Football Talk

Ολυμπιακός: Τα δύο πρόσωπα και το… γκάζι με στόχο την Αταλάντα

Ολυμπιακός: Τα δύο πρόσωπα και το… γκάζι με στόχο την Αταλάντα

Εν μέσω σημαντικών αγώνων για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο Πέδρο Μαρτίνς φορτσάρει την ομάδα του για τα ραντεβού με την Αταλάντα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

10 μέρες απέμειναν για το πρώτο ματς με την Αταλάντα, στο Μπέργκαμο, με φόντο τους «16» του Europa League και όσο αυτονόητη υποχρέωση είναι για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόσο πρόκληση αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια μια σπουδαία διάκριση στην Ευρώπη. Σημαντική υποσημείωση. Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να καταλαβαίνει απόλυτα την ερυθρόλευκη ψύχωση για τον τίτλο στην Ελλάδα, ωστόσο την εξέλιξη της ομάδας του και της δουλειάς του την κρίνει σε παιχνίδια όπως αυτά που έρχονται απέναντι στην ιταλική ομάδα. 

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη στο μυαλό του τις «μάχες» με τον Γκασπερίνι και πλέον με τα προβλήματα να έχουν ελαχιστοποιηθεί, έχει τη δυνατότητα να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του. Μια προετοιμασία που γίνεται μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο και μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο Ολυμπιακός έχει φανερά ανεβάσει στροφές το τελευταίο διάστημα. Απέναντι σε Παναιτωλικό και Ιωνικό, στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν πολλές φάσεις και είχαν διαστήματα που ήταν κυριαρχικοί, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κομμάτια στους αγώνες που η εικόνα είναι προβληματική και είναι ένα ζητούμενο η διάρκεια. Στη Νίκαια από 15΄ έως το 45΄ ο Ολυμπιακός είχε σοβαρά θέματα με το άμεσο ποδόσφαιρο των γηπεδούχων. Πέρασαν πολλές μπάλες στην πλάτη της άμυνας, οι δύο εξτρέμ βοηθούσαν ελάχιστα τους πλάγιους μπακ και ο Ιωνικός είχε φέρει το ματς εκεί που το ήθελε. Αν δεν υπήρχε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση του Βατσλίκ και το φοβερό γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική.

Η αλλαγή του Μασούρα αντί του τραυματία Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ η είσοδος του Μπουχαλάκη στο ημίχρονο έφερε ηρεμία στην ομάδα, έλεγχο της μεσαίας γραμμής και πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο Έλληνες έδειξαν για ακόμα μια φορά πόσο πολύτιμοι είναι για την ομάδα και την οδήγησαν σε ακόμα ένα τρίποντο, το πρώτο εκτός έδρας μέσα στο 2022, που κρατάει τους Πειραιώτες στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.  Ο Πέδρο Μαρτίνς… τρίβει τα χέρια του βλέποντας και τους δύο να βρίσκονται πλέον σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Μασούρας, μάλιστα, έδωσε συνέχεια στο φοβερό αήττητο ρεκόρ του Ολυμπιακού όταν αυτός βρίσκει δίχτυα. Σε 31 ματς έχει σκοράρει, 31 νίκες έχουν οι «Πειραιώτες».

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους την ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, στη ρεβάνς της ήττας τους με 2-1 στο Αγρίνιο. Δεν είναι μυστικό πως η συγκεκριμένη διοργάνωση έρχεται τρίτη στην ιεράρχηση των στόχων, αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο Ολυμπιακός δεν θα διεκδικήσει την πρόκριση, παρά τις αρκετές αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στο 200ο του ματς στον πάγκο της ομάδας. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0