Football Talk

Ζει το όνειρό της η Ράγιο και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον ημιτελικό του Copa del Rey! (video)

Ζει το όνειρό της η Ράγιο και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον ημιτελικό του Copa del Rey! (video)

Την ονειρική σεζόν που πραγματοποιεί στην επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου συνεχίζει η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία προκρίθηκε στον ημιτελικό του Copa del Rey με 1-0 απέναντι στη Μαγιόρκα, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Το όνειρο της Ράγιο Βαγιεκάνο για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Copa del Rey πέρναγε από το «Βαγιέκας» και τη Μαγιόρκα… Αυτή ήταν η αντίπαλός της στους «8» του θεσμού, με άμεση συνέπεια το «πρέπει» να μπαίνει στην εξίσωση για την ομάδα του Ιραόλα!

Το εγχείρημα δεν ήταν απλό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν δύο «διπλά» στις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της γηπεδούχου, όμως η Ράγιο, αν ήθελε να «γράψει» ιστορία έπρεπε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της… παράδοσης.

Και πράγματι, αυτό έκανε. Ο Τρέχο έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 43ο λεπτό με πέναλτι και έμεναν 45 λεπτά, προκειμένου ένα ολόκληρο «γαλατικό» χωριό να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Η Μαγιόρκα πίεσε, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 81ο λεπτό με τον Μουρίκι να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω και ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα. Το τελικό σφύριγμα ήχησε στα αυτιά των παικτών και των φίλων της ομάδας, ως λύτρωση.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «4» του Copa del Rey, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια και για δεύτερη συνολικά σε ολόκληρη την ιστορία της. Το όνειρο συνεχίζεται και μία ομάδα που εκφράζει στον απόλυτο βαθμό μία… πόλη, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα για όλους επί ισπανικού εδάφους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0