Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Μηδέν παθητικό σε 6 σερί ματς εντός έδρας; Ούτε ο Ολυμπιακός! (video)

Αστέρας Τρίπολης: Μηδέν παθητικό σε 6 σερί ματς εντός έδρας; Ούτε ο Ολυμπιακός! (video)
Ο Αστέρας Τρίπολης ζει το δικό του «παραμύθι» στη Super League. Δεν είναι απλώς τέταρτος στη βαθμολογία. Είναι η μόνη ομάδα του πρωταθλήματος που συμπλήρωσε έξι σερί ματς στην έδρα της, χωρίς να δεχτεί γκολ, κάτι που δεν έχει καταφέρει ούτε ο πρωτοπόρος και αήττητος, Ολυμπιακός!
Σχετικά Άρθρα
Το «έργο» μοιάζει να παίζει σε επανάληψη. Έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα του Αστέρα Τρίπολης στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν και μετέτρεψε την έδρα του σε «κάστρο», διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του για επτά σερί παιχνίδια εντός έδρας. Σήμερα, μένει να το επαναλάβει μόλις μία φορά, για να ισοφαρίσει το τότε ρεκόρ του!
 
Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να δώσει ένα τέλος στο σερί της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς. Πέραν του προφανούς, πως έμειναν αήττητοι για έβδομο συνεχόμενο ματς στην έδρα τους, κατάφεραν κάτι που ούτε ο πρωτοπόρος και αήττητος στη φετινή Super League, Ολυμπιακός, δεν το έχει καταφέρει!
 
Το 2-0 κόντρα στους Ηπειρώτες (02/02) απλώς επιβεβαίωσε πως για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα τους δεν δέχονται γκολ! Το σερί ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου, όταν ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος χωρίς σκορ με την ΑΕΚ. Ακολούθησαν οι τέσσερις νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) απέναντι σε Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Βόλο, Απόλλωνα Σμύρνης, έως ότου ήρθε ο ΠΑΣ Γιάννινα για να αλλάξει τη συνήθεια των Αρκάδων προς το καλύτερο.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται σε εξαιρετικό «φεγγάρι». Είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Άλλωστε, στα τελευταία δέκα ματς μετράει επτά νίκες δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Εφόσον έχει πατήσει για τα καλά στην τετράδα, όντας μόλις στο -4 από την εξαιρετικά ασταθή ΑΕΚ, γιατί να μην θεωρείται ικανός να βγει τρίτος; Άλλωστε, το κίνητρο είναι μεγάλο. Αν το πράξει, θα ισοφαρίσει την καλύτερη πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν κατέλαβε την 3η θέση τη σεζόν 2012/13!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0