Football Talk

Μπαρτσελόνα: Οι «νέοι» ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα!

Μπαρτσελόνα: Οι «νέοι» ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα!

Ο κοιμώμενος γίγαντας έχει ξυπνήσει! Η Μπαρτσελόνα έδειξε ένα δείγμα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2) για το τι είναι ικανή να καταφέρει χάρη στον Τσάβι και τις νέες προσθήκες… που διψούν για δόξες και «κλέβουν» από νωρίς τις εντυπώσεις. 

Ίσως από το πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα της Κυριακής (6/2), το ντέρμπι «4άδας» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης να ξεχώρισε, λίγο παραπάνω, από τις άλλες αναμετρήσεις. Γεγονός που σίγουρα οφείλεται στην αργή αλλά «βέβαιη» επιστροφή των Καταλανών στο ένδοξο Tiki-taka, αλλά και σίγουρα στο μέγεθος αυτών των δύο συλλόγων. 

Οι ενισχύσεις προσφέρουν με το… «καλημέρα»

Κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν να φέρουν νέο αίμα στην ομάδα, προσφέροντας εμπειρία και ποιότητα σε αυτό το νέο project που έχει στα χέρια του ο Τσάβι Ερνάντεθ. Αρχικά, ο Ντάνι Άλβες σε κίνηση έκπληξη του 42άχρονου προπονητή, ήρθε για να «δώσει» τα φώτα του αλλά και να εμψυχώσει τη προσπάθεια που γίνεται, με τον ρόλο ενός «εσωτερικού» προπονητή. Τελικά, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, φαίνεται να έχει και θέση «αναντικατάστατου» βασικού, με πρόσφατο παράδειγμα την εμφάνιση του κόντρα στους «ροχιμπλάνκος». Εκεί, όπου έκανε τα… πάντα. Σκόραρε, έβγαλε ασίστ και… αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Ενώ, λίγο αργότερα ο Φεράν Τόρες αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ και να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Με την ομάδα της Βαρκελώνης να δαπανάει το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του και να τον εντάξει στο «Dream Teen». Με αποτέλεσμα, ο ίδιος να έχει συνεισφέρει σε τρία τέρματα της ομάδας του, σε ισάριθμες εμφανίσεις, με απολογισμό δύο ασίστ και ενός υπέροχου γκολ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για τον θεσμό του Copa Del Rey

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, οι ενισχύσεις της… τελευταίας στιγμής. Μιλώντας πάντα για τον δανεισμό του Αντάμα Τραορέ από τη Γουλβς και τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ. Με τον πρώτο να βγάζει δύο ασίστ στο ντεμπούτο του με τη Μπάρτσα σε διάστημα 60 λεπτών, σπάζοντας ένα σερί 20 αγώνων στη Premier League χωρίς ασίστ. Επίσης, ο Γκαμπονέζος στράικερ δεν πρόλαβε να πάρει αρκετό χρόνο στα πόδια του, όμως επέστρεψε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στα γήπεδα και εντυπωσίασε με τα τρομερά τρέξιματά του, δημιουργώντας φάσεις και «ανοίγοντας» χώρους. 

Η «ρόδα» αρχίζει να γυρίζει, η Μπαρτσελόνα πήρε τη πρώτη μεγάλη μάχη στην εποχή Τσάβι για το πρωτάθλημα, απέναντι στην Ατλέτικο και «πάτησε» 4άδα με εμφατικό τρόπο. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μία αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον, κάτι που είχαν να βιώσουν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα εδώ και καιρό. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0