Football Talk

ΠΑΟΚ: Έκανε 10 τα «αήττητα» ματς του στην Ριζούπολη και συνέχισε την παράδοση του… ημιχρόνου απέναντι στον Απόλλωνα!

ΠΑΟΚ: Έκανε 10 τα «αήττητα» ματς του στην Ριζούπολη και συνέχισε την παράδοση του… ημιχρόνου απέναντι στον Απόλλωνα!

Μία εντυπωσιακή παράδοση διέπει τον ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη στον 21ο αιώνα, με τους Θεσσαλονικείς να καταφέρνουν για 10ο διαδοχικό παιχνίδι να μην ηττηθούν απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης, συνεχίζοντας παράλληλα και ένα δικό τους… σερί, που τους θέλει να μην βρίσκονται πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο!

Πειστική ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη, με τους Θεσσαλονικείς να κατακτούν τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά μπορούν στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενόψει και των επικείμενων play off.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 των γηπεδούχων και παραμένει αήττητος το τελευταίο δίμηνο, με το πιο πρόσφατο, ανεπιτυχές αποτέλεσμα να λαμβάνει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Νίκαια, απέναντι στον Ιωνικό.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης, πέραν της παράδοσης που έχει «χτίσει» ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα, στην Ριζούπολη, σε επίπεδο πρωταθλήματος, μιας και μετρά πλέον διψήφιο αριθμό αναμετρήσεων δίχως ήττα (10), είναι και ένα σερί που τον θέλει να μην βρίσκεται πίσω στο σκορ, όταν οι δύο ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει σε κανένα από τα 10 πιο πρόσφατα ματς του στο εν λόγω γήπεδο με την πλάτη στον τοίχο στο ημίχρονο, ενώ η τελευταία φορά που συνέβη, χρονολογείται πριν από ακριβώς… 27 χρόνια.

Αναλυτικότερα, στην… προ τελευταία νίκη του Απόλλωνα επί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, ο Δικέφαλος έχανε στο ημίχρονο με 1-0, χάρη σε γκολ του Ντέμη Νικολαίδη, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης με ένα τέρμα στο 90ο λεπτό της συνάντησης.

Μιλάμε βεβαίως για ένα ματς που έλαβε χώρα τον προηγούμενο… αιώνα και συγκεκριμένα την σεζόν 1994-95! Τότε, ο ΠΑΟΚ μετρούσε εννέα συνεχόμενες ήττες από τον συγκεκριμένο αντίπαλο, έως ότου κάνει το πρώτο του «διπλό».

Έκτοτε δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Απόλλωνα, με την παράδοση του ημιχρόνου να διατηρείται «ζωντανή» από τον Μουργκ που άνοιξε το σκορ και απλοποίησε την κατάσταση.

Για την ιστορία, απλώς να αναφέρουμε πως ουδέποτε έχει σημειωθεί ολική ανατροπή του σκορ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο από κάποια από τις δύο ομάδες. Όποια κερδίζει στο ημίχρονο, «συνηθίζει» να κατακτά και τους τρεις βαθμούς.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0