Football Talk

Τα «μωρά» των Β’ ομάδων στο Big-4 που είναι έτοιμα να γίνουν… άντρες! (video)

Τα «μωρά» των Β’ ομάδων στο Big-4 που είναι έτοιμα να γίνουν… άντρες! (video)

Έχουμε φτάσει στα μισά της σεζόν και ήδη, τα αποτέλεσμα της Β’ ομάδας σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, είναι παραπάνω από εμφανή. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα ταλέντα που έχουν αποδείξει πως μπορούν να σταθούν στο ανδρικό τμήμα με μεγάλη επιτυχία.

Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να δώσει την ευκαιρία σε 6+3 ταλέντα της Β’ ομάδας του Ολυμπιακού, να αγωνιστούν στο κρίσιμο δεύτερο ματς των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας. Η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, έπειτα από το πρώτο μισό της Superleague 2, δείχνει πως το νέο πλάνο, με τις Β’ ομάδες, πιάνει και με το παραπάνω τόπο στους τέσσερις μεγάλους συλλόγους της χώρας μας.

Το BN Sports, με τη σειρά του, ξεχωρίζει δύο περιπτώσεις από κάθε μία ομάδα του Big-4 που θα μπορούσαν να «σταθούν» στο υψηλό επίπεδο της Superleague 1. Γκολ, ασίστ, εμφανίσεις αλλά και… αποδείξεις πως πρέπει σιγά-σιγά, σαν χώρα, να δίνουμε τόπο στα νιάτα και να προωθούμε τα νέα παιδιά ακόμα και να βρίσκονται στην ηλικία της ενηλικίωσής τους.

Ολυμπιακός

Ιωάννης Κωστή (2000)

Η ιστορία του συγκινεί και ο τρόπος που δίνει την ψυχή του στο χορτάρι, είναι αρκετή, για να του δίνει πολλές πιθανότητες προαγωγής. Ο Ιωάννης Κωστή θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα της Κύπρου αλλά από τη στιγμή που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, δεν έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες πάνω του. Οι δανεισμοί του σε Λάρισα και Λεβαδειακό, ήταν το «εισιτήριο» της… επιστροφής στον Ολυμπιακό για να ενσωματωθεί στην δεύτερη ομάδα.

Μέχρι στιγμής, ο Αριέλ Ιμπαγάσα βλέπει στο πρόσωπό του τον ηγέτη του συλλόγου. Ο 21χρονος μέσος είναι στην κορυφή των σκόρερ στη φετινή σεζόν, καθώς μετράει συνολικά πέντε γκολ έως τώρα ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αργά ή γρήγορα, ο Πέδρο Μαρτίνς να τον καλέσει στην πρώτη ομάδα.

Γιώργος Μαρίνος (2000)

Ένα ακόμα αδικημένο ταλέντο που βρήκε μία δεύτερη ευκαιρία μέσω της Β’ ομάδας. Ο Γιώργος Μαρίνος, βλέπει εδώ και λίγα χρόνια τη θέση των εξτρέμ γεμάτη στο ανδρικό τμήμα και δύσκολα, θα μπορούσε να βρει χώρο. Με προϋπηρεσία στον Λεβαδειακό πέρσι, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει φτιάξει εξαιρετικούς αριθμούς στη φετινή σεζόν και ήδη, χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Συγκεκριμένα, είναι βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Αριέλ Ιμπαγάσα ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και στο κύπελλο Ελλάδας. Έχει ματώσει τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα ενώ έχει μοιράσει ισάριθμες ασίστ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, έχει δείξει τεράστια σημάδια εξέλιξης, για αυτό θεωρείται πως θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα project του Ολυμπιακού στο άμεσο μέλλον.

Παναθηναϊκός

Αντρέας Αθανασακόπουλος (2001)

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος είχε αρκετές παρουσίες την περσινή σεζόν με την πρώτη ομάδα. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Παναθηναϊκού και η Β’ ομάδα τον έχει βοηθήσει να ξεδιπλώσει την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο σε μεγάλο βαθμό.

Φέτος, μετράει ήδη σε 14 ματς πρωταθλήματος, τέσσερα γκολ αλλά και δύο ασίστ. Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει με πολύ καλό μάτι την περίπτωσή του. Σίγουρα, θέλει να του δώσει χρόνο αλλά θεωρείται δεδομένο, πως ο Έλληνας άσος θα είναι ανάμεσα στους παίκτες της πρώτης γραμμής για το «τριφύλλι» στα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Σιδεράς (2002)

Ακόμα ένα εξαιρετικό project για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο 19χρονος αμυντικός έχει δείξει εξαιρετικά σημάδια με την Β’ ομάδα, για αυτό και προπονείται στο ανδρικό τμήμα πλέον. Ο Έλληνας στόπερ έχει τρομερά χαρακτηριστικά για την ηλικία του αλλά και πολύ ωριμότητα παρά το γεγονός πως είναι μόλις 19 ετών.

