Football Talk

Οι 5+1 περιπτώσεις που η εκπροσώπηση είναι... οικογενειακή υπόθεση!

Οι 5+1 περιπτώσεις που η εκπροσώπηση είναι... οικογενειακή υπόθεση!

Η επίδραση των ατζέντηδων στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα είναι πιο έντονη από ποτέ παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις κορυφαίων εν ενεργεία ποδοσφαιριστών που μανατζάρονται από τον δικό τους άνθρωπο, καθιστώντας την εκπροσώπηση, οικογενειακή υπόθεση.

Οι μάνατζερς στο σημερινό ποδοσφαιρικό χάρτη είναι οι άνθρωποι που βάζουν τους όρους μιας συμφωνίας και με τις αποφάσεις τους γίνονται υπεύθυνοι εν πολλοίς για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή ή ακόμα και ενός ολόκληρου ποδοσφαιρικού κλαμπ. Μέσα από τα δίκτυα που έχουν αναπτύξει, ελέγχουν τις κινήσεις στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκακιέρα, με την επιρροή τους τα τελευταία χρόνια να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παρόλα αυτά, κάποιοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν είτε εξ’ αρχής είτε στη συνέχεια να απεμπλακούν από κάποιο γραφείο ατζέντηδων και να δώσουν τη δικαιοδοσία σε κάποιον από το κοντινό τους οικογενειακό περιβάλλον να διαχειρίζεται το παρόν τους και το μέλλον τους. Με αφορμή την περίπτωση του ανερχόμενου αστέρα του αγγλικού ποδοσφαίρου, Ντέκλαν Ράις, ο οποίος εκπροσωπείται πλέον από τον πατέρα του και για τον οποίο επίκειται ένα καυτό καλοκαίρι στην Premier League, το BN Sports θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις ποδοσφαιρικών αστέρων.

Λιονέλ Μέσι - Χόρχε Μέσι

Ο πατέρας του Λεο ήταν ο άνθρωπος που καθόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον εκάστοτε πρόεδρο των Μπλαουγκράνα για να διαπραγματευτεί τις ανανεώσεις των συμβολαίων του αστέρα της ομάδας ή την φυγή του το περασμένο καλοκαίρι για Παριζιάνικες πολιτείες. Ο Χόρχε Οράσιο Μέσι είναι ο ατζέντης του La Pulga από την πρώτη μέρα που άφησε την πατρίδα του, μικρό παιδί, για να γίνει μέλος των περίφημων ακαδημιών της Μασία. Με το αζημίωτο βέβαια αφού φημολογείται ότι έχει λάβει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες όλα αυτά τα χρόνια, μόνο από τη Μπαρτσελόνα.

Νεϊμαρ Ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ – Νεϊμαρ Ντα Σίλβα Σάντος

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το όνομα του από τον πατέρα του, όπως συνηθίζεται στη Βραζιλία και ο οποίος αποτελεί τον άνθρωπο που τον καθοδηγεί όλα αυτά τα χρόνια, μετά την απόλυση του Βάγκνερ Ριμπέιρο. «Μέχρι ενός σημείου, ο Νεϊμάρ είναι γιος μου. Αλλά από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι, έγινε η επιχείρηση μου» δήλωσε το μακρινό 2011 ο Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Σάντος ο πρεσβύτερος. Το καλοκαίρι του 2013 κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον τέως πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ και για να πειστεί να μεταγραφεί ο θαυματουργός νεαρός της Σάντος και γιος του στη Βαρκελώνη, εξασφάλισε μια γενναία προμήθεια της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Κάπως έτσι δημιούργησε την εταιρία N&N Administrators και στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους, με τις προμήθειες του συνολικά από την επαγγελματική καριέρα του γιου του να υπολογίζονται κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Χάρι Κέιν – Τσάρλι Κέιν

