Football Talk

Αλάτι στις πληγές της Γιουνάιτεντ έριξε η Μίντλεσμπρο πετώντας την εκτός FA Cup στα πέναλτι! (video)

Αλάτι στις πληγές της Γιουνάιτεντ έριξε η Μίντλεσμπρο πετώντας την εκτός FA Cup στα πέναλτι! (video)
Απίστευτο ματς στο Ολντ Τράφορντ! Ο Ελάνγκα αστόχησε στο 8ο πέναλτι της Γιουνάιτεντ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και η Μίντλεσμπρο πήρε τεράστια πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας 8-7 στα πέναλτι μετά από το 1-1 σε 90λεπτο και παράταση!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ καλύτερη από την Μίντλεσμπροκαι στα 120 λεπτά, όμως της έλειπε η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου (μόνο 1 γκολ και ενώ είχε πλήθος κλασικών φάσεων, καθώς επίσης και χαμένο πέναλτι και δύο δοκάρια) και έτσι το πρώτο εισιτήριο για τους 16 του FA Cup έμελλε να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μετά από 15 εύστοχες εκτελέσεις ήρθε ο μοιραίους για τους γηπεδούχους, Ελάνγκα, που αστόχησε στο 8ο πέναλτι της Γιουνάιτεντ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τη Μίντλεσμπρο στους 16!


Η Γιουνάιτεντ άγγιξε το γκολ μόλις στο 2’, με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σάντσο (ο τερματοφύλακας της Μίντελσμπρο ήταν εκτός εστίας) να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 6’, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Μάντσεστερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με τον κίπερ Λάμλεϊ ωστόσο να μπλοκάρει σταθερά και να... χαλάει ένα γκολ που αν μη τι άλλο θα ήταν πολύ εντυπωσιακό. 

 





Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο 20’, με τον Ρονάλντο να αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι αλλά να στέλνει τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λάμλεϊ, κάνοντας τους φίλους της Μίντλεσμπρο να πανηγυρίζουν έξαλλα σαν να έβαλε γκολ η ομάδα τους.

Πέντε λεπτά μετά όμως ήρθε το γκολ για την Γιουνάιτεντ. Ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Σάντσο και εκείνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο διαγώνιο σουτ με το αριστερό στο 25’.



H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς έχοντας ήδη από το πρώτο ημίχρονο διψήφιο αριθμό τελικών, με το 1-0 να επιτρέπει πάντως στην Μίντλεσμπρο να ελπίζει ακόμα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Γιουνάιτεντ έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση, με το σουτ του Ράσφορντ από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 54’. Στο καπάκι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν κι άλλη καλή ευκαιρία με τον Ράσφορντ να τροφοδοτεί τον Ρονάλντο και εκείνος να βρίσκει ένα σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να καταλήγει όμως στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 57’ μετά από δύσκολη επέμβαση του Χέντερσον η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ σε σουτ του Κρουκς μέσα από την περιοχή, με την Μίντλεσμπρο να μετρά μόλις τη δεύτερη τελική της προσπάθεια στο ματς και την πρώτη εντός της αντίπαλης εστίας!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ και η Μίντλεσμπρο την τιμώρησε... Ο Γουάτμορ έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή (η μπάλα βρήκε και στο χέρι του αλλά ο διαιτητής Τέιλορ το θεώρησε ακούσιο, όπως και το VAR που εξέτασε τη φάση) και γύρισε τη μπάλα προς το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κρους να την σπρώχνει στα δίχτυα και να γράφει το 1-1 στο 64’. 



Στο 72' ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε τεράστια ευκαιρία να... καθαρίσει το ματς, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι έχοντας μπροστά του μία ανυπεράσπιστη εστία! Ο ρυθμός στο ματς έπεσε, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα τους και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.



Στο πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης ο ρυθμός είχε πέσει με την Γιουνάιτεντ να ήταν πάντως εκείνη που έψαχνε το γκολ, όπως άλλωστε συνέβαινε και στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου.

Η Μίντλεσμπρο πλησίασε τη μεγάλη ανατροπή στο 115' με τον Κόνολι, όμως ο Χέντερσον αντέδρασε και κράτησε το 1-1. Ο Μακτόμινεϊ λίγο πριν το τέλος της παράτασης έχασε μεγάλη ευκαιρία να λυτρώσει την Μάντσεστερ όμως με 27 τελικές προσπάθειες (8 εντός εστίας) έναντι 6 των φιλοξενούμενων (3 εντός εστίας), το σκορ παρέμεινε ίδιο και το ματς οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν αστόχησαν σε καμία από τα πρώτες 8 εκτελέσεις τους από την άσπρη βούλα ωστόσο, ο 19χρονος Ελάνγκα δεν κατάφερε να νικήσει τον Λάμλεϊ και έτσι η Μίντλεσμπρο πήρε τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup, μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

ΜακΝάιρ, 0-1
Μάτα, 1-1
Παγιέρο, 1-2
Μαγκουάιρ, 2-2
Χόουσον, 2-3
Φρεντ, 3-3
Ταβερνιέ, 3-4
Κριστιάνο, 4-4
Μπάμπα, 4-5
Μπρούνο Φερνάντες, 5-5
Γουάτμορ, 5-6
ΜακΤόμινεϊ, 6-6
Φράι, 6-7
Νταλότ, 7-7
Πελτιέ, 7-8
Ελάνγκα, άουτ! 7-8



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Νταλότ, Βαράν (91' Τζόουνς), Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά (82' Φρεντ), Φερνάντες, Σάντσο (100' Μάτα), Ράσφορντ (82' Ελάνγκα), Ρονάλντο

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Λάμλεϊ, Ντίκστιλ, Φρέι, ΜακΝάιρ, Τζόουνς (118' Μπάμπα), Κρουκς (78' Παγέρο), Χάουσον, Ταβερνιέ, Τέιλορ (91' Πελτιέ), Μπαλογκάν (61' Γουάτμορ), Σπόραρ (91' Κόνολι)


Ευτυχία Γιαπουτζή 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0