Football Talk

Ανρί, Φάμπρεγκας, Ομπαμεγιάνγκ: Η αρχηγία στο Λονδίνο έγινε… μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, «πληγώνοντας» την Άρσεναλ! (video)

Ανρί, Φάμπρεγκας, Ομπαμεγιάνγκ: Η αρχηγία στο Λονδίνο έγινε… μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, «πληγώνοντας» την Άρσεναλ! (video)

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποφασίζει να αφήσει την Άρσεναλ και να μεταβεί στην Βαρκελώνη για να βρει τον… εαυτό του στην Μπαρτσελόνα. Ένα «story» που έχουν δει πολλάκις οι φίλοι των «κανονιέρηδων». Ο αρχηγός τους φεύγει, με προορισμό την Καταλονία και οι μνήμες από τις ανάλογες αποφάσεις των Τιερί Ανρί και Σεσκ Φάμπρεγκας, αναβιώνουν και πάλι!

Μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να είχε τεθεί εκτός της Άρσεναλ από τα τέλη Νοεμβρίου και την ήττα από την Έβερτον, όταν και πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα των Λονδρέζων, όμως ουδείς περίμενε πως οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν τόσο γρήγορα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πριν από δύο καλοκαίρια ο Γκαμπονέζος ανανέωνε την συνεργασία του με την Άρσεναλ, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, δηλώνοντας πως θέλει να «γράψει» ιστορία με την φανέλα της.

Έγινε αρχηγός της, το «sign da thing» έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας του, αλλά ο αποχαιρετισμός δεν ήρθε ποτέ. Η απόδοσή του έπεσε, η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του εντάθηκε και το κακό «τρίτωσε» όταν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Μετράγαμε προς το τέλος μίας άρρηκτα συνδεδεμένης σχέσης ανάμεσα στον Ομπαμεγιάνγκ και την Άρσεναλ και πράγματι η πρόβλεψη… επιβεβαιώθηκε. Η Αλ Νασρ τον ήθελε, ο ίδιος ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη και εν τέλει, με μία αμοιβαία υποχώρηση με την αγγλική ομάδα, ο Γκαμπονέζος μετέβη στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.
pierre-emerick-aubameyang-thierry-henry_cjq3r73rar4r1eb7dhdxe299l.jpg

Η ιστορία αναβιώνει. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος, σημαντικός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που παίρνει μία τέτοια απόφαση, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός της. Το έκανε και ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Το έκανε και ο Τιερί Ανρί. Ίσως ο τελευταίος, να είναι και ο μοναδικός που δεν κατακρίθηκε ποτέ από τους «κανονιέρηδες».

Είτε εξαιτίας των όσων πέτυχε με την φανέλα της ομάδας, είτε γιατί απλά είναι ο… Τιερί Ανρί. Ένας ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η Άρσεναλ ήταν αήττητη για 49 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η αιτία που οι «Invincibles» απέκτησαν ρεαλιστική υπόσταση.

Ήθελε απλώς να κατακτήσει και το Champions League, με τον χαμένο τελικό του 2006 να τον «πικραίνει» αφάνταστα. Τελικά, επέλεξε να πάει στην ομάδα που τον κέρδισε τότε. Στην Μπαρτσελόνα, για να παραμείνει για τρία χρόνια και να κάνει και αυτό το όνειρό του πραγματικότητα.


Ό,τι δηλαδή αποφάσισε να κάνει σε πολύ νεότερη ηλικία ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος με σύμμαχο το ταλέντο του, αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη πως ο Αρσέν Βενγκέρ γνώριζε τον τρόπο να παράγει ποδοσφαιριστές.

Μέχρι και σήμερα αποτελεί το νεότερο ποδοσφαιριστή που διατέλεσε αρχηγός της Άρσεναλ, συμμετέχοντας και στο αλησμόνητο ματς της επικής ανατροπής απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Έμιρεϊτς, αλλά τον Αύγουστο του 2011 επιλέγει την εύκολη λύση.


Αφήνει την Άρσεναλ που δεν κατακτά τον τίτλο, ούσα πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ανεβασμένη Τσέλσι και πηγαίνει στην Καταλονία. Εν συνεχεία, με το πέρασμα του χρόνου, επιστρέφει στην Premier League, εδρεύει στο Λονδίνο αλλά αγωνίζεται για την Τσέλσι.


Η εικόνα του στις τάξεις των φίλων της Άρσεναλ, «αμαυρώνεται» ακόμη περισσότερο. Ο ίδιος παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας. Ζήτησε να επιστρέψει στην Άρσεναλ, αλλά μάλλον είχε «πληγώσει» τόσο πολύ τον Αλσατό μέντορα του, κάνοντας τον να μην σηκώνει τα… τηλέφωνα.

Και φτάνουμε στον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Τον άνθρωπο που αναβίωσε την ιστορία μιας περασμένης δεκαετίας, αλλά θύμισε στους φίλους της Άρσεναλ πως το «περιβραχιόνιο» είναι βαρύ και δεν είναι για… όλους. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι πιστοί αρχηγοί των «κανονιέρηδων» στη νέα χιλιετία. Μιλάμε για τον Βιεϊρά και τον Ανρί. Αν ο τελευταίος… πιστός, χρονολογείται το 2006, μάλλον ο οργανισμός και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας, είναι «άρρωστος»!



Μία τελευταία περίπτωση ποδοσφαιριστή που σαφώς και συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία είναι ο Τόμας Βερμάαλεν. Ένας ακόμη παίκτης που διετέλεσε αρχηγός των «κανονιέρηδων», έχοντας και ένα πολύ σημαντικό γκολ επί Αρσέν Βενγκέρ κόντρα στη Νιούκαστλ, μέσω του οποίου η ομάδα του βγήκε στο Champions League.

Ωστόσο, ούτε αυτός άντεξε για πολύ την ευθύνη που προσδίδει το περιβραχιόνιο στο Βόρειο Λονδίνο. Το καλοκαίρι του 2014 αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα έναντι 15 εκατομμυρίων, αλλά στην Βαρκελώνη έπαιξε ελάχιστα.

Παρέμεινε μία πενταετία, όπου στελνόταν δανεικός συχνά – πυκνά (Ρόμα, Άγιαξ) και στο Καμπ Νόου κατέγραψε 53 συμμετοχές με ένα γκολ, μία ασίστ και… οκτώ κίτρινες κάρτες.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0