Football Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία 2-0: «Ξέρανε» τη Λαμία με τον Ιωαννίδη να... καθαρίζει για το τριφύλλι! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία 2-0: «Ξέρανε» τη Λαμία με τον Ιωαννίδη να... καθαρίζει για το τριφύλλι! (video)
Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Λαμία, με τον Έλληνα φορ να σκοράρει εις διπλούν και να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για το «τριφύλλι»! 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Λαμία για την 23η αγωνιστική της Super League, με τους «πράσινους» να προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες από ΠΑΟΚ (2-1), ΟΦΗ (3-2) και Αστέρα Τρίπολης (1-0). Από την άλλη οι Φθιώτες αγωνίστηκαν στη Λεωφόρο, με μια ήττα από τον Ατρόμητο (3-1), μια νίκη επί του ΟΦΗ (2-1) και μια ισοπαλία με τον Άρη (0-0).

 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μια στημένη φάση στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν η αφορμή για να υπάρχει το πρώτο κόρνερ του παιχνιδιού, υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι, με αποδέκτη τον Φώτη Ιωαννίδη να πιάνει μια όμορφη κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ (1-0) στο 3’.

Στο 6’ λεπτό ακόμη μια εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά της περιοχής της Λαμίας, ο Αϊτόρ εκτέλεσε με αποδέκτη και πάλι τον Ιωαννίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο εκτός.

Οι «πράσινοι» με πολύ όμορφη κυκλοφορία και άψογες συνεργασίες έφτασε σε δύο τελικές με τους Γκατσίνοβιτς και Παλάσιος να συμμετέχουν σε αυτές, αλλά ο Σαράνοφ ήταν ετοιμοπόλεμος και αντέδρασε ψύχραιμα.

Μια όμορφη μπαλιά από τον Γκατσίνοβιτς προς τον Αϊτόρ, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο εκτός της εστίας της Λαμίας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε απότομα, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατοχή, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Στο 38' της αναμέτρησης ο Χουάνκαρ είχε μια δυναμική επέλαση από τα αριστερά, ο οποίος γέμισε στην περιοχή, ενώ στη πορεία της βρέθηκε ο Παλάσιος, αλλά δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα.

Στο 40' ο Χουάνκαρ και πάλι έκανε μια διείσδυση από τα αριστερά, ενώ πάτησε για τον Ιωαννίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Παλάσιος, που σούταρε υπό δύσκολες συνθήκες, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

 

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη τελική για τη Λαμία ήρθε από τον Αραμπούλι στο 48’ και τον Διούδη να μπλοκάρει με ασφάλεια.

Στο 53’ μετά από μια στημένη μπαλιά ο Σκόνδρας σέντραρε και ο Αραμπούλι έπιασε μια κεφαλιά, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη και ο Διούδης πάγωσε τον κίνδυνο με ένα ασφαλές μπλοκάρισμα.

Ένα κακό πάτημα με το αριστερό πόδι, στάθηκε αρκετό για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο Αϊτόρ, υποβασταζόμενος, με τον Βιτάλ να τον αντικαθιστά.
Αϊτόρ.jpg

Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε σε χαμηλό τέμπο μέχρι και το 66’, όταν ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με το αριστερό, και τον Σαράνοφ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 70’ μετά από ένα όμορφο γέμισμα του Βιγιαφάνιες, ο Βιτάλ υποδέχτηκε τη μπάλα με το γόνατο και εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο σώμα του Σαράνοφ και στη συνέχεια κόρνερ.

Μια καλή φάση για τη Λαμία σημειώθηκε στο 76’ με τον Αραμπούλι να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να κοντράρει στα κορμιά καταλήγοντας κόρνερ. Οι «πράσινοι» ευνοήθηκαν από το κόρνερ και βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος να μην μπορεί να ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις. Μοίρασε για τον Βιγιαφάνιες και εκείνος του επέστρεψε τη μπάλα. Ο Σαράνοφ έκανε μια έξοδο που άγχωσε τον Αργεντινό, βάζοντας τέλος στη φάση.

Στο 80’ ο Βιγιαφάνιες και πάλι, μοίρασε στο Βιτάλ και με ένα σουτ στην κίνηση πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

Στο 82΄λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε ένα άκρως σεντερφορίσιο γύρισμα, εκτελώντας την εστία του Σαράνοφ, με τη μπάλα να καταλήγει -συστημένη- στο παραθυράκι του τέρματος.

Στο 90+1 ο Καρλίτος επιχείρησε ένα σουτ, αλλά τα σώματα έσωσαν τις όποιες συνθήκες προσπάθησε να δημιουργήσει ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Φώτης Ιωαννίδης, είναι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς με ένα γκολ στο 3’ και με ένα ακόμα στο 82’ να διπλασιάζει τα τέρματα για τον ίδιο και ταυτόχρονα για τους γηπεδούχους!

Η φάση του αγώνα

Το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 66' της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι στιγμή που ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά θα «κλείδωνε» τη νίκη, αλλά ο Σαράνοφ επενέβη! 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσεθ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (69’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος). 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Ταϊρόν (19’ Αραμπούλι), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Καραμάνος (66’ Βέλιος).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0