Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά, με «όργια» Λένις και... τέλος στο σερί των Αρκάδων!

Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 2-3: Ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά, με «όργια» Λένις και... τέλος στο σερί των Αρκάδων!
Ο Ιωνικός πέτυχε μία επική ανατροπή στην αλώβητη για επτά αγωνιστικές έδρα του Αστέρα Τρίπολης και με το 3-2 (12/02) υπέρ του, έδωσε τέλος στο σερί των Αρκάδων! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λένις, που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και πέτυχε το γκολ που έφερε το ματς... τούμπα!
Δεν έλεγε να δεχτεί γκολ ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά ο Ιωνικός ανέτρεψε τα δεδομένα! Με μεγάλη εμφάνιση του Λένις που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και πέτυχε το γκολ της ανατροπής, οι Νικαιώτες έφυγαν με το σπουδαίο ψυχολογικά και βαθμολογικά 3-2 (12/02) από το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Απίστευτα πράγματα στις καθυστερήσεις του ματς, με την κάθε ομάδα να βρίσκει από μία φορά δίχτυα!

Το σύνολο του Δημήτρη Σπανού, όχι μόνο πήρε μεγάλη «ανάσα» στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, αλλά έδωσε τέλος στο σερί έξι παιχνιδιών των Αρκάδων, στα οποία διατήρησαν την εστία τους απαραβίαστη!


1ο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού στην πρώτη του ευκαιρία στο 6ο λεπτό, ευτύχησε να προηγηθεί. Ριέρα, Σίτο και Καπίγια συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να κάνει την προβολή και να γράφει το 1-0 για την ομάδα του. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, είχαν και νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σονί εξαπέλυσε το μακρινό σουτ, αλλά είδε τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει, έστω και δύσκολα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τις «μηχανές» στα... κόκκινα και στο 12' είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καπίγια με κοντινό σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς άρχισε να κάνει διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος, ενώ ο βείχε την μπάλα στα πόδια, αλλά έμοιαζε πλήρως ακίνδυνος και περιορισμένος, με το 1-0 να παραμένει ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


2ο ημίχρονο

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ιωνικός είχε κατοχή της μπάλας, αλλά κατάφερε να την μετουσιώσει κάτι πολύ μεγαλύτερο! Στο 58ο λεπτό, ο Λένις «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι και ο διαιτητής, μετά από έλεγχο στο VAR, τις έκρινε ως πλήρως δικαιολογημένες!

Ο Καστάνιος που υπέπεσε στην παράβαση αποβλήθηκε, ενώ ο Άοσμαν που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε στο 63', φέρνοντας το ματς στα ίσια. Τα καλύτερα για τους Νικαιώτες, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμη!

Τέσσερα λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Λένις πήρε μία φοβερή πάσα από τον Άοσμαν, πέρασε τον Τσιφτσή και έφερε το ματς... τούμπα για τον Ιωνικό, γράφοντας το 2-1!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και λίγο έλειψε να το πετύχουν ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών! Ο Κρέσπι έκανε ένα φοβερό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Εν τέλει, αντί να ισοφαρίσουν, δέχθηκαν και τρίτο τέρμα, με τον Μάναλη στο 90+8'.

Ωστόσο, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90+9', με ένα πολύ δυνατό σουτ του Κρέσπι, που αυτήν τη φορά βρήκε δίχτυα και έγραψε το 3-2!

Ο MVP

Ο Λένις που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και πέτυχε το γκολ της ολικής ανατροπής. Αναμφισβήτητα, η συγκεκριμένη νίκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Κρέσπι στο 89' που θα μπορούσε να δώσει τελείως διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση, φέρνοντας το ματς στα ίσια για τους Αρκάδες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κάρμονα, Χριστόπουλος (81' Κόστα), Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (81' Μπενίτο), Καπίγια (64' Αντζούλας), Σίτο (81' Κρέσπι), Σονί

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ματσούκας (73' Γκοτσούλιας), Βαφέας, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (90' Καμπράλ), Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (85' Πλατέλλας), Λένις (73' Βαλεριάνος), Μάντζης (90' Μάναλης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0