Με την Β’ ομάδα έχει συνολικά 10 συμμετοχές με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Μπορεί κάλλιστα να παίξει ως δεξί και αριστερό στόπερ αλλά και ως αμυντικό χαφ. Όλα αυτά, δεν περνούν απαρατήρητα από τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος βλέπει τα αμυντικά προβλήματα των Πρασίνων και δεν αποκλείεται προς το τέλος της σεζόν να τον δούμε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

ΑΕΚ

Χρήστος Γιούσης (1999)

Από όλους σε αυτή τη λίστα, ίσως δείχνει ο πιο έτοιμος να πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Ο Χρήστος Γιούσης δεν συστήθηκε τώρα στο κοινό της ΑΕΚ. Ο 22χρονος μπακ-χαφ είναι από τα μεγάλα ταλέντα της Ένωση, όμως ποτέ δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε. Είχε 8 συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις συμμετοχές πριν παραχωρηθεί σε Πλατανιά Χανίων και Παναχαϊκή.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει πλούσιο ταλέντο και αυτό βγαίνει με τον πιο έντονο τρόπο, στη Superleague 2. Ο Γιούσης έχει ματώσει επτά φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε συνολικά 11 ματς ενώ έχει μοιράσει τρεις ασίστ με την Β’ ομάδα. Τα στατιστικά αυτά, φέρνουν δεύτερες σκέψεις στον Αργύρη Γιαννίκη για την πρώτη ομάδα.

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (1999)

Ήρθε στην ΑΕΚ ως γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της, Ραφίκ Σαμπανάτζοβιτς. Ο Ανέλ μπορεί να κόστισε μισό εκατομμύριο ευρώ για να αποκτηθεί, όμως μέχρι το καλοκαίρι, βρισκόταν επί μονίμου βάσεως σε δανεισμό με την Ζελεζνίτσαρ. Βέβαια, είχε προλάβει να παίξει σε 17 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, χωρίς ωστόσο, να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ.

Η ευκαιρία των Β’ ομάδων, τον επανάφερε στο προσκήνιο. Μπορεί να μετράει έξι συμμετοχές αλλά σε αυτό το διάστημα, έχει δείξει εξαιρετικά χαρακτηριστικά στη μεσαία γραμμή. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η Ένωση έχει θέματα σε εκείνες τις θέσεις, οπότε ο Βόσνιος προσπαθεί να εξελιχθεί όσο περισσότερο γίνεται για να πάρει την ευκαιρία στα πλάνα του Γιαννίκη.

ΠΑΟΚ

Γιώργος Κούτσιας (2004)

Είναι αναμφίβολα από τα μεγάλα ταλέντα της Ελλάδας. Ο 17χρονος επιθετικός έχει τραβήξει τα βλέμματα της χώρας αλλά και της Ευρώπης με τα κατορθώματά του. Ο Γιώργος Κούτσιας έχει κάνει μεγάλα πράγματα με τις μικρές ομάδες του Δικεφάλου ενώ ήδη μετράει οκτώ συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Ωστόσο, φέτος με την Β’ ομάδα, έχει κάνει τρομερά πράγματα. Σε έξι ματς που έχει αγωνιστεί, μετράει επτά γκολ, δείχνοντας την εξαιρετική επιθετική δεινότητα που διαθέτει. Να θυμίσουμε πως είχε συνολικά 14 γκολ με την Κ19 σε 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις ενώ το όνομά του, παίζει στις λίστες κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ειδικά μετά την επιτυχία του Χρήστου Τζόλη.

Ζήσης Χατζηστραβός (1999)

Ο αρχηγός της Β’ ομάδας. Ο Ζήσης Χατζηστραβός είχε πέσει πάνω στην σκιά των Κωνσταντέλια, Τζόλη και Κούτσια. Ωστόσο, το ταλέντο του ήταν γνωστό από την στιγμή που βρισκόταν στα μικρά κλιμάκια του ΠΑΟΚ. Τελικά, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στη Λαμία όπου έπαιξε σε συνολικά οκτώ παιχνίδια. Η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β’, τον επανάφερε στη Θεσσαλονίκη και καθιερώθηκε στα πλάνα του Γκαρσία.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αυτή την στιγμή έχει βασική και αναντικατάστατη θέση στο ρόστερ του Δικεφάλου. Έχει παίξει σε 13 ματς με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ ενώ αποτελεί τον βασικό κρίκο σε πολλές νίκες της ομάδας.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0