Football Talk

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Έφερε το ματς... Τούμπα μέσα σε 11 λεπτά, με τον Σάστρε να το «υπογράφει» με οβίδα!

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Έφερε το ματς... Τούμπα μέσα σε 11 λεπτά, με τον Σάστρε να το «υπογράφει» με οβίδα!
Έντεκα λεπτά ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ, ώστε να ανατρέψει το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και να πάρει μία σπουδαία νίκη στην Τούμπα με 2-1 (06/02)! Μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League, ο Σάστρε, που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, «υπέγραψε» τη μεγάλη ανατροπή των Θεσσαλονικέων!
Ο ΠΑΟΚ έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό! Ο Δικέφαλος του Βορρά όχι μόνο απέτρεψε την πρώτη του εντός έδρας ήττα από τους «πράσινους», κάτι που έχει να συμβεί από το 2017, αλλά με ένα γκολ-ποίημα του Σάστρε στο 88', πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας με 2-1 (06/02) του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που γνώρισε την τρίτη του σερί ήττα!

Ο Παλάσιος άνοιξε το σκορ για το «Τριφύλλι» μόλις στο 6ο λεπτό, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ ο Ίνγκασον ισοφάρισε στο 77' με κοντινό σουτ. Με τη νίκη αυτή, οι Θεσσαλονικείς δεν είδαν να «ανοίγει» η ψαλίδα από την πρώτη θέση, αφού διατήρησαν την απόσταση των εννέα βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αφού στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 6ο λεπτό, ο Παλάσιος τσίμπησε την μπάλα προ του Ζίβκοβιτς, βρέθηκε σε θέση βολής και με φοβερό σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση άμεσα, αλλά οι προσπάθειές του έμειναν ημιτελείς. Στο 11ο λεπτό ο Ντάγκλας Αουγκούστο έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σένκεφελντ ανέκοψε την πορεία της μπάλας και απομάκρυνε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά, αλλά το τελείωμα του Αϊτόρ, μετά την πάσα του Παλάσιος, ήταν πολύ κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Μουργκ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Τσόλακ, από πολύ κοντινή απόσταση, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι! Η απάντηση των «πρασίνων» ήταν άμεση. Ο Παλάσιος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά τρία λεπτά αργότερα, ο Σάντσες κινήθηκε προς την μπάλα και με κεφαλιά-ψαράκι της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης έδειξε φοβερά αντανακλαστικά και απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης υπήρχε εξέταση για παράβαση του Τσιγγάρα, ο Τρεϊμάνις πήγε στο VAR για να ελέγξει ο ίδιος τη φάση και έδειξε «παίζεται».

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων να παραμένει.

2ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει με το… καλημέρα αντίδραση, αλλά στο σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο στο 49’, ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Σάντσες στο 52’, όταν έκοψε με το σώμα το σουτ του Μπίσεσβαρ, από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Ολλανδός απείλησε και πάλι στο 59ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια έστρωσε την μπάλα από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του πρώτου δεν ήταν καλό και κατέληξε πάνω από τα δοκάρια των «πρασίνων». Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε κι εν τέλει απέδωσε καρπούς στο 77ο λεπτό.

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε αρχικά, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο προωθημένος Ίνγκασον δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι, γράφοντας το 1-1!

Το ματς, ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον «λυτρωτή» του στο πρόσωπο του νέου του αποκτήματος, Ζόαν Σάστρε, που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, στο 88ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, κι έπειτα τόσο-όσο χρειαζόταν μέσα από τη γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, το 2-1 γράφτηκε στον φωτεινό πίνακα και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία επική ανατροπή, για την οποία χρειάστηκε μόλις έντεκα λεπτά!

Ο MVP
Αναμφισβήτα ο Σάστρε, που με μία δική του στιγμή έμπνευσης έκρινε ένα ματς, το οποίο διατήρησε τον ΠΑΟΚ, στο -9 από την κορυφή.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Τσόλακ στο 25ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει τελείως διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ από νωρίς.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (65’ Μιτρίτσα), Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ντούγκλας Αουγκούστο, Τσόλακ (65’ Άκπομ), Κούρτιτς (82' Σβαμπ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (69’ Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41’ Ματέους Βιτάλ), Αϊτόρ (80' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (69’ Γκατσίνοβιτς)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0