Ο αρχηγός της Τότεναμ και των τριών Λιονταριών, Χάρι Κέιν είχε υπογράψει το 2018 ένα ηγεμονικό συμβόλαιο μακράς διάρκειας με τα «σπιρούνια», έως το 2024. Η εταιρία που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί τον Κέιν είναι η CK66, της οποίας προεδρεύει ο αδερφός του, Τσάρλι Κέιν, όντας μάλιστα και ο μοναδικός πελάτης του. Παρόλα αυτά και μετά την αποτυχία του περασμένου καλοκαιριού να μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι, ενδέχεται ο Χάρι να ψάξει αλλού την τύχη του.
JORGE-LIONEL-MESSI-e1599051781597-1024x681_1.jpg

Εντέν Αζάρ – Τιερί Αζάρ

Ο Βέλγος σούπερ σταρ μέχρι το 2019 διαπραγματευόταν ο ίδιος τις ποδοσφαιρικές του υποθέσεις και δεν είχε εμπιστευτεί σε κάποιον επαγγελματία του είδους το μέλλον του. Εδώ και 3 χρόνια όμως εκπροσωπείται από τον πατέρα του, Τιερί Αζάρ ο οποίος έβγαλε το δίπλωμα ατζέντη και έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στη μετακίνηση του γιου του από το Λονδίνο στη Μαδρίτη για χάρη της «βασίλισσας». Εννοείται ότι από τα 130 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή αυτή, ο μπαμπάς Αζάρ καρπώθηκε μια διόλου ευκαταφρόνητη προμήθεια.

Χουάν Μάτα – Χουάν Μανουέλ Μάτα Ροντρίγκεζ

Μπορεί ο παραγκωνισμός του πολυμήχανου Ισπανού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι διανύει αισίως το 33ο έτος της ηλικίας του, να έχουν «ρίξει» κατά πολύ την χρηματιστηριακή του αξία, παρόλα αυτά για μια δεκαετία τουλάχιστον υπήρξε από τους κορυφαίους σύγχρονους μέσους στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις λιγοστές είναι η αλήθεια ποδοσφαιρικές του μετακινήσεις δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, από τον οποίο έλαβε μάλιστα και το όνομά του. Ο Χουάν Μανουέλ Μάτα Ροντρίγκεζ οδήγησε τον νεαρό Χουάν στο Νησί μετά το ξεπέταγμα του από τις «νυχτερίδες» της Βαλένθια, πρώτα για λόγο της Τσέλσι και έπειτα στους «κόκκινους διαβόλους». Ο μπαμπάς Μάτα, ο οποίος φροντίζει για τα οικονομικά του γιου σε όλα τα επίπεδα (χορηγίες, επενδύσεις) φημολογείται πως έχει κερδίσει ποσό λίγο πάνω από τις 10 εκατομμύρια λίρες για τις δυο αυτές μεταγραφές του Ισπανού από το Μπούργκος.

Κιλιάν Μπαπέ – Ουίλφριντ Μπαπέ/Φαϊζα Λαμάρι

Το χρυσό αγόρι της Γαλλίας και νυν αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, προς το παρόν τουλάχιστον, εκπροσωπείται από τους δυο του γονείς. Ο Ουίλφριντ Μπαμπέ κυρίως και η Φαϊζα Λαμάρι σε δεύτερη μοίρα, κατανοώντας την ποδοσφαιρική αξία του γιου τους και τις υπέρογκες προμήθειες που πιθανόν να αποκομίσουν μελλοντικά, δεν άφησαν το μέλλον του σε χέρια κάποιου γνωστού ατζέντη. Παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο ο Γάλλος σούπερ σταρ, ο οποίος πιθανότατα θα γίνει μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης από το ερχόμενο καλοκαίρι, εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τον ισχυρό ατζέντη, Κία Τζουραμπτσιάν. Ο Ιρανός επιχειρηματίας είναι επικεφαλής της Sports Invest UK ltd, εταιρίας εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών. Ο Τζουραμπτσιάν ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Μαχρέζ στην Μάντσεστερ Σίτι και του Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα.
pochettino-mbappe-psg.jpeg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0