Football Talk

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Ο εκπληκτικός Γκάρι Ροντρίγκες «λύγισε» τους Αγρινιώτες και έστειλε μήνυμα... ρεβάνς!

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Ο εκπληκτικός Γκάρι Ροντρίγκες «λύγισε» τους Αγρινιώτες και έστειλε μήνυμα... ρεβάνς!
 Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και παρά τη μείωση του Παναιτωλικού, επικράτησε με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 21ηαγωνιστικής της Superleague1.

Ολυμπιακός… από τα παλιά. Οι «ερυθρόλευκοι», με ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ στο τετράλεπτο αλλά και με μία γεμάτη εμφάνιση, επικράτησαν με 3-1 του Παναιτωλικού και έστειλαν… μήνυμα ενόψει της ρεβάνς του κυπέλλου Ελλάδας.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε παραπάνω από φουριόζος στο ματς. Μόλις στο πρώτο λεπτό, και στην παρθενική τους επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Συγκεκριμένα, ο Κένι Λαλά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, με τον Ανέστη να την εξουδετερώνει. Εκεί, όμως, ήταν ο Γάλλος εξτρέμ, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ.

Δεν πέρασαν παραπάνω από τρία λεπτά και ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, τον Ανέστη να αποκρούει ξανά, ο Ελ Αραμπί πήρε το ριμπάουντ και είδε τον δοκάρι να τον σταματάει. Όπως και στο πρώτο τέρμα, εκεί ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες που με κοντινό σουτ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Νίκο Βέργο, στο 8ο λεπτό. Ο Έλληνας φορ πήρε τη κεφαλιά από τον Λαλά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βατσλίκ. Ίδια φάση είδαμε στο 22ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Βέργος έφυγε στην πλάτη του Σωκράτη, ακούμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα αλλά ο Βατσλίκ φώναξε παρών με τον καλύτερο τρόπο, αποκρούοντας σε κόρνερ. 

Τελικά, το κακό τρίτωσε. Ο Ρέαμπτσιουκ απέκρουσε με τον χειρότερο τρόπο, ο Μόρσεϊ πήρε τη μπάλα στην περιοχή, πέρασε τον Μολδαβό με εξαιρετικό τρόπο και νίκησε τον Τσέχο πορτιέρο για το 2-1 στο 28ο λεπτό. Γενικά, οι Αγρινιώτες είχαν ανεβάσει αρκετά τον ρυθμό τους μετά το πρώτο τέταρτο.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να ανεβάσει το σκορ για το πρώτο ημίχρονο. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του 45λεπτου.

2ο ημίχρονο

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε στο 52ο λεπτό από τον Παναιτωλικό. Ο Μόρσεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, από τις κόντρες η μπάλα πήγαινε στην εστία αλλά ο Εμβιλά εμπόδισε να γίνει το 2-2. Έξι λεπτά μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε ευκαιρία να κάνει το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Εμβιλά βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά από την κόντρα, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη. Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε τη κεφαλιά αλλά ο Ανέστηςεντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές μετά τις ευκαιρίες και είχε την απόλυτη υπεροχή. Ο Γκάρι Ροντρίγκες γύρισε τη μπάλα στον Εμβιλά, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση. Οι Αγρινιώτες έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Καρέλης είδε τη μπάλα να φτάνει σε εκείνον έπειτα από το λάθος του Σωκράτης αλλά μπροστά από τον Βατσλίκ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 70ο λεπτό άγγιξε ξανά το τρίτο γκολ, όμως ούτε ο Αγκιμπού Καμαρά αλλά ούτε και ο Μασούρας κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Το σουτ του πρώτου, μετά το εξαιρετικό κατέβασμα του Τικίνιο, κατέληξε στα σώματα και του δεύτερου, άουτ. Τελικά, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν εκείνος που το κατάφερε. Ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έκλεψε τη μπάλα στην περιοχή του Ανέστη, βγήκε τετ-α-τετ και έκανε το 3-1 στο 74ο λεπτό.

Ο Παναιτωλικός έψαξε να βρει τη μείωση αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε την όποια προσπάθεια των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά.

MVP: Γκάρι Ροντρίγκες. Αν δεν είχε πετύχει το τρίτο γκολ, ίσως να τον κέρδιζε στο νήμα ο Γιαν Εμβιλά. Ωστόσο, ο διεθνής εξτρέμ ήταν εκπληκτικός. Επικίνδυνος, δραστήριος και γεμάτος ενέργεια ενώ πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ.

Φάση του αγώνα: Το εκρηκτικό πρώτο τετράλεπτο. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα και έκρινε το ματς σε μεγάλο βαθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (89' Κίτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά (35' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ροντρίγκες (89' Φαντιγκά), Α. Καμαρά, Βαλμπουενά (62' Μασούρας), Αραμπί (63' Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λούι, Αντούνες, Βργκοτς, Περέιρα (62' Αποστολάκης), Τσιγγάρας (74' Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (79' Λάρσον), Φλόρες, Ντουάρτε (74' Μπελεβώνης), Μόρσεϊ, Βέργος (46' λ. τρ. Καρέλης).


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0