Football Talk

ΑΕΚ: Το θέμα με τον Γιαννίκη και το ματς με τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Το θέμα με τον Γιαννίκη και το ματς με τον ΠΑΟΚ

Όλα όσα περνούν από το μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ, Αργύρη Γιαννίκη για να παρουσιαστεί η Ένωση ικανή αγωνιστικά και να προκριθεί επί του ΠΑΟΚ

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Έφτασε για την ΑΕΚ το ματς της χρονιάς. Δεν θα υπάρχει… αύριο αν η ΑΕΚ αποκλειστεί το βράδυ της Τετάρτης (9/2) από τον ΠΑΟΚ και μείνει (και) εκτός Κυπέλλου. Το παιχνίδι αυτό είναι κομβικό για την Ένωση. Το νιώθουν και το γνωρίζουν άπαντες στο σύλλογο. Ειδικά οι παίκτες και ο προπονητής. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν επιτέλους η ΑΕΚ εμφανίσει στο χορτάρι, μετά από πολύ καιρό, ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να πάρει ένα ντέρμπι και μία μεγάλη πρόκριση.

Στη αυριανή ρεβάνς (του 0-0 της Τούμπας) η ΑΕΚ θα έχει ξανά πολλές και σημαντικές απουσίες. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μάνταλος, ενώ ο Μοχαμάντι είναι τιμωρημένος, μετά την ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε με τον Απόλλωνα με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Τέσσερις παίκτες δηλαδή που κάλλιστα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν βασικοί.

Από εκεί και πέρα επιστρέφουν οι Τζαβέλλας και Σιμόες, οι οποίοι αμφότεροι ήταν τιμωρημένοι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι επιλογές του Γιαννίκη γι’ αυτό το κομβικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να πάρει την πρόκριση. Στο τέρμα θα είναι ο Τσιντώτας. Στο δεξί άκρο της άμυνας παίζεται η θέση ανάμεσα σε Μισελέν και Ρότα. Στο κέντρο άμυνας θα παίξει λογικά το δίδυμο που έπαιξε και στο 0-0 της Τούμπας, αυτό του Τζαβέλλα με τον Μήτογλου, ενώ στη θέση του αριστερού μπακ θα αγωνιστεί ο Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι θεωρείται σίγουρος, ενώ ο παρτενέρ του λογικά θα είναι ο Σιμόες, με τον Λε Ταλέκ να έχει πιθανότητες.

Και πάμε μπροστά. Στην κορυφή της επίθεση ο φορμαρισμένος Αραούχο θα ξεκινήσει, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Λιβάι Γκαρσία και Στίβεν Τσούμπερ. Το ερώτημα είναι τι θα επιλέξει ο Γιαννίκης για τη θέση «10». Εδώ είναι το θέμα με τον προπονητή, με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Στο ματς με τον Απόλλωνα το διάστημα που έπαιξε πίσω από τον επιθετικό ο Άμραμπατ τα πήγε εξαιρετικά. Έβγαλε ένταση, έβγαλε πάσες μπροστά, έδωσε το απρόβλεπτο. Συν τοις άλλοις την τετράδα Αραούχο, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γκαρσία φέτος την έχουμε δει ουσιαστικά μόνο μία φορά να παίζει μαζί, στο ματς του πρώτου γύρου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για περίπου μισή ώρα πριν αποβληθεί ο Λιβάι! Το διάστημα αυτό η ΑΕΚ ήταν φανταστική! Έκτοτε, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι ο κορωνοϊός, κάτι το γεγονός ότι τόσο ο Γιαννίκης, όσο και ο Μιλόγεβιτς επέλεγαν να αφήνουν ή τον Γκαρσία ή τον Άμραμπατ στον πάγκο για να έχουν να ρίξουν ένα «βαρύ» χαρτί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν έχουμε… χαρεί αυτή την τετράδα μαζί.

Ίσως τη δούμε με τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι φυσικά τι θα επιλέξει ο προπονητής: Αν διαλέξει τον Γέβτιτς ως 10άρι, ο οποίος έχει την κάθετη μπαλιά «ξυράφι» που στην Τούμπα δούλεψε και έβγαλε δυο φορές τετ α τετ τον Τσούμπερ ή τον Μαροκινό που έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και τη μεγαλύτερη πίεση.

Υπάρχει η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (8/2) που ίσως δείξει κάποια πράγματα. Πάντως αν επιλέξει να ξεκινήσει και τον Άμραμπατ και με δεδομένη την απουσία του Μάνταλου, δεν θα έχει ο Γιαννίκης στον πάγκο έναν παίκτη που να μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Αν βάλει τον Άμραμπατ στη βασική 11άδα θα δείξει ότι πάει να πάρει την πρόκριση από την αρχή, βάζοντας τους καλύτερους και ελπίζει σε αυτούς να τον δικαιώσουν, χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις.

Να θυμίσουμε ότι τα γεγονότα ήρθαν έτσι όπου ο Αμραμπατ δεν έχει παίξει φέτος εναντίον του ΠΑΟΚ! Στο πρωτάθλημα λόγω θλάσης και στο πρώτο ματς Κυπέλλου είχε ένα άλλο πρόβλημα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0