Football Talk

Κόπα Άφρικα, Μπουρκίνα Φάσο - Καμερούν 3-5 πεν. (3-3 κ.α.): Απίστευτη ανατροπή, νίκη στα πέναλτι και... 3η θέση για τους Καμερουνέζους!

Κόπα Άφρικα, Μπουρκίνα Φάσο - Καμερούν 3-5 πεν. (3-3 κ.α.): Απίστευτη ανατροπή, νίκη στα πέναλτι και... 3η θέση για τους Καμερουνέζους!
Το Καμερούν έχανε 3-0 από τη Μπουρκίνα Φάσο στον μικρό τελικό μέχρι το 70', αλλά με τρία γκολ στο φινάλε έστειλε το ματς στα πέναλτι και κατέκτησε την τιμητική 3η θέση του Κόπα Άφρικα.

Η Μπουρκίνα Φάσο ήταν μπροστά με τρία γκολ μόλις 20 λεπτά πριν από τη λήξη του μικρού τελικού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021, όμως το Καμερούν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Συγκεκριμένα, ο Γιαγκό στο 24’, ο Ονάνα με απίστευτο αυτογκόλ στο 43’ και ο Ουαταρά στο 49’ έκαναν το 3-0 για τη Μπουρκίνα Φάσο που έδειχνε να «αγκαλιάζει» την 3η θέση στο Κόπα Άφρικα.

Το Καμερούν, όμως, επέστρεψε και με τον Κούντε στο αρχικό σχήμα και να βγάζει όλο το 90λεπτο, μείωσε σε 3-1 με τον Μπαοκέν στο 72’, σε 3-2 με τον Αμπουμπακάρ στο 85’ και ισοφάρισε και πάλι με τον Αμπουμπακάρ στο 88’! Και όλα εν τέλει κρίθηκαν στα πέναλτι.

Ο Ονάνα απέκρουσε την προσπάθεια του Ιμπραχίμ Τουρέ, ο Πιερ Κούντε σκόραρε με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού και ο Αμπρουάζ Ογιονγκό στο τέλος έδωσε τη νίκη στους Καμερουνέζους.


ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Φ. Ουεντραογκό (90+4' Σαγουαντογκό), Ι. Καμπορέ, Σ. Ουαταρά, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Τουρέ, Ι. Ουεντραογκό, Μπ. Τραορέ (87' Μπαντέ), Σανγκαρέ, Α. Ταπσόμπα (87' Ε. Τραορέ), Τζ. Ουαταρά (90+4' Κονατέ)

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Α. Ονανά, Εμπαϊζό, Ονγκενέ, Μουκουντί, Ογιονγκό, Ζ. Ονανά, Ουμ Γκουέτ (46' Αμπουμπακάρ), Μπασογκόγκ (54' Τοκό Εκαμπί), Κούντε, Γκαναγκό (46' Ενγκαμαλό), Μπαοκέν


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0