Football Talk

Άρης - ΑΕΚ 2-1: Νίκη εις μνήμην του Άλκη, με «ζωγραφιά» Σάκιτς και αφιέρωση Εντιαγέ!

Άρης - ΑΕΚ 2-1: Νίκη εις μνήμην του Άλκη, με «ζωγραφιά» Σάκιτς και αφιέρωση Εντιαγέ!
Ο Άρης πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-1 (02/02) στο φορτισμένο συναισθηματικά Κλεάνθης Βικελίδης, με ένα γκολ-ποίημα του Σάκιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Αραούχο ισοφάρισε προσωρινά για την «Ένωση» με ένα υπέροχο ψαλιδάκι (85'), ενώ ο Εντιαγέ άνοιξε το σκορ στο 44' με υπέροχο τακουνάκι και αφιέρωσε το γκολ του στον δολοφονημένο οπαδό των «κιτρίνων», στην πιο δυνατή στιγμή της αναμέτρησης!
Στοπ στο αρνητικό σερί που είχε χτίσει εντός έδρας απέναντι στην ΑΕΚ, σε αγώνες πρωταθλήματος, έβαλε ο Άρης, με τον Σάκιτς να «υπογράφει» στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 2-1 (02/02) στο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δέκα λεπτά νωρίτερα, ο Σέρχιο Αραούχο φάνηκε πως θα αποτρέψει την ήττα για την «Ένωση», αλλά ο Αυστριακός μπακ είχε άλλη γνώμη.

Το συγκεκριμένο ματς διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα, μετά τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη, με τον Εντιαγέ, που άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» να υψώνει μετά το γκολ του μια φανέλα με τον αριθμό «19» και το όνομα «Άλκης», εις μνήμην του δολοφονηθέντος.


1ο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή της αναμέτρησης να πάρουν τα «ηνία» του αγώνα στα χέρια τους. Μόλις στο 10ο λεπτό, σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Άρη, όταν ο Μαντσίνι έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Σάσα σούταρε, αλλά είδε τον Τσιντώτα να απομακρύνει εντυπωσιακά. Η αντίδραση του γκολκίπερ της «Ένωσης» ήταν εξίσου καλή εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Εντιαγέ, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.
 
Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά τόσο η προσπάθεια του Τσούμπερ στο 22ο λεπτό, όσο και αυτή στο 25ο, δεν μετουσιώθηκαν σε κάτι μεγαλύτερο. Στο 27', ο Ελβετός μεσοεπιθετικός προσπάθησε και πάλι να απειλήσει, όταν επωφελήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά είδε τον Σιαμπάνη να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει. Ωστόσο, παρά την πίεση της ΑΕΚ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας, φάνηκε πως ο Άρης θα έπαιρνε τον πρώτο λόγο για το προβάδισμα. 
 
Ο διαιτητής Κορδέρο σφύριξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, για μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Σάσα, αλλά μετά από επανεξέταση της φάσης στο VAR, έδειξε «παίζεται».Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει. Αντιθέτως, ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία στο 43', όταν ο Ματίγια σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, αλλά είδε τον Τσιντώτα να απομακρύνει. Εν τέλει, το πολυπόθητο γκολ ήρθε ένα λεπτό αργότερα. 
 
Με δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Λούμορ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Εντιαγέ με υπέροχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ στο 1-0 υπέρ του Άρη! Μάλιστα, ο αμυντικός χαφ των «κιτρίνων» πήρε μία φανέλα της ομάδας με τον αριθμό 19 και το όνομα «Άλκης», εις μνήμην του δολοφονημένου φίλου του Άρη.
 

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η ΑΕΚ συνέχισε την προσπάθειά της να αλλάξει τον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Άρης από τη δική του πλευρά, απείλησε με τον Ιτούρμπε στο 49', που επιχείρησε μία αρκετά φιλόδοξη λόμπα, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 60ο λεπτό υπήρξε μία φάση που έφερε αντιδράσεις από πλευράς ΑΕΚ. Ο Φαμπιάνο έκανε την προσπάθεια να απομακρύνει, αλλά βρήκε τον Αραούχο που έβαλε την κόντρα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πως υπάρχει φάουλ υπέρ του Άρη και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν, κυρίως με σέντρες από τα μπακ τους, αλλά δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου είκοσι λεπτά, για να σημειωθεί και πάλι κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι, όταν στο 81ο λεπτό, ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Σούντγκρεν πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να αποσοβήσει τον κίνδυνο. 

Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ από το 2-0, όταν απομάκρυνε την προσπάθεια του εκπληκτικού Εντιαγέ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν και δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας, αλλά ο Φαμπιάνο είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το κάθετο δοκάρι. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου «μίλησε» και εν τέλει, ήρθε το γκολ, αλλά για την πλευρά της «Ένωσης»!

Στο 85' μετά από φάση διαρκείας, ο Γκαρσία έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με άτσαλο τρόπο, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο, που με εντυπωσιακό ψαλίδι, έγραψε το 1-1 για την ΑΕΚ και φάνηκε να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, ο Εμάνουελ Σάκιτς βρέθηκε ολομόναχος εντός της περιοχής, μετά από εξαιρετική πάσα του Κρίστιαν Λόπεθ και με φοβερό σουτ έδωσε το τρίποντο στον Άρη, γράφοντας το 2-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.
 
Ο MVP
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Μπαντού Εντιαγέ που ήταν κυριολεκτικά... παντού, κόβοντας και μοιράζοντας, ενώ θα μπορούσε να είχε κρίνει το ντέρμπι με το τακουνάκι του στο 44', αν δεν του είχε «χαλάσει» τα σχέδια με ένα εξίσου πανέμορφο γκολ, ο Σέρχιο Αραούχο. Ωστόσο, δίκαια ο Εμάνουελ Σάκιτς κερδίζει το εν λόγω βραβείο.
 
Η φάση του αγώνα
Η επέμβαση του Τσιντώτα στο 82' που αποσόβησε το 2-0 και κράτησε την ΑΕΚ «ζωντανή» στο παιχνίδι. Είναι ένας από τους λόγους που η «Ένωση» θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ματς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λούμορ (90+1' Κρίστιαν Λόπεθ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (83' Σάκιτς), Σάσα, Ιτούρμπε (62' Γκαρσία), Μαντσίνι (84' Μάνος), Καμαρά.
 
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (78' Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77' Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85' Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46' Μάνταλος), Γκαρσία (90+4' Βράνιες), Αραούχο, Τσούμπερ
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0