Football Talk

Τι θα σημαίνει για την ΑΕΚ πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και τι αποκλεισμός…

Τι θα σημαίνει για την ΑΕΚ πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και τι αποκλεισμός…

Η αποψινή ρεβάνς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είναι κομβική για την Ένωση, γιατί η επόμενη ημέρα κι ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορεί να φέρει εξελίξεις – Τι μπορεί να περιμένουμε από… Πέμπτη στα Σπάτα σε ενδεχόμενο πρόκρισης ή αποκλεισμού

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μετά από εκείνη τη ρεβάνς με τη Βελέζ το καλοκαίρι, όπου αποδείχθηκε πικρή για την ΑΕΚ, το επόμενο πιο σημαντικό της παιχνίδι είναι το αποψινό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Το βράδυ (20:00 – Cosmote TV 1) η Ένωση φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Στάδιο στην προημιτελική ρεβάνς Κυπέλλου, μετά το 0-0 της Τούμπας. Κομβικό παιχνίδι για την ΑΕΚ! Πιο κομβικό δεν γίνεται. Τα σενάρια δυο: Ή προκρίνεται και συνεχίζει να αναπνέει, ανανεώνοντας πίστη, ψυχολογία, διάθεση ενόψει της συνέχειας. Ή γεύεται τον πικρό αποκλεισμό και μετά θα είμαστε εν αναμονή πιθανών σημαντικών εξελίξεων ακόμη και σε βάθος χρόνου.

Το αρνητικό σενάριο

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά αυτά τα δυο σενάρια και τι να περιμένουμε από… αύριο, ανάλογα με το αποψινό αποτέλεσμα. Ας πάρουμε για αρχή το αρνητικό σενάριο. Η ΑΕΚ δεν καταφέρνει να κερδίσει ούτε τώρα τον ΠΑΟΚ και μένει εκτός συνέχεια και του Κυπέλλου. Κακά τα ψέματα, η ομάδα είναι εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, άρα το να μείνει εκτός και Κυπέλλου από τις 9 Φεβρουαρίου αν μη τι άλλο θα πρόκειται για τη… σφραγίδα μίας ακόμη αποτυχημένης σεζόν, από πολύ νωρίς.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, την Παρασκευή μιλώντας στους παίκτες τους ζήτησε να πάρουν το Κύπελλο, για να δώσουν μία χαρά στον κόσμο. Ο κόσμος λαχταράει να σπάσει η κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει η ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και να τους δώσει μία χαρά μετά από πολύ καιρό. Αν όμως η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει ούτε απόψε, οι επόμενες ημέρες όχι μόνο θα είναι δύσκολες, αλλά θα αναμένονται εξελίξεις σε πολλούς τομείς. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγές σε πρόσωπα σε πολλές κομβικές θέσεις μέσα στην ομάδα, που είτε θα έρθουν άμεσα, είτε έως το καλοκαίρι.

Το θετικό σενάριο

Πάμε και στο θετικό σενάριο, που φυσικά είναι αυτό της πρόκρισης για την ΑΕΚ. Εφόσον η Ένωση πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά αυτόματα μένει ζωντανή. Αυτόματα συνεχίζει να έχει στόχους. Αυτόματα αποκτά αυτοπεποίθηση, ειδικά αν η πρόκριση έρθει με «καθαρή» και πειστική νίκη. Αυτόματα θα πάρει ψυχολογία ο προπονητής και οι παίκτες και θα κοιτάξουν πιο ήρεμοι τη συνέχεια, ώστε να συνεχίσουν τον αναφορικό δρόμο τους πατώντας πιο γερά στα πόδια τους. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει να δει την ομάδα τους το βράδυ να κάνει τα πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα αγωνιστικά

Στα αγωνιστικά ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Βράνιες, Μάνταλο, Στάνκοβιτς και τον τιμωρημένο Μοχαμάντι. Στη χθεσινή προπόνηση δούλεψε ξανά το 4-2-3-1. Τέρμα τον Τσιντώτα, δεξί μπακ περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει έχει ο Ρότα από τον Μισελέν, σύμφωνα με τη δοκιμή. Στο κέντρο άμυνας δοκιμάστηκε το δίδυμο Τζαβέλλας – Μήτογλου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Σβάρνας αντί του Μήτογλου για λίγη ώρα. Αριστερό μπακ ο Χατζισαφί είναι η μοναδική επιλογή. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο Σιμόες – Σιμάνσκι έχει το προβάδισμα, αν και ο Γιαννίκης δοκίμασε και τον Λε Ταλέκ αντί του Πολωνού.

Στην κορυφή της επίθεσης θα αρχίσει ο Αραούχο και τριάδα από πίσω του οι Τσούμπερ, Γκαρσία και Άμραμπατ. Δοκιμάστηκε πάντως και ο Γέβτιτς αντί του Άμραμπατ ως 10άρι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0