Football Talk

Συγκλονίζει ο Ρούνεϊ: «Κλειδωνόμουν στο σπίτι κι έπινα μέχρι να ξεχάσω τα πάντα!» (video)

Συγκλονίζει ο Ρούνεϊ: «Κλειδωνόμουν στο σπίτι κι έπινα μέχρι να ξεχάσω τα πάντα!» (video)
Λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, ο Γουέιν Ρούνεϊ, παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, μιλώντας για τη σχέση του με το αλκοόλ, για τα γεγονότα που στιγμάτισαν την καριέρα του, αλλά και την οργή που είχε μέσα του, η οποία ήταν τελικά, η αιτία κάθε κακού!
Φώτα, συνεντεύξεις, αυτόγραφα, αποθέωση από την εξέδρα. Η ζωή του ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο για πολλούς, αλλά για όσους την δοκίμασαν, υπήρχαν στιγμές που εξελίχθηκε σε εφιάλτη. 
 
Το «χρυσό» παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΓουέιν Ρόυνεϊ, έμπαινε στην ίδια συζήτηση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι από τις πρώτες ημέρες της καριέρας του. Οι προσδοκίες προς το πρόσωπό του ήταν τεράστιες, σε τέτοιο βαθμό, που μάλλον είχαν μη επιθυμητά αποτελέσματα.
 
«Πολλά από τα γκολ μου, ήταν πράξεις αντίδρασης προς έναν αόρατο εχθρό» εξομολογείται. Ο θυμός κυριαρχούσε ακόμα και στους πανηγυρισμούς του. Ήταν εκεί, τον έβλεπαν όλοι, αλλά κανείς δεν ήξερε από πού προέρχεται. Στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Rooney», όλα γίνονται ξεκάθαρα και λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει, έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στους Sunday Times, μιλώντας για κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

 

Πίσω από το 16χρονο ταλέντο, λίγοι είδαν πως υπήρχε ένα 16χρονο αγόρι!

Επρόκειτο για ένα παιδί από τις φτωχογειτονιές του Λίβερπουλ, που εγκαταλείφθηκε στα «φώτα» της δημοσιότητας από τα 16 του χρόνια, κατακρίθηκε για τον τρόπο που μασούσε μία τσίχλα στην τηλεόραση, για την προφορά του ή για την εμφάνισή του και όλοι περίμεναν να βγάλει άκρη μόνο του. Ένα παιδί γεμάτο οργή για ανθρώπους όπως ο Τζόναθαν Ρος, δημοφιλής παρουσιαστής και ο πιο ακριβοπληρωμένος στην τηλεόραση με διαφορά, που χαρακτήρισε αυτόν και τους γονείς του ως υπανθρώπους. Ένας αστέρας έπειτα, απογοητευμένος από τα ΜΜΕ που επικεντρώθηκαν σε κάθε αρνητική πτυχή της ζωής του.
 
«Η μητέρα μου πέθανε το 2002, λίγες ημέρες πριν κάνω ντεμπούτο με την Έβερτον. Ποτέ δεν είχαμε πολλά χρήματα ως οικογένεια, ωστόσο βρέθηκα ξαφνικά να είμαι επαγγελματίας στην Premier League και διεθνής με την Αγγλία. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Ήταν σαν με πέταξε κάποιος σε έναν χώρο που δεν ένιωθα άνετα. Ξέρω πως έκανα πολλά λάθη. Υπήρχαν στιγμές στα πρώτα μου χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι να γεννηθεί ο πρώτος μου γιος, ο Κάι, που κλειδωνόμουν μέσα. Δεν έβγαινα. Καθόμουν στο σπίτι κι έπινα μέχρις ότου να ξεχάσω τα πάντα».
 

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί δεν μίλησε τότε, στους ανθρώπους που είχε δίπλα του, ειδικά στον εκάστοτε σύλλογο που βρισκόταν. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, όμως, πως πρόκειται για μία κοινωνία πριν δύο δεκαετίες.
 
«Σήμερα, μπορεί ένας παίκτης να βγει και να μιλήσει στα αποδυτήρια για το πρόβλημά του. Τότε, δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Πιο πολύ θα υπέφερα αν το έκανα, παρά θα ανακουφιζόμουν».
 
