Football Talk

ΑΕΚ: Καλή η νίκη με Σέρχιο, Λιβάι, Τσιντώτα, αλλά αν σταμάτησε η κατηφόρα θα φανεί μέχρι την άλλη Κυριακή (video)

ΑΕΚ: Καλή η νίκη με Σέρχιο, Λιβάι, Τσιντώτα, αλλά αν σταμάτησε η κατηφόρα θα φανεί μέχρι την άλλη Κυριακή (video)

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με 3-0, όμως αυτό το «τρίποντο» βοηθάει μόνο λίγο την ψυχολογία – Τα κακώς κείμενα που φάνηκαν ξανά, το πρόβλημα, αλλά και τα θετικά σε ατομικό επίπεδο - Η επιστροφή Άμραμπατ και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που έρχονται.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Έτσι όπως τα έχει καταφέρει η ΑΕΚ ακόμη και το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ έμοιαζε «τελικός». Και μεταξύ μας ήταν! Μπορεί να ακούγεται βαρύ, όμως σκεφτείτε τι αντίκτυπο θα είχε στην ομάδα νέα πιθανή γκέλα, ακόμη και με τον ουραγό της βαθμολογίας. Αφήστε το… Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Τουλάχιστον η δουλειά έγινε και εκεί γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής κι αυτό το ματς ξεχάστηκε, με την ΑΕΚ να βλέπει μπροστά: Τον αγώνα, δηλαδή, της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ που είναι και το πλέον σημαντικό κι αυτό με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στο Φάληρο.

Ένα – ένα όμως… Πρώτα απ’ όλα η νίκη επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ ήταν σημαντική για να μην… τρελαθούμε τελείως. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Είναι όμως κι αυτό κάτι, να κρατήσουμε τα μυαλά στο κεφάλι μας και να έχουμε μία ήρεμη Κυριακή. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσει ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ και η τεράστια επέμβαση του Τσιντώτα, ένα λεπτό πριν το γκολ του Αραούχο για να κάνει το 1-0 για να φτάσει στην επικράτηση.

Μετά το γκολ του αρχηγού Σέρχιο τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Μέχρι τότε δεν ήταν: Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να έχει διάθεση. Δεν ήταν νωχελική. Εμφάνισε όμως ξανά ένα από τα βασικά της προβλήματα: δεν είχε τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου. Λιγοστές φάσεις και μία ανούσια κατοχή. Δεν έβαζε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, δεν είχε καλές τελικές, δεν είχε έξω το κουτί σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα. Έτσι «πέταξε» ένα 45λεπτο και πήγε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό το διάστημα πόσο της έλειπε ένα box to box κεντρικός χαφ. Ας είναι ο Φράνσον αυτός. Θα τον δούμε. Ο Σιμάνσκι είχε τρεξίματα και κλεψίματα, όμως πρώτη φορά πάτησε αντίπαλη περιοχή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες τα γκολ έρχονται με καλό επιθετικό παιχνίδι των μπακ και τους κεντρικούς να έρχονται από τις πίσω γραμμές και είτε να δημιουργούν υπεραριθμία, είτε να δίνουν ασίστ, είτε να σκοράρουν.

Ο κρίσιμος Τσιντώτας και ο Γκαρσία

Στην επανάληψη λοιπόν, χρειάστηκε η τεράστια επέμβαση του Τσιντώτα στο εξ επαφής πλασέ του Σίγκνιεβιτς. Κράτησε το 0-0 στο 51’ και ένα λεπτό μετά ήρθε το 1-0 με τον Σέρχιο. Φανταστικό τσίμπημα της μπάλας και όμορφη κίνηση του Λιβάι Γκαρσία.

Δύο λόγια για τον Λιβάι: Στα τελευταία παιχνίδια του πιστώνεται βελτίωση. Ατομική βελτίωση. Έχει δουλέψει το παιδί κι αρχίζει να φαίνεται. Δεν φοβάται πλέον το δεξί του πόδι. Το χρησιμοποιεί και με σουτ και με τελικές πάσες. Το ότι έχει αρχίσει να εμπιστεύεται περισσότερο το δεξί του πόδι, τον κάνει πιο απρόβλεπτο και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο από τους αντιπάλους αμυντικούς – κι ας πέφτουν πάνω του δύο και τρεις. Είναι υπερόπλο ο Λιβάι. Υπερόπλο είναι και ο Τσούμπερ και φαίνεται τώρα! Ο Στίβεν δεν είναι εδώ και αρκετό καιρό σε καλό φεγγάρι. Κι όμως κάνει δουλειά στο γήπεδο. Όταν σε μέτρια περίοδο κάνει αρκετά πράγματα στο γήπεδο, στα πλέι οφ θα είναι σούπερ.

Για τον Σέρχιο τι να πει κανείς; Φτου, φτου, φτου στο παλικάρι. Εντός κι εκτός γηπέδων ουσιαστικός ηγέτης. Απ’ την άλλη κρίμα για τον Μοχαμάντι. Ένα παιδί με εξαιρετικά φυσικά προσόντα να «κολλάει» το μυαλό του κάποιες στιγμές και να πληγώνει την ομάδα. Θα είναι απουσία την Τετάρτη, μετά την ακατανόητη δεύτερη κίτρινη που πήρε.

Ο Άμραμπατ 10άρι; Καλή ιδέα!

Και πάμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα χαλούσε το σενάριο να δούμε τον Άμραμπατ ως 10άρι πίσω από τον Αραούχο την Τετάρτη και τους ΓκαρσίαΤσούμπερ στα φτερά. Αν και ο Γέβτιτς έχει μαεστρικές πάσες μέσα στα παιχνίδια, ο Μαροκινός στην επιστροφή του έδειξε… πανέτοιμος σωματικά και ψυχολογικά για τέτοιο παιχνίδι. Θα δώσει άλλη ένταση στο παιχνίδι και το απρόβλεπτο. Αν παίξει απλό ποδόσφαιρο, ναι τον προτιμώ στην τριάδα πίσω από τον φορ. Γενικά η ΑΕΚ την Τετάρτη επιβάλλεται να παρουσιαστεί εκτός από αποφασιστική και με το μάτι να γυαλίζει, ποδοσφαιρικά πιο απλή και ουσιαστική. Με εμφανίσεις όπως στα τελευταία ματς, πάντως, φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ

Η νίκη λοιπόν επί του Απόλλωνα εννοείται πως μετράει. Να πάρουμε μία ανάσα… Όμως το αν η ΑΕΚ έβαλε τέλος στην κατηφόρα της και θα ξεκινήσει να ανεβαίνει την ανηφόρα της σωστά πλέον, θα μπορούμε να το πούμε την άλλη Κυριακή. Αν έρθει η πρόκριση επί του ΠΑΟΚ κι αν η ομάδα δε φύγει από το Καραϊσκάκη ηττημένη, θα πατήσει ξανά γερά στα πόδια της. Όμως μην πάμε τόσο μακριά. Βήμα – βήμα. Υπάρχουν τρανταχτές αδυναμίες. Όχι όμως τέτοιες που να βγάζει η ομάδα αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο… Τέλος πάντων: Θετική σκέψη και όπου μας βγάλει…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0