Football Talk

Μπάγερν Μονάχου - Λειψία 3-2: «Δώρο» Γκβάρντιολ και πώς να το χάσουν οι Βαυαροί;

Μπάγερν Μονάχου - Λειψία 3-2: «Δώρο» Γκβάρντιολ και πώς να το χάσουν οι Βαυαροί;
Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες, μετά το «στραβοπάτημα» απέναντι στην Γκλάντμπαχ (07/01, 2-1), επικρατώντας με 3-2 (05/02) της Λειψίας και ξέφυγε στο +9 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που έχει, ωστόσο, ματς λιγότερο!

Μία ακόμα αποστολή υψηλού κινδύνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Μπάγερν Μονάχου, αφού επικράτησε με 3-2 της Λειψίας (05/02) στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga. Μεγάλος -και αρνητικός- πρωταγωνιστής ο Γκβάρντιολ που έκρινε την αναμέτρηση με το αυτογκόλ του στο 58', μόλις πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση των «ταύρων»!

Πλέον, το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν οδηγεί την κούρσα στην Bundesliga, περιμένοντας ένα «στραβοπάτημα» της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην αυριανή αναμέτρησή της με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (06/02), ώστε η διαφορά των 9 βαθμών που τις χωρίζουν, να διατηρηθεί!


Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης πως θέλει να έχει τα «ηνία» της αναμέτρησης. Εν τέλει, τα κατάφερε στο 12ο λεπτό! Η άμυνα της Λειψίας έκανε το λάθος, ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία από καλή θέση, αλλά το έπραξε ο Μίλερ παίρνοντας το ριμπάουντ στην εξέλιξη της φάσης.

Η απάντηση των «ταύρων» ήρθε στο 27΄. Ο Τολισό «πούλησε» την μπάλα πολύ φθηνά στη μεσαία γραμμή, ο Ενκουνκού έφυγε στην κόντρα, πέρασε την μπάλα στον Λάιμερ κι αυτός με τη σειρά του στο Σίλβα, που έφερε το ματς στα ίσια από πολύ πλάγια θέση!

Στο 36ο λεπτό φάνηκε πως οι Βαυαροί θα ανακτούσαν το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά ο VAR είχε διαφορετική άποψη, αφού ακύρωσε το γκολ του Μίλερ, για φάουλ του Λεβαντόφσκι στον Γκβάρντιολ. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, όλα ήταν… νόμιμα! Ο Τολισό «άνοιξε» ωραία την μπάλα προς τον Κομάν, που με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Λεβαντόφσκι και αυτός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-1 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου!

Η έναρξη του δευτέρου μέρους έμελλε να φέρει και πάλι την ισορροπία στο ματς. Ο Λάιμερ βρήκε τον Ενκουνκού στο 53’, κι αυτός με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής, έγραψε το 2-2. Ωστόσο, η Λειψία «πέταξε» άμεσα την προσπάθειά της στα…σκουπίδια. Πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Γκβάρντιολ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 3-2 για την Μπάγερν Μονάχου.

Έκτοτε, οι Βαυαροί είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας, αλλά τόσο ο Λεβαντόφσκι στο 61’, όσο και ο Γκνάμπρι στο 71’, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Το 3-2 παρέμεινε έως το τέλος της αναμέτρησης, φέρνοντας την πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, στο +9 από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ, που έχει, ωστόσο, ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Σούλε, Λούκας (73' Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι, Κίμιχ, Τολισό (63' Μουσιάλα), Κομάν (85' Νιάνζου), Μίλερ (84' Σάμπιτσερ), Σανέ, Λεβαντόφσκι

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Μουκιέλε (72' Χένρικς), Λάιμερ (61' Χαϊντάρα), Καμπλ (46' Σομποσλάι), Ανχελίνο, Όλμο (61' Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού, Σίλβα (80' Πόουλσεν)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0