Football Talk

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Οι νέοι ήταν ωραίοι αλλά ο παλιός τον έστειλε στα ημιτελικά (video)

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Οι νέοι ήταν ωραίοι αλλά ο παλιός τον έστειλε στα ημιτελικά (video)
Τα νέα αποκτήματα άφησαν υποσχέσεις αλλά ο Γιώργος Μασούρας έκρινε τα πάντα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό στην παράταση με 3-1 και να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας

Νικητής στο… θρίλερ βγήκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χάρη στον Γιώργο Μασούρα, πήγε στην παράταση και κέρδισε με 3-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Θετικό πρόσημο για τα νέα αποκτήματα, με αποκορύφωμα τον Φαντιγκά.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη φάση μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Φαντιγκά. Ο Ονιεκούρουέκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού απομάκρυναν πάνω στον Καρβάλιο και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του 21χρονου μεσοεπιθετικού αλλά το σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο νεαρός άσος βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Καρβάλιο τον τροφοδότησε και ο νεαρός άσος άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό.

Γενικά, ο Γάλλος άσος ήταν ο καλύτερος του γηπέδου για τουλάχιστον 20 λεπτά, κάνοντας ότι θέλει στην αριστερή πλευρά. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν άκρως ικανοποιητική, ωστόσο ο Παναιτωλικός είχε μία τελική στο 17ο λεπτό, όταν ο Τζολάκης απέκρουσε με αστάθεια το σουτ του Μεντόσα αλλά διατήρησε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. 

Στο 19ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος υποδέχθηκε η μπάλαέπειτα από ωραία ανάπτυξη, αλλά το σουτ σταμάτησε στον Ανέστη. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το σκορ και να προσφέρει ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο. Ειδικά οι «νέοι», ήταν και… ωραίοι καθώς παρουσίαζαν μία εξαιρετική εικόνα στο χορτάρι.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Ζοάο Καρβάλιο θα χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Πορτογάλος έκανε εξαιρετική ντρίμπλα, έφερε τη μπάλα στο δεξί και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγο πιο πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η πρώτη φάση του δεύτερους μέρους ήρθε από τον Παναιτωλικό. Στο 56ο λεπτό, ο Ντουάρτε έκανε ένα απίστευτα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Τζολάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, με το 1-0 να παραμένει. Γενικά, δεν υπήρξαν πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν ωραίες επιθέσεις αλλά να μην φτάνουν σε τελική.

Στο 67ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 αλλά ο Ανέστης δεν επέτρεψε στον Ρόνι Λόπες να βρει δίχτυα. Ο νεαρός άσος κουβάλησε τη μπάλα, πάτησε περιοχή αλλά το σουτ μπλοκαρίστηκε από τον Έλληνα πορτιέρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει την απειλή από την αριστερή πλευρά με τον Ντακό, χωρίς επιτυχία όμως.

Η φάση ήρθε για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντουάρτε να κάνει σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Τζολάκης ήταν ξανά σε ετοιμότητα, στο 72ο λεπτό, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ρόνι Λόπες έφτασε ξανά στο γκολ, όμως ο έμπειρος εξτρέμ είδε την εκτέλεση φάουλ του, να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη. Τελικά, ο Παναιτωλικός βρήκε την ισοφάριση, χάρη στον Νίκο Καρέλη στο 85ο λεπτό.

Ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μπαρμπόσα, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Τζολάκη για να γράψει το 1-1. Ένα τέρμα που έδινε στον Παναιτωλικό την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Βέβαια, οι Αγρινιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Ντουάρτε έπεσε άτσαλα στον Κίτσο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Εκεί που όλα έδειχναν πρόκριση των «καναρινιών», ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο της ισοφάρισης. Ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε στην κατάλληλη θέση με ένα τρομερό πλασέ, νίκησε τον Ανέστη για το 2-1 στο 92ο λεπτό. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Παράταση

Ο Τικίνιο είχε την πρώτη μεγάλη φάση του έξτρα χρόνου. Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του έμπειρου φορ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως ο Μάριος Βρουσάι, παρότι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Αυτές ήταν και οι μοναδικές φάσεις του πρώτου μισού της παράτασης, με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του 15λεπτου. Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να απειλούν, με τον Γιώργο Μασούρα να πιάνει ένα δυνατό σουτ στο 112ο λεπτό, όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Τελικά, στο 115’, ο Γιώργος Μασούρας, εκτός από το να στείλει το ματς στην παράταση, έστειλε και τον Ολυμπιακό στα… ημιτελικά! Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε ένα υπέροχο σουτ στα όρια της περιοχής, νίκησε τον Ανέστη και έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να περιμένει τον νικητή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για να μάθει τον αντίπαλο των ημιτελικών.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Παπαδόπουλος, Μπα, Βρουσάι, Κίτσος, Κανέ, Σουρλής, Φαντιγκά, Καρβάλιο, Ονιεκούρου, Ελ Αραμπί.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Περέιρα, Βργκοτς, Μαλής, Μπακαδήμας, Νταγκό, Αντούνες, Μεντόσα, Μάρτενσον, Ντουάρτε, Καρέλης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0