Football Talk

FA Cup: «Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι – νικηφόρο ντεμπούτο για τον Λάμπαρντ στην Έβερτον! (video)

FA Cup: «Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι – νικηφόρο ντεμπούτο για τον Λάμπαρντ στην Έβερτον! (video)
Τι και αν η Φούλαμ «τρόμαξε» τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μέρος, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα; Η αντίδραση των «πολιτών» ήταν εξαιρετική και με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να βρίσκει δύο γκολ, το τελικό 4-1 μοιάζει «φτωχό» μπροστά στην απόδοση που έπιασε η ομάδα του. Την ίδια ώρα, η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες με την… αύρα του Φρανκ Λάμπαρντ και πανηγύρισε την πρόκριση απέναντι στην Μπρέντφορντ, επίσης με 4-1!

Μία εξαιρετική Μάντσεστερ Σίτι για 80 λεπτά έκανε την εμφάνιση της στο Έτιχαντ απέναντι στην επικίνδυνη Φούλαμ, επικρατώντας με 4-1, για να πάρει την πρόκρισή της για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι «πολίτες» αποδείχθηκαν πιο κυνικοί από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, δεν κινδύνευσαν παρά μόνο για… 92 δευτερόλεπτα και συνεχίζουν ακάθεκτοι το νικηφόρο σερί τους και εντός του 2022.

Ωστόσο, το ευρύ, τελικό αποτέλεσμα, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την προσπάθεια του συνόλου του Μάρκο Σίλβα, καθώς η Φούλαμ αποφάσισε να μην αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ούτε στο Έτιχαντ, διεκδικώντας ό,τι της αναλογούσε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι, ήρθε και το προβάδισμα, με τον Φάμπιο Καρβάλιο να αποδεικνύει με ψύχραιμο πλασέ από κοντά στο 4’, τον λόγο που η Λίβερπουλ θέλει να τον αποκτήσει διακαώς το καλοκαίρι.


Ωστόσο, η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ιδανική, με τους «πολίτες» να έχουν πάρει το προβάδισμα πριν συμπληρώσει ένα… δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ της η Φούλαμ!


Για την ακρίβεια, 92 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο γκολ, ισοφάρισαν με τον Γκιντογκάν που βρήκε για δεύτερο σερί ματς δίχτυα στο FA Cup, ενώ στο 13’ η κεφαλιά του Τζον Στόουνς ήταν εξαιρετική!


Ακολούθησε «καταιγιστικός» ρυθμός και εντυπωσιακό παιχνίδι από αμφότερες τις αντιπάλους, αλλά η πιο έμπειρη και με… βασικούς, Μάντσεστερ Σίτι, βρήκε τρίτο γκολ με τον Μαχρέζ από την «λευκή» βούλα, τέταρτο και πάλι με τον Αλγερινό και «κλείδωσε» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του FA Cup.

Την ίδια ώρα, η Έβερτον του Φρανκ Λάμπαρντ απέδωσε το καλύτερο της ποδόσφαιρο μέσα στην χρονιά, στο ντεμπούτο του πρώην προπονητή της Τσέλσι. Τα «ζαχαρωτά» ήταν εξαιρετικά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και το τελικό 4-1 ήρθε δίκαια, με ισάριθμους, διαφορετικούς σκόρερ.


Βρήκαν δίχτυα οι δύο στόπερ, Χόλγκεϊτ και Μίνα, ενώ ο Ριτσάρλισον πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, προτού ο Τόνεϊ βάλει λίγο… άγχος στους γηπεδούχους.

Τέλος, μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Νόριτς στο Μολινό απέναντι στην Γουλβς, δίχως τους Τζόλη και Γιαννούλη στην σύνθεσή της, ενώ η Σαουθάμπτον, θα λύσει τις διαφορές της με την Κόβεντρι στην διαδικασία της παράτασης!

Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων του FA Cup στα ματς των 17:00:

Έβερτον – Μπρέντφορντ 4-1 (31’ Μίνα, 48’ Ριτσάρλισον, 62΄ Χόλγκεϊτ, 90' Τάουνσεντ – 54’ Τόνεϊ πεν.)

Κρίσταλ Πάλας – Χάρτλπουλ 2-0 (4’ Γκουεχί, 22΄ Ολίσε)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 4-1 (6’ Γκιντογκάν, 13’ Στόουνς, 53’, 57’ Μαχρέζ– 4’ Καρβάλιο)

Πιτέρμπορο – ΚΠΡ 2-0 (25’ Γουάρντ, 72’ Τζόουνς)

Σαουθάμπτον – Κόβεντρι 2-1 (63΄ Άρμστρονγκ, 112' Γουόκερ Πίτερς - 22’ Γκιοκέρες)

Στόουκ – Γουίγκαν 2-0 (14’ Μάτζα, 62’ Μπράουν)

Χάντερσφιλντ – Μπάρνσλεϊ 1-0 (19’ Χολμς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0