Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ: Γράφει ιστορία στο Κύπελλο και ο Κούπερ την ετοιμάζει για τα σαλόνια της Premier League (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ: Γράφει ιστορία στο Κύπελλο και ο Κούπερ την ετοιμάζει για τα σαλόνια της Premier League (video)
Η Νότιγχαμ πρόσθεσε άλλο ένα σκαλπ από την Premier League αφού μετά την Άρσεναλ απέκλεισε και την Λέστερ και με αρχιτέκτονα τον Στιβ Κούπερ ετοιμάζεται για την Premier League. Το BN Sports γράφει για τις ημέρες δόξας της Φόρεστ.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Το 2007 το ανακαινισμένο Wembley άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και στις ομάδες. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μία από αυτές τις ομάδες που οι αναμνήσεις της από το γήπεδο του Λονδίνου περιλαμβάνουν και τους δύο διάσημους τετράγωνους πύργους, πριν αυτοί κατεδαφιστούν για το νέο γήπεδο. Για την Φόρεστ που είχε συνηθίσει να το επισκέπτεται συχνά για τελικούς, τελευταία της ανάμνηση ήταν το 1992 στον τελικό του Λιγκ Καπ όταν με τον θρυλικό Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο είχε ηττηθεί με 1-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον.

Από τότε συμπληρώνονται 30 χρόνια και στο Νότιγχαμ οι πιο παλιοί αρχίζουν και κάνουν όνειρα τρελά που φτάνουν μέχρι και το Wembley. Και γιατί όχι αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Στιβ Κούπερ έχει αποκλείσει τους δύο τελευταίους κατόχους του FA Cup Άρσεναλ και Λέστερ. Αποκλεισμοί μάλιστα που ήρθαν με εμφατικό τρόπο (2-0 και 4-1) στο City Ground. Και όλα αυτά είναι έργο του 43χρονου Ουαλού τεχνικού. Λίγο καιρό πριν είχαμε γράψει για το πως ο Κούπερ αποφάσισε να αναλάβει τον πιο δύσκολο πάγκο της Championship (μιλάμε για μια ομάδα που έχει στην κατοχή της δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών) και να μετατρέψει μια ομάδα που ήταν ουραγός σε ένα σύνολο που πλέον μπορεί να ονειρεύεται μια θέση στην Premier League.

Πολλοί θεωρούσαν ότι η πορεία της με τον Κούπερ ήταν τυχαία και πως πάντα μια αλλαγή προπονητή φέρνει μια καλή περίοδο αποτελεσμάτων, αλλά όπως φαίνεται ο άνθρωπος που οδήγησε την U-17 της Αγγλίας στην κατάκτηση του αντίστοιχου Παγκοσμιου Κυπέλλου κατάφερε όχι μόνο να βάλει σε μια τάξη το συνονθύλευμα του Κρις Χιούτον, αλλά πλέον να βάλει πλώρη για τα μεγάλα σαλόνια.


cooper_1.jpg

Τον Σεπτέμβριο ο Κούπερ έγινε ο 21ος προπονητής που αναλαμβάνει την Φόρεστ από το 1999 όταν και ο σύλλογος υποβιβάστηκε από την Premier League. Για τους οπαδούς που είχαν απογοητευτεί πίστευαν ότι ο Κούπερ θα γίνει ο επόμενος αναλώσιμος, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να τους διαψεύσει όλους.

Ο Κούπερ ήταν scouter της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όταν ήρθε το κάλεσμα της Φόρεστ. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του ο Κούπερ επικοινώνησε σε όλο το προσωπικό του κλαμπ ποια είναι η φιλοσοφία του τονίζοντας πως δεν υπάρχει ιεραρχία και η ανταμοιβή θα έρθει μέσω της δουλειάς. Για εκείνον δεν υπάρχει «coach» και «αφεντικό», παρά μόνο «Coops». Λίγο μετά την πρόσληψή του συναντήθηκε με θρύλους της ομάδας για να διαμορφώσει μια καλύτερη αντίληψη για την ιστορία του συλλόγου.

Και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα που συνδυάζει ένα μείγμα από παίκτες από τα σπλάχνα των ακαδημιών, δανεικούς που ενσωματώθηκαν και προσαρμόστηκαν άμεσα καθώς και ορισμένους ποδοσφαιριστές κλάσης όπως ο Γκράμπαν κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που μετράει έντεκα νίκες σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς μακριά από τις θέσεις των play offs.

Άλλωστε, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας. Καλό το Κύπελλο, καλό το όνειρο για το Wembley αλλά όλοι στο City Ground θα αντάλλαζαν έναν τελικό FA Cup με μια παρουσία στον τελικό για την άνοδο στην Premier League. Έτσι και αλλιώς στο Wembley θα διεξαχθεί και ο τελικός της Championship.

Και γι αυτό ο Κούπερ προσπάθησε αμέσως να προσγειώσει τους παίκτες του. Γιατί γνωρίζει καλά ότι στην Championship χρειάζεσαι συνέπεια και διάρκεια για να μπορέσεις να φτάσεις μέχρι το τέλος και δύο άσχημα αποτελέσματα μπορούν να σε αφήσουν εκτός στόχου. Αυτό όμως που έχει καταφέρει ο Κούπερ φάνηκε ξεκάθαρα στην μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Λέστερ, την δημιουργία μιας ομάδας που θα «πεθάνει» στο γήπεδο. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τις «αλεπούδες» ο Τζο Γουόραλ δεν δίστασε να βουτήξει με το κεφάλι μπροστά σε ένα τάκλιν για να διώξει την μπάλα - ο Γουόραλ - ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό στα πλευρά και θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός. Αυτό δείχνει το πνεύμα και τη νοοτροπία που έχει περάσει ο Κούπερ. Περιττό να πούμε πως ο Γουόραλ κέρδισε την μονομαχία.

Το μέλλον αυτής της ομάδας δείχνει λαμπρό. Με ταλέντα των ακαδημιών όπως οι Γουόραλ, Γιέτς, και Τζόνσον, αλλά και με τους δανεικούς Ζίνκερνάγκελ και Λόου να θέλουν να παραμείνουν και μετά τον δανεισμό τους η Φόρεστ έχει βάλει πλώρη για την Premier League. Την Κυριακή μέσα σε εννιά λεπτά είχε πετύχει τρία γκολ στην άμυνα της Λέστερ τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. «Η επιθετική μας λειτουργία ήταν εξαιρετική. Πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε δοκάρι και γενικά ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε ένταση. Στο παιχνίδι της Άρσεναλ δεν παίζαμε πάντα με αρκετή πίστη, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο ημίχρονο. Τους ζήτησα να κάνουν το ίδιο από την αρχή σε αυτό το παιχνίδι και το έκαναν», ανέφερε ο Κούπερ.

forest_1.jpg

Το τέταρτο γκολ ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια ονειρική βραδιά στο Νότιγχαμ, βραδιές από αυτές που έχουν λείψει καιρό. Επόμενος αντίπαλος στους «16» η  Χάντερσφιλντ και μάλιστα εντός έδρας, με στόχο να προκριθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 26 ολόκληρα χρόνια!

Και αν ο Μπρένταν Ρότζερς βλέπει την χρονιά να εξελίσσεται σε καταστροφή για την ομάδα του, λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση των FA Cup και Community Shield, σε μια άλλη πλευρά των East Midlands αρχίζουν και κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0