εκτός έδρας, φέρει την υπογραφή του Μπρούνο Λάζε! (video)

Γουλβς: Το «ιστορικό» 4Χ4 εκτός έδρας, φέρει την υπογραφή του Μπρούνο Λάζε! (video)

Μία εκπληκτική Γουλβς που εξακολουθεί να τρελαίνει άπαντες στην Premier League, έκανε μία… βόλτα από το Βόρειο Λονδίνο, με τους «λύκους» να επικρατούν με 2-0 και να «γράφουν» ιστορία, μιας και για πρώτη φορά από το 1992 και έπειτα, πανηγυρίζουν τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες.

Μετέβη στην έδρα της Τότεναμ απλώς για να αποδείξει πως η εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ δεν ήταν τυχαία. Εν τέλει, το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παρά το γεγονός πως λίγες ημέρες πριν, είχε ηττηθεί από την Άρσεναλ στο Μολινό.

Σκοράρει με το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο Βόρειο Λονδίνο με τον Χιμένες που λατρεύει να «πληγώνει» την Τότεναμ και προτού προλάβει να δει την αντίδραση της αντιπάλου της, ξαναχτυπά, αυτή την φορά με τον Ντεντόκερ.

Ακολουθεί ένα σεμιναριακό παιχνίδι από πλευράς Γουλβς, με τον Μπρούνο Λάζε να αποδεικνύει γιατί ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής του μήνα αλλά και γιατί με το τελικό 2-0 η Γουλβς προσπέρασε τους «spurs» στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι απειλές προς την εστία του Ζοσέ Σα περιορίζονται, ο Πορτογάλος είναι σταθερότατος όταν η ατομική ποιότητα των παικτών της Τότεναμ κάνει την διαφορά, το «μηδέν» διατηρείται και το τελικό σκορ σηματοδοτεί πως «η Γουλβς έγραψε ιστορία απέναντι στον Αντόνιο Κόντε»!

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, αρχικά τον υποχρέωσε στην 3η του συνεχόμενη ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά το 2009, όταν και βρισκόταν στην Αταλάντα, και γιατί η ίδια δεν είχε ξανακάνει ποτέ, τέσσερις εκτός έδρας νίκες σε συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Πλέον, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το σερί ξεκίνησε απέναντι στην Μπράιτον (0-1), συνεχίστηκε στο Θέατρο των Ονείρων, όπου επικράτησε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια με το ίδιο σκορ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπρέντφορντ (1-2) και έκανε το 4Χ4 στο Βόρειο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (0-2).

Τέσσερα «διπλά», ένα γκολ παθητικό συνολικά, κανένα στο πρώτο μέρος και έξι γκολ υπέρ της! Δηλαδή 1,5 ανά παιχνίδι… Λίγο περίεργο για ομάδα που διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη θα αναρωτηθεί κάποιος.

Και όμως, έτσι είναι. Αυτή είναι η Γουλβς! Μία ομάδα που βρίσκεται στην 7η θέση με 37 βαθμούς σε 23 ματς, την ώρα που έχει πετύχει 21 γκολ συνολικά και έχει δεχθεί τέσσερα λιγότερα. Πρακτικά, έχει την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, μετά την Γουότφορντ, και την 2η καλύτερη άμυνα, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι!

Αυτό πάει να πει πως… πρωταγωνιστεί με το δικό της στυλ. Και όλα αυτά βεβαίως, φέρουν την υπογραφή του Μπρούνο Λάζε στο έπακρο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0