Football Talk

ΑΕΚ: Τέσσερα γκολ μετά το 80', τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς! (video)

ΑΕΚ: Τέσσερα γκολ μετά το 80', τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς! (video)
Ο Σάκιτς δεν «χάρισε» απλώς μία σπουδαία νίκη στον Άρη επί της ΑΕΚ (02/02, 2-1). Το γκολ του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, απέδειξε τη... γύμνια της «Ένωσης» από το 80ο λεπτό κι έπειτα, αφού στα πέντε τελευταία ματς, μάζεψε για τέταρτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα της στο εν λόγω διάστημα! Όσον αφορά τη συγκομιδή της; Τέσσερις ήττες!
Η ΑΕΚ διανύει μία δύσκολη περίοδο και η δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, απλώς το επιβεβαίωσε. Αρνητικό ρεκόρ 36 ετών εντός έδρας, μία ξεκάθαρη δυσκολία στη διαχείριση των ματς όσο πλησιάζουν προς το τέλος τους, δείγμα έλλειψης φυσικής και πνευματικής ετοιμότητας. Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ωστόσο, ήρθε στο «φως» μία κακή συνήθεια της ΑΕΚ στις τελευταίες αγωνιστικές, που τείνει να γίνει... κανόνας!
 
Στα πέντε τελευταία της παιχνίδια, έχει υποστεί τέσσερις ήττες, με μοναδική εξαίρεση την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου (23/01). Οι τρεις γνωστές, πλέον, εντός έδρας ήττες, από ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο κατά σειρά, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό με αυτήν με τον Άρη: το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από το 80' και μετά!
 

Ο... χορός άνοιξε από τη «ζωγραφιά» του Μεντόσα στο 84', ακολούθησε το εύστοχο πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 85' και κλείνει (;) με το επίσης πανέμορφο γκολ του Σάκιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία φάση που είχε υπέροχη εκτέλεση μεν, αλλά βρέθηκε ολομόναχος δε, αναδεικνύοντας πως στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ μοιάζει να «κατεβάζει» τον διακόπτη.
 
Εκτός του Πέτρου Μάνταλου, όλες οι αλλαγές της «Ένωσης» έγιναν από το 77' κι έπειτα στο ματς με τον Άρη, αλλά η είσοδος των Ανσαριφάρντ (77'),  Λε Ταλέκ (78'), Τάνκοβιτς (85') και Βράνιες (90+4'), δεν κατάφερε να φέρει τις απαραίτητες ανάσες, όσο και το καθαρό μυαλό. 

 
Οι τρεις ήττες έγιναν τέσσερις, μέσα σε μόλις πέντε ματς, και ένα γκολ από το 80' κι έπειτα, στέρησε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας από την ΑΕΚ, για ακόμα μία φορά. Αν είχαν αποφευχθεί, ο βαθμολογικός πίνακας δεν θα ήταν ολότελα διαφορετικός, αλλά το τωρινό -14 θα ήταν στο -11, αφήνοντας κάποιο «παραθυράκι» ελπίδας, για το κάτι παραπάνω.

Αλλά με τέτοιες συνήθειες, στενεύουν τα περιθώρια.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0