Football Talk

Τα ποδοσφαιρικά «Κράμερ εναντίον Κράμερ»: Μανέ vs Σαλάχ ή αλλιώς, όταν οι εθνικές ομάδες χώρισαν στα δύο τους φιλάθλους μεγάλων κλαμπ

Τα ποδοσφαιρικά «Κράμερ εναντίον Κράμερ»: Μανέ vs Σαλάχ ή αλλιώς, όταν οι εθνικές ομάδες χώρισαν στα δύο τους φιλάθλους μεγάλων κλαμπ
Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής φτάνει στο τέλος του, καθώς την Κυριακή (06/02) Σενεγάλη και Αίγυπτος τίθενται αντιμέτωπες με τα βλέμματα των φιλάθλων, να επικεντρώνονται στον «εμφύλιο» μεταξύ του Σαντιό Μανέ και του Μοχάμεντ Σαλάχ.
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ντ’ Ολεμπέ, στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ της Σενεγάλης και της Αιγύπτου.  

Στην αναμέτρηση αυτή, δύο φίλοι και συμπαίκτες στη Λίβερπουλ, ο Σαντιό Μανέ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, θα τεθούν αντιμέτωποι σε έναν άτυπο εμφύλιο. Φυσικά δεν είναι η μοναδική φορά κατά την οποία οι εθνικές ομάδες «διχάζουν» τους φίλους ενός κλαμπ, αφού σε αρκετούς διεθνής τελικούς, η καρδιά τους έχει χωριστεί στα δύο για λογαριασμό των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ομάδα τους. 

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998:  Ρονάλντο Ναζάριο - Γιούρι Τζορκαέφ (Βραζιλία -Γαλλία)

Δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές για την εποχή τους, με μεγάλη καριέρα. Η Βραζιλία, του Ρονάλντο, εναντίον της γηπεδούχου Γαλλίας, του Γιούρι Τζορκαέφ. Συμπαίκτες στην Ίντερ και νικητές του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τους «Νερατζούρι» την ίδια σεζόν, αναμετρήθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 στο Στάντ Ντε Φρανς. Ο Γάλλος μέσος ήταν αυτός που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου εκείνη τη νύχτα με το Ρονάλντο να πραγματοποιεί μια πολύ άσχημη εμφάνιση στον εν λόγω τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίπαλοι ήταν και ο Κριστιάν Καρεμπέ με τον Ρομπέρτο Κάρλος, που ήταν συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Τελικός Κόπα Αμέρικα 2004: Xαβιέ Ζανέτι - Αντριάνο (Αργεντινή - Βραζιλία)

Συμπαίκτες στην Ίντερ για αρκετά χρόνια, ο εμβληματικός αρχηγός Χαβιέ Ζανέτι και ο Αντριάνο, ήταν τα πρόσωπα της αναμέτρησης, στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, που διεξήχθη στο Εστάντιο Νασιονάλ του Περού το 2004. Απαραίτητοι στην ομάδα του Μιλάνου και αγαπημένα παιδιά της κερκίδας αναμετρήθηκαν σε εκείνο τον τελικό, που θεωρείται η «μητέρα των μαχών» στη Λατινική Αμερική. Ο 22χρονος τότε Αντριάνο, αναδείχθηκε νικητής αφού η «σελεσάο» επικράτησε της «αλμπισελέστε» με 6-5 στα πέναλτι μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας. Ο Αντριάνο σκόραρε το γκολ που διαμόρφωσε το σκορ, στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης. 

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018: Λούκα Μόντριτς - Ραφαέλ Βαράν (Κροατία - Γαλλία)

Βασικοί πυλώνες των επιτυχιών της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την τριετία 2016-18. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Ραφαέλ Βαράν, ποδοσφαιρικό «παιδί» του Ζινεντίν Ζιντάν και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής εκείνης της χρονιάς Λούκα Μόντριτς, μετά την κατάκτηση τριών συνεχόμενων Champions League με τη φανέλα των «Μερένχες», τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Μπορεί νικητής εν τέλει να αναδείχθηκε ο Βαράν με την Εθνική Γαλλίας, όμως ο Μόντριτς κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του τουρνουά, όπως και τη «Χρυσή Μπάλα» λίγους μήνες αργότερα. 

Tελικός Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022: Σαντιό Μανέ – Μοχάμεντ Σαλάχ (Σενεγάλη -Αίγυπτος)

Ίσως, ο σημαντικότερος ποδοσφαιρικός εμφύλιος, να είναι αυτός μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ. Αμφότεροι στην λίστα των καλύτερων ποδοσφαιριστών στον κόσμο, Σαντιό Μανέ και Μο Σαλάχ, διεκδικούν ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο για την συλλογή τους. Οι δύο ακραίοι επιθετικοί της Λίβερπουλ, είναι αυτοί που έχουν χωρίσει στα δύο το Άνφιλντ, με τους φίλους των κόκκινων να μην μπορούν να κατασταλάξουν στο ποιος θα προτιμούσαν, να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου, παρά τη μακρά απουσία τους από το σύλλογο για λογαριασμό των Εθνικών τους ομάδων. 

FKwdr-qXwAUyD9m.jpg

Γιώργος Ζαχαρίου 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0