Football Talk

Νίκλας Ζίλε: Σημαντική προσθήκη της Ντόρτμουντ και μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν

Νίκλας Ζίλε: Σημαντική προσθήκη της Ντόρτμουντ και μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν

Το συμβόλαιο του διεθνή στόπερ, Νίκλας Ζίλε ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι με την Μπάγερν και ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να μην το ανανεώσει. Η μετακόμιση, ως ελεύθερος, στην Ντόρτμουντ είναι μία εξαιρετική... νίκη των «κιτρινόμαυρων» και άλλη μία σφαλιάρα στα μούτρα της μισητής αντιπάλου.

Ηχηρή μεταγραφή πραγματοποίησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Απέκτησε, ως ελεύθερο, τον Νίκλας Ζίλε του οποίου έληγε το συμβόλαιο το προσεχές καλοκαίρι με την Μπάγερν. Προκάλεσε αίσθηση η παραμονή του στην Bundesliga, μιας και φέρεται να αποτελούσε όνειρο ζωής η μετακόμιση στην Premier League. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα επίσης συζητούσαν μαζί του. Εν τέλει ο ίδιος ξεδιάλυνε το οποίο με την ατάκα: «εντυπωσιάστηκα από τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ, το πόσο με κυνήγησαν και με ήθελαν».

Πριν από μερικές ημέρες αναφερθήκαμε στο γεγονός των απωλειών της Μπάγερν σε έμψυχο δυναμικό, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της. Το πρόβλημα εντείνεται, μιας και βλέπει, από το καλοκαίρι και μετέπειτα, έναν διεθνή κεντρικό αμυντικό, να φορά τη φανέλα της βασικής ανταγωνίστριάς της για τον τίτλο. Οι Βαυαροί δέχτηκαν τη «σφαλιάρα» από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, με τον ατζέντη να τονίζει ότι: «δεν υπήρξαν ποτέ διαπραγματεύσεις, διότι πολύ απλά ο Νίκλας είχε... ξενερώσει με τη στάση των διοικούντων. Ήθελαν να τον εκτιμήσουν κάπως παραπάνω».

Η Μπορούσια κινήθηκε γρήγορα και τον απέκτησε χωρίς να καταβάλει ούτε ευρώ στην πλευρά του Μονάχου. Μάλιστα θα τον αμοίβει με 12 εκατ. ευρώ ετησίως, μόλις ένα παραπάνω απ’ όσα εισέπτραττε στην Μπάγερν. Εκεί ακριβώς εστιάζει η διοίκηση της πρωταθλήτριας, με τον πρόεδρο, Χέρμπερτ Χάινερ να αναφέρει: «δεν γνωρίζω τον μισθό του Νίκλας Ζίλε στην Ντόρτμουντ, αλλά αγωνιστικά δεν επιχειρεί το βήμα παραπάνω, με δεδομένο». Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Ζίλε είναι παίκτης ψυχολογίας και όσο έβλεπε τις ανανεώσεις παικτών στην Μπάγερν να δίνουν και να παίρνουν, στον ίδιο δεν έγινε ποτέ αντίστοιχη, έγκαιρη, προσέγγιση. Με συνέπεια να επιλέξει μία safe λύση, εντός κατηγορίας, με καλύτερα χρήματα και σε ομάδα που τον εκτιμούν περισσότερο.



Η Ντόρτμουντ ανεβαίνει σκαλοπάτι με τη συγκεκριμένη κίνηση. «Δικός» της θεωρείται και ο Αντεγιέμι της Σάλτσμπουργκ, ενώ ετοιμάζεται να συμφωνήσει με τους Μαζραουΐ (Άγιαξ) και Γκαρμπΐ (Παρί Σεν Ζερμέν). Από του;ς υπάρχοντες στόπερ, θορυβήθηκε ήδη ο Μάνουελ Ακάντζι και αποφάσισε να «παγώσει» τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2023. Προτάσεις από Αγγλία είναι στα χέρια του, δεν θα καθίσει να μπει σε διαδικασία ανταγωνισμού για τη θέση βασικού με τον Ζίλε.

SULEMESA.jpg

Σε σχέση με Ακάντζι και Χούμελς, ο Γερμανός διεθνής στόπερ υπερτερεί σε αρκετά στοιχεία. Το ποσοστό του σε κερδισμένες μονομαχίες ανέρχεται στο 68,7% (Ακάντζι 66,1%, Χούμελς 63,9%) και μάλιστα είναι το καλύτερο της Bundesliga. Στις εναέριες μονομαχίες βγήκε νικητής σε ποσοστό 73,8%. Σαφέστατη επικράτηση έναντι των δύο νυν στόπερ της Μπορούσια. Στις σωστές μεταβιβάσεις προηγείται ελάχιστα ο Ακάντζι, ενώ στις μακρινές μπαλιές ο Ζίλε φτάνει στο 70,1%, με τους άλλους δύο στόπερ να μετρούν 66,2% (Ακάντζι) και 62,5% (Χούμελς). Αμφιλεγόμενο θέμα του Ζίλε, η ταχύτητα. Στα σπριντ του φτάνει ταχύτητα 33,7 χλμ/ώρα. Εκεί ο Ακάντζι έχει το πάνω χέρι (34,6), σε αντίθεση με τον Χούμελς (30,9).

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0