Η πλειοψηφία περίμενε πως το ντοκιμαντέρ θα πρόκειται για ένα εργαλείο δημοσίων σχέσεων, αλλά υπάρχουν στιγμές που γίνεται ενοχλητικά ειλικρινές, ενοχλητικά ωμό.
 
«Όταν συνέβαινε κάτι, πάντα υπήρχε άμεση σχέση με το ποτό. Δεν ήμουν ποτέ νηφάλιος, αλλά δεν θεωρούσα τον εαυτό μου αλκοολικό. Ποτέ δεν θα πήγαινα πιωμένος στην προπόνηση, ενώ υπήρχαν μέρες που έψαχνα κι άλλους τρόπους για να ξεχαστώ. Όσο για νυχτερινές εξόδους; Τα τελευταία 15 χρόνια πρέπει να βγήκα δέκα φορές το πολύ, αλλά τέσσερις ή πέντε από αυτές, έδωσαν φοβερά... αποκλειστικά σε μερικούς ανθρώπους.
 

Συνήθιζα να κρατώ τα πάντα μέσα μου, να μην μιλάω. Κατάλαβα πως ήταν λάθος. Τις στιγμές που ένιωθα πως είμαι έτοιμος να εκραγώ, χρειαζόμουν απλώς να μιλήσω σε κάποιο. Τότε ηρεμούσα. Η λογική μου έως τότε ήταν τελείως λάθος. Όταν παίρναμε ρεπό, δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν. Απλώς καθόμουν σπίτι κι έπινα για 2-3 μέρες, μέχρις ότου επιστρέψουμε στις προπονήσεις».
 

Η κορύφωση της οργής, τα μεγαλύτερα «καρφιά»!

«Ήταν τέτοια η οργή μέσα μου, που άλλαξα ακόμα και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που φορούσα σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι. Έβαλα μεγαλύτερα καρφιά γιατί ήθελα να βλάψω κάποιον. Ήταν νόμιμα μεν, αλλά ήταν μεγαλύτερο μέγεθος από αυτά που φορούσα».
 
Πράγματι, σε εκείνο το ματς έβγαλε νοκ-άουτ τον Τζον Τέρι, που είδε την κάλτσα του να γίνεται κατακόκκινη από το αίμα, μετά από μαρκάρισμα του Ρούνεϊ. Μάλιστα, αργότερα αποχώρησε και ο ίδιος, έχοντας «γυρίσει» το πόδι του.
 
«Αν έπαιρνε έστω κι έναν βαθμό η Τσέλσι, θα κέρδιζε το πρωτάθλημα. Δεν μπορούσα το δεχτώ τότε».
 Wayne Rooney wore special studs to try and "hurt" Chelsea player in Man Utd  match - Mirror Online

Οι λόγοι πίσω από το ντοκιμαντέρ

«Ήθελα να μιλήσω τόσο για τις καλές, όσο και για τις κακές στιγμές. Θέλω ο κόσμος να με ξέρει ως προσωπικότητα, όχι ως ποδοσφαιριστή. Θέλω να με ξέρουν ως γιο, πατέρα και σύζυγο.
 
Εκτός από αυτά, πλέον, είναι και προπονητής της Ντέρμπι, όπου κάνει μία τεράστια προσπάθεια να την διατηρήσει στην κατηγορία. Οι 21 βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί από τον σύλλογο, προφανώς δυσκολεύουν το έργο του, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα παρατήσει. Άλλωστε, κι όταν φάνηκε να έχει αυτήν την ευκαιρία, δεν «πήδηξε» από το καράβι.
 
«Βρίσκομαι εδώ, ως παίκτης και προπονητής, περίπου τρία χρόνια. Έχω χτίσει μία εξαιρετική σχέση τόσο με τους παίκτες, όσο και με το τιμ. Από όλους ζητώ σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και αφοσίωση. Φαντάζεστε να τους έλεγα ότι έχω μία πρόταση και φεύγω; Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είδα στο πρόσωπο πολλών, πως φοβήθηκαν ότι θα φύγω. Τους είπα ότι θα είμαι στο πλάι τους, στη μάχη που δίνουμε. Θεωρώ πως ήταν κάτι σπουδαίο για αυτούς. 
 
Κάποιοι παίκτες χτίζουν το όνομά τους μέσω τίτλων, αλλά μία παραμονή στην κατηγορία με τόσα προβλήματα, θα ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου».
 
*Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο στις 11 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα Amazon Prime Video.
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0