Football Talk

Φάκελος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ομάδα φτιαγμένη από πέντε προπονητές υπό τις οδηγίες ενός έκτου (video)

Φάκελος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ομάδα φτιαγμένη από πέντε προπονητές υπό τις οδηγίες ενός έκτου (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μετά τον αποκλεισμό-«σοκ» από τη Μίντλεσμπρο στο FA Cup. Το BN Sports σας προσφέρει ένα ιδιαίτερο στατιστικό, το οποίο από τη μία δείχνει το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του συλλόγου και από την άλλη, δείχνει πως πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον αγγλικό σύλλογο.

Γραφικό αλλά… εύστοχο. Το κύπελλο της κάθε χώρας υπάρχει για να γίνονται εκπλήξεις. Αποκλεισμοί και ματς που κάνουν το ποδόσφαιρο να βρίσκει τον ρομαντισμό του και το κοινό να παρακολουθεί αποσβολωμένο την έκπληξη που είναι έτοιμη να γίνει. Μία τέτοια, είναι ξεκάθαρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Μίντλεσμπρο. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποχαιρέτησε το FA Cup με τον πιο οδυνηρό τρόπο από την ομάδα της Championship, επιβεβαιώνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ωστόσο, η είσοδος του Χουάν Ματά στον αγωνιστικό χώρο, πρόσφερε στους λάτρες της στατιστικής κάτι… μοναδικό για τα δεδομένα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί από πέντε διαφορετικές προπονητές (!). Και το ακόμα πιο… τρελό, είναι πως έπαιζαν υπό τις οδηγίες… έκτου. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιος συναντάει έξι προπονητές σε ολόκληρη καριέρα ή μία ομάδα τους έχει αλλάξει μέσα σε δεκαετίες.

Όχι όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το BN Sports αρπάζει την ευκαιρία να σας παρουσιάσει το παραπάνω γεγονός.

Φιλ Τζόουνς (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον)

Ο… παλιός της χθεσινής βραδιάς. Ο Φιλ Τζόουνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 90ο λεπτό αντί του Ραφαέλ Βαράν για να βοηθήσει στον έξτρα χρόνο του ματς. Ο Βρετανός στόπερ ήταν προσωπική επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το καλοκαίρι του 2011, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπλάκμπερν.

Μαζί με τον Ντε Χέα είναι από τους πιο παλιούς ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» και φυσικά, αποτελεί σημαία του συλλόγου στα αποδυτήρια. Να θυμίσουμε πως μετράει πάνω από 225 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με αρκετούς τίτλους.

TELEMMGLPICT000162555744_trans_NvBQzQNjv4BqBhLOK858p5b0LDLQeH7Qe-n105k__A-17c51gi-qhXk.jpg

Χουάν Μάτα (Ντέιβιντ Μόγιες)

Από τις πρώτες «βόμβες» του Ντέιβιντ Μόγιες όταν αντικατέστησε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο «θρύλος» του αγγλικού συλλόγου είχε επιλέξει τον Ισπανό προπονητή ως τον τέλειο διάδοχο και η ομάδα του άφησε τα «κλειδιά» των μεταγραφών. Μία από τις κινήσεις του για να συνεχίσει την αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν να αποκτήσει τον Χουάν Μάτα από τη Τσέλσι.

Τον Γενάρη του 2014 και έπειτα από 2,5  χρόνια στους «μπλε», η Γιουνάιτεντ βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 45 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ουσιαστικά, αποτελούσε μία διορθωτική κίνηση μετά το κακό ξεκίνημα της σεζόν, με τον Ισπανό άσο να μένει μέχρι και σήμερα στο ρόστερ του συλλόγου.

MOYES-MATA.jpg

Λουκ Σο (Λουίς Φαν Χάαλ)

Η αποχώρηση του Μόγιες, έφερε το καλοκαίρι του 2014, τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα χρειαζόταν ένα πρωτοκλασάτο αριστερό μπακ και ο Ολλανδός προπονητής κοίταξε την εγχώρια αγορά. Εκεί, βρήκε τον Λουκ Σο που έβγαζε μάτια με την Σαουθάμπτον και ζήτησε την απόκτησή του ως τον κατάλληλο αμυντικό για εκείνη τη θέση.

Τα 37,5 εκατ. ευρώ, οκτώ χρόνια μετά έχουν κάνει την απόσβεσή τους, με τον διεθνή άσο να αποτελεί το βασικό μέλος της σημερινής ομάδας αλλά και της Εθνικής Αγγλίας.

33a5b1d7-5803-4292-9a1c-b860eef300e0-1024x768.webp

Φρεντ – Ντιόγο Νταλότ (Ζοσέ Μουρίνιο)

Από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι γνωστός για τις σπατάλες του σε όλες τις ομάδες και ο Φρεντ, ήταν μία από τις μεγάλες κινήσεις που έκανε όσο ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αγγλικός σύλλογος δαπάνησε συνολικά 60 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του από την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο διεθνής χαφ μπορεί να έμεινε στο ρόστερ μέχρι και σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει βγάλει και… μάτια. Ειδικά για τα χρήματα που δόθηκαν για την περίπτωσή του. Από την άλλη, ο Ντιόγο Νταλότ μπορεί να αποκτήθηκε έναντι 22 εκατ. ευρώ αλλά φέτος έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του, μετά τον επιτυχημένο δανεισμό στη Μίλαν.

1_fred-man-utd-1512716.jpg

Χάρι Μαγκουάιρ – Μπρούνο Φερνάντες – Κριστιάνο Ρονάλντο (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ)

Και πάμε στον τελευταίο προπονητή. Ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ μπορεί να έμεινε παραπάνω από τους υπόλοιπους προπονητές αλλά το έργο που άφησε, ήταν καταστροφικό για την ομάδα. Από πλευράς μεταγραφών, ο Νορβηγός κόουτς ήταν εκείνος που ζήτησε τις αποκτήσεις των Χάρι Μαγκουάιρ, Μπρούνο Φερνάντες αλλά και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αμφότεροι ήταν στην εντεκάδα που προαναφέραμε αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά, παρότι είναι οι ηγέτες της ομάδας αυτή την στιγμή. Ο τελευταίος, κιόλας, έχασε πέναλτι στο 0-0.

01fkhcfpn598apfnc2cv.webp

Μακριά από αυτό που έχουμε συνηθίσει…

Όλοι οι παραπάνω, βρέθηκαν στην ίδια εντεκάδα για παραπάνω από 20 λεπτά αγώνα. Αμφότεροι, αποτελούν επιλογές από πέντε διαφορετικούς προπονητές και αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό τις οδηγίες ενός έκτου. Δείγμα της έλλειψης βασικού πλάνου αλλά και κορμού, κάτι που δεν είχε συνηθίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλη την ιστορία της.

Γενικά, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν άλλαζαν τόσο συχνά προπονητές, πόσο μάλλον, να μην δίνουν σαφές πλάνο στον κάθε κόουτς για να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει σε βάθος χρόνου. Ο Ραλφ Ράνγκνικ φαίνεται πως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο μετά το τέλος της σεζόν. Ακόμα μία αλλαγή που μόνο καλό δεν κάνει στον σύλλογο. Εξού και η έλλειψη τίτλων.

mu-disingkirkan-middlesbrough-ralf-rangnick-kami-harusnya-menang-xbh.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0