Football Talk

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο Εμβιλά τιμώρησαν τη... φλύαρη «Ένωση»!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο Εμβιλά τιμώρησαν τη... φλύαρη «Ένωση»!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (13/02) της ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαν Εμβιλά, που έκρινε το ντέρμπι στο 85ο λεπτό και διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» στο +9 από τον δεύτερο στη βαθμολογία της Super League, ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ παρουσίαστηκε βελτιωμένη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και ιδιαίτερα... φλύαρη, γεγονός που την οδήγησε στο να μην αποφύγει την ήττα. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (13/02) της «Ένωσης», με τον Γιαν Εμβιλά να γίνεται ο «χρυσός» σκόρερ των Πειραιωτών στο 85ο λεπτό, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είτε δεν εκμεταλλεύθηκαν τις επιθετικές προϋποθέσεις που είχαν, είτε σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Με τον τρόπο αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν συνέχεια στο αρνητικό σερί που έχουν χτίσει στην έδρα των «ερυθρολεύκων», αφού γνώρισαν την έκτη συνεχόμενη ήττα τους εκεί, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. 


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να ψάξουν το γκολ από νωρίς. Στο 6ο λεπτό ο Άμραμπατ έκανε την ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να πιάσει μία γεμάτη κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Μπουχαλάκης έβγαλε μία εξαιρετική πάσα προς τον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει αρχικά στα πόδια του Χατζισαφί κι έπειτα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και βρήκαν δίχτυα στο 26’, αλλά ο Γιώργος Μασούρας, ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, που σκόραρε, ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε σωστά, ως οφσάιντ.

Έκτοτε, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά. ΑΕΚ και Ολυμπιακός αλληλοεξουδετερώνονταν και μόνο ένα σουτ του Άμραμπατ στο 37’ ξεχώρισε, με τον Βατσλίκ να απομακρύνει, εν τέλει, σε κόρνερ. Το 0-0 παρέμεινε στα εναπομείναντα λεπτά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στο 52’ ο Λαλά βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν εκτός περιοχής, έκανε τη σέντρα, βρήκε τον Τικίνιο, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και ο Τσιντώτας μπλόκαρε!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε τις ευκαιρίες, όταν είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, αλλά πήρε πορεία προς το κέντρο της εστίας και ο Βάτσλικ απομάκρυνε.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Σιμάνσκι έβγαλε μία μακρινή μπαλιά, ο Μανωλάς δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Βατσλίκ και στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα. Εν τέλει, η «Ένωση» κέρδισε ένα κόρνερ από τη συγκεκριμένη φάση, που παραλίγο να αποφέρει το πολυπόθητο γκολ, όταν ο Σιμόες σούταρε με δύναμη, αλλά βρήκε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού σε ετοιμότητα.

Εν τέλει, οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς έδωσαν άλλον αέρα στους «ερυθρόλευκους», που έλυσαν τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Καρβάλιο δημιούργησε πολλά προβλήματα από την αριστερή πλευρά και από ένα κόρνερ που κέρδισε, ο Γιαν Εμβιλά βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή και έγραψε το 1-0 στο 85ο λεπτό!

Στα εναπομείναντα λεπτά το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ονιεκούρου, κι έπειτα διαχειρίζεται σωστά το υπέρ του προβάδισμα, και την ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Πειραιώτες νικητές με 1-0 και επιβεβαίωσε πως παραμένουν αήττητοι και μόνοι, πρώτοι στο +9 από τον δεύτερο στη Super LeagueΠΑΟΚ!

Ο MVP

Ο Γιαν Εμβιλά, που με το γκολ του στο 85ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι και διατήρησε τον Ολυμπιακό στο +9 από τον διώκτη του στη βαθμολογία, ΠΑΟΚ!

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μαντί Καμαρά στο 10ο λεπτό, που εφόσον είχε διαφορετική κατάληξη, πιθανότατα η αναμέτρηση θα είχε άλλη εξέλιξη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (46’ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά (90+1' Μπα), Μπουχαλάκης (80' Καρβάλιο), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Τικίνιο (80' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88' Σάκχοφ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (81' Γέβτιτς)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports..gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0