Football Talk

Η αξιοζήλευτη «πολυφωνία» στα γκολ της Αταλάντα: Ο Παλομίνο έγινε το 17ος διαφορετικός σκόρερ και προειδοποιεί τον… Ολυμπιακό! (video)

Η αξιοζήλευτη «πολυφωνία» στα γκολ της Αταλάντα: Ο Παλομίνο έγινε το 17ος διαφορετικός σκόρερ και προειδοποιεί τον… Ολυμπιακό! (video)

Η Αταλάντα δέχθηκε ακόμη ένα κάζο αφού ηττήθηκε με 2-1 από τη Κάλιαρι μέσα στο Μπέργκαμο και επιβεβαίωσε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ωστόσο, μπορεί να κρατήσει πως ο Χοσέ Παλομίνο, με το γκολ του, έγινε ο 17ος διαφορετικός σκόρερ στη φετινή σεζόν και σε επίπεδο… πρωταθλήματος.

Αντίστροφα μετράνε Ολυμπιακός και Αταλάντα για τον πρώτο αγώνα των νοκ-άουτ του Europa League που είναι προγραμματισμένος για τις 17 του μήνα. Άπαντες στους «ερυθρόλευκους» γνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης μάχης, ωστόσο οι Ιταλοί δεν βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδο. Αντίθετα, δείχνουν εμφανή αδυναμίες τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Μετά την 6άρα επί της Ουντινέζε, η Αταλάντα έμεινε στο λευκό 0-0 και κόντρα στην Ίντερ αλλά και κόντρα στη Λάτσιο ενώ δέχθηκε βαρύ κάζο από την Κάλιαρι, η οποία την κέρδισε με 2-1 στο Μπέργκαμο. Στο τελευταίο ματς, ωστόσο, η ομάδα του Γκασπερίνι μέτρησε τον 17ο διαφορετικό σκόρερ της στη Serie A για τη φετινή σεζόν (!), χάρη στο τέρμα του Χοσέ Παλομίνο για την προσωρινή ισοφάριση.

Ζαπάτα, Πάσαλιτς και οι… υπόλοιποι!

Μπορεί η Αταλάντα να φιγουράρει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως οι επιθετική της επίδοση, είναι… πρωταθλητισμού. Συγκεκριμένα, έχει την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 45 γκολ, την ίδια στιγμή που η 1η Ίντερ, έχει 54 τέρματα υπέρ. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ήρθε τυχαία. Η ομάδα του Μπέργκαμο, χάρη στον Χοσέ Παλομίνο, μετράει πλέον 17 διαφορετικούς σκόρερ στη Serie A.

Φυσικά, ο Ντουβάν Ζαπάτα οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με εννέα γκολ στο ενεργητικό του. Ο Κολομβιανός επιθετικός αποτελεί το βαρύ «όπλο» του συλλόγου και τη μεγάλη απειλή του Ολυμπιακού. Όμως δεν είναι μόνος. Ακολουθεί ο Μάριο Πάσαλιτς με οκτώ γκολ, καθώς αποτελεί ένα από τα σύγχρονα χαφ με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όπως και ο τρίτος Ρουσλάν Μαλινόφσκι που έχει πέντε τέρματα στο ενεργητικό του.

Από εκεί και πέρα, οι Μουριέλ, Ίλισιτς, Κουπμάινερς, Μίραντσκουκ, Φρόιλερ, Ζαπακόστα, Ντεμιράλ, Πίκολι, Μέλε, Πεσίνα, Ντε Ρουν, Τολόι και Γκόσενς. Αμφότεροι έχουν βρει δίχτυα μόλις στο πρώτο εξάμηνο της Serie A (!), κάτι που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να βρει από παντού το γκολ η Αταλάντα.

Το αμυντικό πρόβλημα που πρέπει να… λύσει ο Ολυμπιακός!

Σίγουρα, η κατάσταση της Αταλάντα γεμίζει με… χαμόγελα τον Ολυμπιακό. Είναι καλό που ο ιταλικός σύλλογος δεν είναι σε καλό… φεγγάρι, όμως από την άλλη, το σύνολο του Μαρτίνς, δεν έχει βρει τα πατήματά του. Η προσθήκη του Κώστα Μανωλά ανέβασε επίπεδο την αμυντική λειτουργία, όμως μέχρι τώρα, στα πρώτα ματς της σεζόν, το πρόσημο δεν είναι θετικό. Γενικά για την άμυνα των «ερυθρολεύκων», τα πράγματα δεν πάνε όπως θα περίμεναν όλοι.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του 2022, σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 44 τελικές προσπάθειες (!). Βέβαια, από την άλλη, ο Τόμας Βατσλίκ δείχνει την ποιότητά του με τον καλύτερο τρόπο σε αυτά τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει ο ελληνικός σύλλογος, καθώς έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ. Βέβαια, ο Τσέχος πορτιέρο δεν σημαίνει πως αρκεί για να σταματήσει την απίστευτη μηχανή των γκολ της Αταλάντα. Λίγες μέρες έχουν μείνει για να καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να βρει τα πατήματά της στο αμυντικό κομμάτι.

Η επιστροφή του (νικητή) Σισέ!

Το Copa Africa έφτασε στο τέλος του. Ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε αρκετά αλλά πλέον, και το τελευταίο μέλος του, είναι έτοιμο να επιστρέψει. Ο λόγος για τον Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής της Αφρικής με τη φανέλα της Σενεγάλης και γυρίζει στην Ελλάδα με το μετάλλιο του νικητή. Ο διεθνής αμυντικός αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού, οπότε μόνο χαμόγελα φέρνει η επιστροφή του στον Πειραιά.

Παράλληλα, μπορεί να δώσει χρόνο προσαρμογής στον Κώστα Μανωλά αλλά και να κουμπώσει στο ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει τίποτα από τα στημένα, όπου ο Σισέ ήταν κυρίαρχος, ειδικά λίγο πριν φύγει για το Καμερούν.

220207052014_SENEGAL-EGYPT09.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0