Football Talk

Ιωνικός: Φέρνει το χάος στην κούρσα της 6άδας (video)

Ιωνικός: Φέρνει το χάος στην κούρσα της 6άδας (video)

Τα play offs πλησιάζουν και οι ομάδες προσπαθούν να κλείσουν μία θέση στην πρώτη εξάδα ώστε να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ιωνικός, από την πλευρά του, έχει κάνει ότι είναι απαραίτητο για βάλει… «μπουρλότο» σε αυτή τη μάχη.

Εξ Αναβολής συν τρεις αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της κανονικής περιόδου και η μάχη για μία θέση στην πρώτη εξάδα καλά κρατεί. Έξι ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις για να μπουν στην διαδικασία των play off και να κατακτήσουν ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μία από τις ομάδες που ευθύνεται για αυτό το… χάος, είναι αναμφίβολα ο Ιωνικός.

Η ομάδα της Νίκαιας που ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια μετά το 2007, και έχει παίξει κομβικό ρόλο στο ότι συμβαίνει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Μπορεί εκείνος να δίνει μάχη για την παραμονή του αλλά αντιστέκεται εξαιρετικά απέναντι στους διεκδικητές της ευρωπαϊκής εξόδου.

Ιωνικός – Άρης 1-0 (2η αγωνιστική)

Από την αρχή, η έδρα του Ιωνικού δεν θα ήταν από τις πιο εύκολες. Και ήρθε η επιβεβαίωση. Μόλις στην 2η αγωνιστική, οι Νικαιώτες έκαναν αισθητή την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία, καθώς επικράτησαν του Άρη με 1-0. Ο Άιας Άοσμαν ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το «χρυσό» γκολ και ανάγκασε την ομάδα του Μάντζιου στο πρώτο κάζο της σεζόν. Παράλληλα, έθεσε ισχυρές βάσεις ενόψει της συνέχειας, αφού οι «κίτρινοι» είναι μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0-0 (3η αγωνιστική)

Μπορεί να αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη στη φετινή σεζόν αλλά ο Ιωνικός κατάφερε να μπλοκάρει και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά στους Ζωσιμάδες. Με την ομάδα του Μεταξά να έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, οι Νικαιώτες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Γιάννενα, με τον Χουτετσιώτη αλλά και την αμυντική γραμμή του ελληνικού συλλόγου, να είναι σε εξαιρετική βραδιά. Ακόμα ένας βαθμός στο σακούλι της παραμονής.

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 (10η αγωνιστική)

Μία ακόμα ομάδα που δεν μπόρεσε να περάσει από την έδρα της Νίκαιας, ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες μπορεί να παρουσιάζουν ένα δυνατό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο φέτος, αλλά στην έδρα του Ιωνικού τα βρήκε… σκούρα. Ο Τουράμ άνοιξε από νωρίς το σκορ, υπενθυμίζοντας την ποιότητα που είχε στη Λαμία αλλά ο Λέο Τιλίκα βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση μέχρι το 30ο λεπτό. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τον Αστέρα να μην μένει… ευχαριστημένος από αυτή την τροπή του ματς.

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 3-2 (12η αγωνιστική)

Η μεγαλύτερη φετινή νίκη του Ιωνικού είναι αναμφίβολα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί επιβεβαιώθηκε πως δύσκολα θα περάσουν οι ομάδες από την έδρα της Νίκαιας. Μπορεί ο Δικέφαλος να προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα τον δρόμο προς την ισοφάριση με τον Κάνιας. Η ολική ανατροπή ήρθε από τον Άοσμαν στο 34ο λεπτό ενώ ο Λένις ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, μετατρέποντας σε θρίαμβο την επικράτηση του Ιωνικού. Ο ΠΑΟΚ απλώς μείωσε σε 3-2 με τον Μουργκ και άφησε τρεις σημαντικούς βαθμούς στη Νίκαια.

Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 2-3 (23η αγωνιστική)

Και φτάνουμε στο τελευταίο «μπαμ» του Ιωνικού. Αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Νικαιώτες ήταν σε πολύ καλό βράδυ και επέβαλαν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, σταματώντας το σερί των Αρκάδων. Ο Καπίγια άνοιξε το σκορ από νωρίς αλλά ο Ιωνικός έφερε τούμπα το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά με τους Άοσμαν και Λένις (63’-67’). Ο Μάναλης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 93’, με τον Κρέσπι απλώς να μειώνει στην τελευταία φάση του αγώνα σε 3-2.

Με λίγα λόγια, ο Ιωνικός έχει κόψει συνολικά 11 βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην πρώτη 7άδα και έχει ακόμα ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ταυτόχρονα, μόνο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχασαν βαθμούς στην δυάδα των αγώνων με τους νεοφώτιστους.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0