Football Talk

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 0-1: Και τώρα Λαμία... (video)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός 0-1: Και τώρα Λαμία... (video)

Ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έχοντας επικρατήσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο, και πρόσθεσε ένα ακόμη στη ρεβάνς στην Καρδίτσα κλειδώνοντας το «εισιτήριο» με το τελικό 5-0, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στον πρώτο αγώνα και εξασφάλισε από εκείνο το παιχνίδι την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στην Καρδίτσα οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας με 1-0 ωστόσο το πιο σηματικό στην αναμέτρηση ήταν η επιστροφή του αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπέλη. Μάλιστα πέρασαν δεκατέσσερις μήνες από τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, όταν είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά σε επίσημο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. 


Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε από νωρίς κοντά στο γκολ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Ο Αγιούμπ έκανε την κάθετη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στο 13', ο Βιτάλ με ωραίο σουτ με τη μία την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.



Στο 21’ η Αναγέννηση Καρδίτσας έχασε μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαντιμπανγκά κέρδισε τις κόντρες και έστρωσε στον Γκίνη, αυτός έκανε το σουτ, με τον Διούδη να απομακρύνει. Λίγα λεπτά μετά ο Κουτρομάνος μπήκε στην περιοχή και από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Γκίνη, ο οποίος έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.



Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο πρώτο 15λεπτο, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας αντέδρασε στα τελευταία λεπτά και είχε και αυτή τις στιγμές της. Οι παίκτες της Αναγέννησης χωρίς άγχος απολάμβαναν το παιχνίδι, καθώς η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με το εμφατικό 4-0.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού, Δημήτρης Κουρμπέλης, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 14 μήνες, σε μια συγκινητική στιγμή με τον Σωκράτη Διούδη να του δίνει το περιβραχιόνιο.



Στο 81’ ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Παλάσιος. Ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Καρανίκα και ο Παλάσιος πρόλαβε τον Γκέκα και από κοντά έκανε το 1-0.



Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέκας έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα εντυπωσιακά πριν καταλήξει στο «παράθυρο» της εστίας του από πλασέ του Αϊτόρ με το αποτέλεσμα να μένει στο 1-0 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος, Κοτσώνης, Λαρρέα (56’ Καρανίκας), Γκουγκούδης, Μπάλλας, Πλέγας (75’ Θεολόγης), Βιδάλ (69’ Μπιανκόνι), Γκίνη (69’ Πολίτης), Μπαντιμπαγκά (56’ Κουτσιανικούλης), Μανιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (63’ Σιδεράς), Σάρλια, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (74’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (63’ Πέρεθ), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75’ Αϊτόρ).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0