Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0: «Τελικός» χωρίς νικητή στη Ριζούπολη! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0: «Τελικός» χωρίς νικητή στη Ριζούπολη! (video)

Με το ποδοσφαιρικό θέαμα να μην λείπει, Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ σε ένα ματς – τελικό για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Χαμένη ευκαιρία για Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιτωλικό! Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στη Ριζούπολη για την αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής και σ’ ένα ματς από το οποίο δεν έλειψαν καθόλου οι καλές φάσεις.

Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει σε καμία από τις δύο ομάδες την πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα που τόσο πολύ χρειάζονταν, αφού ο μεν Απόλλων βρίσκεται τελευταίος ενώ ο δε Παναιτωλικός ευελπιστεί σε μια καλύτερη θέση στα play out.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικότερα μπήκε στην αναμέτρηση ο Παναιτωλικός, με τους Αγρινιώτες να απειλούν από νωρίς. Στο 9’ ο Νταγκό εισέβαλλε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε ένα καλό σουτ, το οποίο εν τέλει κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Τρία λεπτά (12’) αργότερα ήταν η σειρά του Ντίας να απειλήσει πιάνοντας ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Από πλευράς του ο Απόλλων σημείωσε την πρώτη πολύ καλή του στιγμή στο 19’, όταν ο Ντεντάκης σέντραρε προς τον Σίγκνεβιτς κι εκείνος με τη σειρά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με ωραία κεφαλιά. Από κει και πέρα το παιχνίδι έμοιαζε να είναι κατά βάση ισορροπημένο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν λίγη περισσότερη… ζωντάνια.


Στο 41ο λεπτό ο Αντούνες σέρβιρε πολύ ωραία στον Ντίας, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής. Στη συνέχεια έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως έστειλε την μπάλα άουτ! Το ημίχρονο έκλεισε με τον Νταγκό να πραγματοποιεί μια εξαιρετική ντρίπλα έχοντας αντίπαλο τον Ντεντάκη και τον Ντίας έπειτα να μην αξιοποιεί το γύρισμά του.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πλαίσιο ενός πολύ καλού ρυθμού άρχισαν να κυλάνε τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Καρέλης θέλησε να απειλήσει στο 61’ με ωραία κεφαλιά, όμως ο Βέρχουλστ δεν θέλησε να τον αφήσει να χαρεί και μπλόκαρε ωραία την μπάλα.

Η απάντηση από τον Απόλλωνα ήρθε άμεσα! Στο 64ο λεπτό ο Μαρτίνες κουβάλησε την μπάλα και επιχείρησε το σουτ αλλά η απόκρουση του Ανέστη, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Από την είσοδο του Ντάουντα στον αγωνιστικό χώρο κι έπειτα (στο 67’), η «ελαφρά ταξιαρχία» φάνηκε να παίρνει μια βαθιά ανάσα στην επιθετική της γραμμή. Ο άλλοτε παίκτης της ομάδας του Αγρινίου στο 77’ θέλησε να σερβίρει στον Τσιλούλη, με τον Ανέστη να αποκρούει ξανά, ενώ στην επόμενη φάση έπιασε μια κεφαλιά, αλλά καθώς δεν γύρισε σωστά το σώμα του η μπάλα πέρασε άουτ.


Έπειτα το momentum του Απόλλωνα, ήρθε η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει. Στο 85’ ο Καρέλης θέλησε να εκμεταλλευτεί το λανθασμένο γύρισμα των αντιπάλων, προσπαθώντας να «κρεμάσει» τον Βέρχουλστ. Ο Αυστριακός κίπερ όμως μπόρεσε να αποκρούσει και να μην κάνει την ομάδα του να πληρώσει το σφάλμα της.

Ο MVP

Ο Ντάουντα. Με την έλευσή του στον αγωνιστικό χώρο ο επιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στη δημιουργία ευκαιριών και έκανε τη διαφορά.

Η φάση του αγώνα

Η προσπάθεια του Καρέλη στο 85’. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε μια ανάσα πριν βρει το γκολ, όμως ο Βέρχουλστ ήταν καθοριστικός πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τ. Φέστα)Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Βιτλής (46’ Μπαξεβανίδης), Σλίβκα, Τσίμπσαχ (63’ Κάστρο), Τσιλούλης (83’ Γιαννιώτας), Μαρτίνες, Παμλίδης (67’ Ντάουντα), Σίγνκεβιτς (83’ Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Αναστασίου)Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Ντίας (73’ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (86’ Γιούι), Νταγκό (64’ Βέργος), Καρέλης (86’ Βργκοτς)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0