Football Talk

Τσέλσι - Παλμέιρας 2-1: Χάβερτς ο άνθρωπος των... τελικών, έστειλε τους Λονδρέζους στην κορυφή του κόσμου! (video)

Τσέλσι - Παλμέιρας 2-1: Χάβερτς ο άνθρωπος των... τελικών, έστειλε τους Λονδρέζους στην κορυφή του κόσμου! (video)
Η Τσέλσι κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επικρατώντας με 2-1 της Παλμέιρας στην παράταση (12/02, κ.δ. 1-1), με τον Κάι Χάβερτς, να κρίνει έναν ακόμα τελικό, μετά από αυτόν του Champions League!
Ήταν το μεγάλο φαβορί και παρότι χρειάστηκε 117 λεπτά, το απέδειξε! Η Τσέλσι νίκησε με 2-1 (12/02) την Παλμέιρας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον εν λόγω τίτλο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κάι Χάβερτς, που μετά τον τελικό του Champions League, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε έναν ακόμα!

Με την κατάκτηση αυτή, η Τσέλσι διατήρησε το τρόπαιο σε ευρωπαϊκά χέρια για 9η χρονιά! Η τελευταία που κατέληξε εκτός Ευρώπης; Το 2012 όταν οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Κορίνθιανς!

 
Η Παλμέιρας μπήκε με μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις, αλλά η άμυνα της Τσέλσι έδειχνε έτοιμη να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Ντούντου έκανε το συρτό πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
 
Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν ο Τιάγκο Σίλβα εξαπέλυσε έναν κεραυνό αρκετά μέτρα μακριά από την μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Γουέβερτον να απομακρύνει σε κόρνερ. Το 0-0 παρέμεινε και μετά από ένα μοιρασμένο ημίχρονο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ.
 
Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, όλα έμελλε να αλλάξουν. Ο Χάντσον Οντόι έκανε μία εξαιρετική σέντρα, ο Λουκάκου μπήκε πιο δυνατά και γρήγορα από τους αμυντικούς στη φάση και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0 στο 54'! 
 

Το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα, όμως, δεν έμεινε με... σταυρωμένα τα χέρια. Στο 62ο λεπτό, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Παλμέιρας, για χέρι του Τιάγκο Σίλβα εντός περιοχής, μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR. Ο Βέιγκα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, γράφοντας το 1-1 για τους Βραζιλιάνους!
 
Με την ισορροπία να έχει επανέλθει στο ματς, η Τσέλσι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να ανακτήσει τα «ηνία», αλλά οι διάδρομοι έμοιαζαν καλά κλεισμένοι. Η πιο σημαντική φάση σημειώθηκε στο 73', όταν ο Λουκάκου «έσπασε» την μπάλα στον Πούλισικ, αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν καλό. Το 1-1 παρέμεινε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Τα λεπτά, στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, κυλούσαν δείχνοντας πως ο νικητής θα κριθεί στη «ρώσικη ρουλέτα». Τελικά κρίθηκε από την «άσπρη βούλα», αλλά λίγο νωρίτερα. Η Τσέλσι κέρδισε το πέναλτι στο 117' για χέρι εντός περιοχής και ο Κάι Χάβερτς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε. Έγραψε το 2-1, χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του και έκρινε έναν ακόμα τίτλο, μετά από αυτόν του Champions League!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν (91' Σαρ), Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76' Σαούλ), Κόβασιτς (91' Ζίγεχ), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ, Λουκάκου (76' Βέρνερ)

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Γκαρσία, Ρότσα (118' Ντεΐβερσον), Ντανίλο, Βέιγκα (77' Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60' Ζαΐλσον), Ντούντου (103' Ράφαελ Ναβάρο), Ρόνι (77' Γουέσλεϊ)


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0