Football Talk

Ολυμπιακός: Το Κόπα Άφρικα, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Μανωλάς

Ολυμπιακός: Το Κόπα Άφρικα, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Μανωλάς

Μπορεί η κορυφαία διοργάνωση της Αφρικής να προκάλεσε πολλές απουσίες και προβλήματα στον Πέδρο Μαρτίνς, όμως άφησε και θετικά στους Πειραιώτες.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Σε μια δύσκολη φάση της σεζόν με συνεχόμενο ματς και την ομάδα να… πληγώνεται από τον covid, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πέντε παίκτες να φεύγουν για τις Εθνικές τους ομάδες λόγω του Κόπα Άφρικα. Οι επιλογές του μειώθηκαν σημαντικά, χρειάστηκε ακόμα και να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του για να ανταπεξέλθει, ενώ σε αυτό το διάστημα άφησε έξι βαθμούς σε Ριζούπολη, Λεωφόρο και Τούμπα και ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου.

Πλέον οι τρεις από τους πέντε διεθνείς Αφρικανούς έχουν επιστρέψει και αρχίζει να φαίνεται πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν προκάλεσε μόνο προβλήματα στον Ολυμπιακό, αλλά του αφήνει και κάποια κέρδη. Το σημαντικότερο έχει να κάνει με τον Γκάρι Ροντρίγκες που παίζοντας και στα 4 παιχνίδια του Cape Verde βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και ψυχολογία μετρώντας ένα γκολ και μια ασίστ σε αυτά τα ματς. 

Υπενθυμίζεται πως ο Ροντρίγκες είχε μετακομίσει στον Ολυμπιακό στα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε κάνει το ντεμπούτο του τέλη Οκτώβρη στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ. Ήταν το πρώτο του ματς μετά από 2,5 μήνες και την τελευταία του παρουσία με την φανέλα της Αλ Ιτιχάντ. Στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από κάποια προβλήματα τραυματισμών και σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό δε μπόρεσε ποτέ να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που χρειαζόταν. Η Εθνική του ομάδα του έδωσε αυτό που χρειαζόταν και επέστρεψε πανέτοιμος για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Και το έκανε με το καλημέρα, όντας ο πρωταγωνιστής των Πειραιωτών με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά και με την συνολική του εικόνα κόντρα τους Αγρινιώτες.

Σχεδόν, την ίδια ώρα ο Σισέ έπαιρνε την πρόκριση με την Σενεγάλη για τον κυριακάτικο τελικό του Κόπα Άφρικα. Και μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει όλο αυτό το διάστημα τον κορυφαίο αμυντικό του στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά ακριβώς λόγω αυτού έχει βρει χώρο ο Μανωλάς για να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό, μιας και είχε παίξει ελάχιστα με τη Νάπολι μέχρι τον Δεκέμβρη. Ο 30χρονος στόπερ με τη δεδομένη ποιότητα χρειάζεται όσο τίποτα αυτή την εποχή παιχνίδια, κάτι που επιβεβαιώνει και η εικόνα του αφού βδομάδα με τη βδομάδα εμφανίζεται καλύτερος. Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς όταν έχει ξανά στη διάθεση του τον Σισέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0