Football Talk

FA Cup: Δεινοπάθησαν για πρόκριση Τσέλσι και Γουέστ Χαμ - έσωσαν τα «σφυριά» Ράις και Μπόουεν!

FA Cup: Δεινοπάθησαν για πρόκριση Τσέλσι και Γουέστ Χαμ - έσωσαν τα «σφυριά» Ράις και Μπόουεν!

Τσέλσι και Γουέστ Χαμ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από Πλίμουθ και Κιντερμίνστερ αντίστοιχα, αλλά κατάφεραν να τα φέρουν όλα… τούμπα και να πάρουν την πρόκριση στην παράταση.

Τσέλσι – Πλίμουθ 2-1  

Η Πλίμουθ άνοιξε νωρίς στον αγώνα το σκορ με τον Γκιλέσπι στο 8ο λεπτό, ρίχνοντας τους γηπεδούχους με την πλάτη στα σχοινιά. Η Τσέλσι πίεσε πολύ τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τον Αθπιλικουέτα να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με τακουνάκι.

Το δεύτερο ημίχρονο, με χαμηλό ρυθμό δεν ανέδειξε κάποιο νικητή και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βάλει το γκολ που θα… λήξει το παιχνίδι και έτσι οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί ο Μάρκος Αλόνσο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης (105+2’) μετά από την πάσα του Χάβερτς κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στους «μπλε». Η Πίλμουθ προσπάθησε να πιέσει τους Λονδρέζους, με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα πέναλτι στο 117’. Ο Χάρντι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κέπα επενέβη και μπλόκαρε. Συνεπώς οι γηπεδούχοι πήραν το εισιτήριο για μια από τις 16 θέσεις της επόμενης φάσης του FA Cup.

Κιντερμίνστερ – Γουέστ Χαμ

Μια ομάδα από την πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας έκανε το βίο-αβίωτο στη Γουσετ Χαμ. Με ένα γκολ του δεξιού αμυντικού της Κιντερμίνστερ, ο Πένυ, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 19ο λεπτό. Η Γουέστ Χαμ μπορεί να μην είχε τον έλεγχο του σκορ, αλλά είχε την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πλήθος αλλαγών για την Γουέστ Χαμ και φρεσκάρισμα σε όλα τα μήκη του γηπέδου. Η ομάδα του Μόγιες, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ… πριν το 90+1 όπου ο Ντέκλαν Ράις έδωσε παλμό στην Γουέστ Χαμ, καθώς βρέθηκε με το… ενάμιση πόδι εκτός FA Cup.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ο Μπόουεν έδωσε τη χαριστική βολή στην Κιντερμίνστερ στο 120’.


Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0