Football Talk

Νόριτς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Εύκολο πέρασμα για τους «πολίτες» από το Κάροου Ρόουντ με «σεληνιασμένο»… Στέρλινγκ! (video)

Νόριτς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Εύκολο πέρασμα για τους «πολίτες» από το Κάροου Ρόουντ με «σεληνιασμένο»… Στέρλινγκ! (video)

Παίζοντας τόσο… όσο και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς μέχρι και το τέλος, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Νόριτς (0-4), έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Ραχίμ Στέρλινγκ που έκανε χατ-τρικ. Εξακολουθεί να ελέγχει την κούρσα του τίτλου ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πάλι δεν ξεκίνησαν βασικοί Γιαννούλης και Τζόλης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League ή τέλος πάντων να οδηγηθεί στο ματς του Έτιχαντ απέναντι στην Λίβερπουλ με ασφαλή διαφορά βαθμών, είναι να παίρνει τα ματς απέναντι σε λιγότερο ισχυρούς αντιπάλους.

Αυτό έκανε απέναντι στη Νόριτς, με τους «πολίτες» να επικρατούν δίχως να πατήσουν ιδιαίτερα το γκάζι, έχοντας μπροστάρη τον Ραχίμ Στέρλινγκ που… άργησε αλλά βρήκε δίχτυα δις στο 2022!

Αναλυτικότερα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού μόλις στο 4ο λεπτό, βρήκε δίχτυα με τον Φιλ Φόντεν, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «πολίτες» είχαν δοκάρι με τον Μπερνάντο Σίλβα να νικά τον Γκαν, αλλά όχι και την αριστερή του δοκό. 

Η πίεση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν «έπεσε» και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκιντογκάν να απειλήσει, όταν πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε τον γκολκίπερ της Νόριτς να τον σταματά με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ανάλογη αντίδραση είχε και στην προσπάθεια του Στέρλινγκ στο 25'. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ, όταν ο Άγγλος επιθετικός -και πάλι- με ένα φοβερό σουτ που χτύπησε στο δοκάρι κι έπειτα κατέληξε στα δίχτυα, «έγραψε» το 1-0. 


Το σκορ του ημιχρόνου θα μπορούσε να είχε αλλάξει, αν ο Μπερνάντο Σίλβα κατάφερνε να νικήσει τον Γκαν στο 34', αλλά για ακόμα μία φορά, ο τερματοφύλακας των «καναρινιών» έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και διατήρησε το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


Η αναμέτρηση έμοιαζε με… μονόλογο, όπου η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπιζε τον Γκαν και τον εαυτό της. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δύσκολα θα μπορούσε ο γκολκίπερ της Νόριτς να σταματά για όλο το βράδυ τους παίκτες του Καταλανού προπονητή, με τον Φόντεν να κάνει το 2-0 και τον Στέρλινγκ να κάνει δύο τα γκολ του στην Premier League, εντός του 2022!


Ακολουθεί δύσκολος μήνας για τους «πολίτες» με Champions League και… ντέρμπι να πλησιάζουν, ενώ η Νόριτς που θα φιλοξενήσει την Λίβερπουλ στην επόμενη αγωνιστική, δεν είχε και πάλι στην σύνθεσή της τους Τζόλη και Γιαννούλη.

ΝΟΡΙΤΣ: Γκαν, Άαρονς (63' Μπάιραμ), Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Λι-Μελού (63' Νόρμαν), Γκίλμουρ, ΜακΛιν, Σάρτζεντ (87' Ντόουελ), Πούκι, Ράσιτσα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Φερναντίνιο, Σίλβα (75' Μακατί), Μαχρέζ (84' Καϊκί), Φόντεν (82' Ντελάπ), Στέρλινγκ

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0