Football Talk

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-5: Πάρτι των φιλοξενούμενων στην Βεστφαλία!

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-5: Πάρτι των φιλοξενούμενων στην Βεστφαλία!

Μία Μπάγερ Λεβερκούζεν να την πιεις στο ποτήρι, έκανε την εμφάνισή της στην Βεστφαλία απέναντι στην Ντόρτμουντ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 5-2 και να μειώνουν την διαφορά στους πέντε βαθμούς από την δεύτερη θέση!

Τι και αν η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είχε επικρατήσει απέναντι στην Ντόρτμουντ σε καμία από τις επτά πιο πρόσφατες επισκέψεις της στην Βεστφαλία; Τι και αν οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, όντες στην 2η θέση και στο +8 από την 3η αντίπαλό τους στον βαθμολογικό πίνακα;

Ενενήντα λεπτά ήταν αρκετά για να καταρριφθούν όλα, με την Λεβερκούζεν να επικρατεί με 5-2 και να μειώνει στους πέντε βαθμούς την απόσταση από την δεύτερη θέση.


Το αυτογκόλ του Ακάντζι στο 11ο λεπτό έδειξε από νωρίς πως το απόγευμα της Κυριακής δεν θα εξελιχθεί καλά για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ένα νέο αυτογκόλ, αυτή την φορά από τον Φρίμπονγκ, έφερε το ματς στην ισορροπία, με το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης να αποδεικνύει γιατί τα πέντε πιο πρόσφατα Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν, έχουν μέσο όρο πέντε γκολ ανά παιχνίδι!

Εν συνεχεία όμως, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε… παράσταση για έναν ρόλο. Ο Βιρτς στο 20ο λεπτό έκανε το 2-1, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Άντριχ πέτυχε το 2ο του γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια και διεύρυνε τον δείκτη του σκορ.

Άπαντες αναμέναμε μία άμεση αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων, αλλά επί της ουσίας αυτή δεν ήρθε ποτέ στο δεύτερο μέρος. Η Ντόρτμουντ προέβη μόλις σε τρεις εντός εστίας τελικές προσπάθειες στην επανάληψη, αλλά το 4-1 του Τα στο 54’ «σφράγισε» κάθε ελπίδα της ομάδας του Ρόζε για ολική ανατροπή.

Στα εναπομείναντα λεπτά, σημειώθηκε μόλις μία καλή στιγμή με το σουτ του Ρέινα να εξουδετερώνεται από τον Γκριλ, ενώ ο Ντιαμπί πρόσθεσε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ!

Εν τέλει, το τελικό 5-2 σηματοδότησε την πιο «βαριά», εντός έδρας ήττα του προπονητή της Μπορούσια στα 31 ματς που έχει δώσει στον πάγκο της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Κομπέλ, Μενιέ (46΄ Βολφ), Γκερέιρο, Ακάντζι, Ζαγκάντου, Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρόις (85’ Τιγκές), Αζάρ (60’ Ρέινα), Μάλεν (79’ Μουκόγιο)

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Γκριλ, Φρίμπονγκ, Μπάκερ, Τα, Χινσαπί, Άντριχ, Μπελαραμπί (68’ Κοσούνου), Βίρτς (81’ Αρανγκουίθ), Ντεμίρμπαϊ, Ντιαμπί, Σικ (81’ Αλάριο)

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0