Football Talk

Η τελευταία φορά που πήγε στη Νίκαια ο Ολυμπιακός: Το «αντίο» του Γεωργάτου, η αποθέωση στον Ριβάλντο και οι αποδοκιμασίες κατά του Κόκκαλη (video)

Η τελευταία φορά που πήγε στη Νίκαια ο Ολυμπιακός: Το «αντίο» του Γεωργάτου, η αποθέωση στον Ριβάλντο και οι αποδοκιμασίες κατά του Κόκκαλη (video)

Ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά στη Νίκαια για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Ήταν το τελευταίο ματς του Γρηγόρη Γεωργάτου και του Ριβάλντο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2006-2007. Στις 13 Μαΐου του 2007 ο Ιωνικός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να έχουν υποβιβαστεί και τους φιλοξενούμενους να είναι πρωταθλητές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Παρά το μηδενικό βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, στο οποίο σημειώθηκαν συνολικά 8 γκολ. 

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ριβάλντο καθώς στο τελευταίο του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού σημείωσε 2 γκολ, φτάνοντας τα 17 συνολικά εκείνη τη σεζόν. Τα άλλα τρία τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Οκκάς (49'), Μπόρχα (66') και Μενδρινός (76').

Για τον Ιωνικό, που αποχαιρετούσε τα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας, σκόραραν οι Νατσούρας (61'), Φαμπίνιο (65') και Μακόρ (85').

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φινοκαλιώτη βρήκε τον Γρηγόρη Γεωργάτο να φιλάει τον χορτάρι, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο στα 35 του την ενεργό δράση. Μάλιστα αυτό ήταν και το μοναδικό ματς από τότε που ανέλαβε ο Τάκης Λεμονής που ο «Geo» έπαιξε βασικός, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. 

rivaldo_2.jpg

Τα βλέμματα, ωστόσο, ήταν και πάλι στραμμένα στον Ριβάλντο. Μία μέρα πριν ο Βραζιλιάνος έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση με δηλώσεις του στην διοίκηση Κόκκαλη κατηγορώντας την για το επερχόμενο «διαζύγιο». Ο κόσμος του Ολυμπιακού τάχθηκε υπέρ του Ριβάλντο και τον αποθέωσε στη Νίκαια, αποδοκιμάζοντας παράλληλα τον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ ίδιο ήταν το κλίμα και στην φιέστα που ακολούθησε και στην οποία δεν είχε δώσει το παρών ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ.

Ιωνικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Φαμπίνιο, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (57' Σαχινίδης), Ουκάρ (75' Καραδέμητρος), Ξενίδης, Σίμος, Νατσούρας, Παβιό, Ονουάτσι (78' Μακόρ).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης (80' Μάριτς), Οκκάς (80' Παππάς), Ριβάλντο, Νε (46' Μενδρινός), Μπόρχα, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ.

Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών)

Βοηθοί: Γαλανός (Ηρακλείου), Τσούκας (Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανασίου (Θεσπρωτίας)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0