Football Talk

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-2: Ολική ανατροπή - Φελίπε και Τσιλιανίδης «σταύρωσαν» τους πράσινους! (video)

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-2: Ολική ανατροπή - Φελίπε και Τσιλιανίδης «σταύρωσαν» τους πράσινους! (video)
Ο Παναθηναϊκός έλεγχε την ροή του παιχνιδιού, μέχρι την αποβολή του Λούκας Βιγιαφάνιες, όπου οι Κρητικοί πίεσαν τους «πράσινους» και ισοφάρισαν στο 85ο λεπτό και ανέτρεψαν τα πάντα στο 90+4 με τον Τσιλιανίδη!

Η ομάδα του ΟΦΗ φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό για την 21η αγωνιστική της Super League, στο Γεντί Κουλέ. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττες, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πιο… βαριά πόδια καθώς οι τρείς συνεχόμενες ήττες από ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και Λαμία τους είχε προσθέσει περισσότερο άγχος. Οι «πράσινοι» από την άλλη είχαν ηττηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση με τον Λάμπρου να βγάζει μια όμορφη κάθετη στον Τοράλ ο οποίος εκτέλεσε τον Μπρινιόλι, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε εμφατικά «όχι» στον αντίπαλο επιθετικό.

Οι «πράσινοι» επηρεάστηκαν από την άμεση κινητοποίηση των Κρητικών και χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά στο τερέν, ευελπιστώντας για ένα λάθος.

Στο 18ο λεπτό και τις δύο ομάδες συγκεντρωμένες στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Παλάσιος σέντραρε και ο Μεγιάδο επενέβη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έσι έγινε το 1-0 υπέρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Στο 25ο λεπτό, ο Λάμπρου εκτέλεσε ένα φάουλ από την δεξιά μεριά της περιοχής, με τον Σελίμοβιτς να αντιδράει άμεσα στην αμυντική δυσλειτουργία των «πράσινων» και εκτέλεσε το τέρμα του Μπρινιόλι επιτυχημένα. Η φάση εξετάστηκε εκτεταμένα από τον VAR, ο οποίος κάλεσε τον πρώτο διαιτητή, Καραντώνη και αυτός με τη σειρά του είδε πως ο Ντουρμισάι δεν επηρεάζει τον Ιταλό ποδοσφαιριστής.

Στο 33ο λεπτό ο Τοράλ κέρδισε από τον Πέρεθ ένα φάουλ από την αριστερή μεριά της περιοχής του «τριφυλλιού» σε πολύ καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάμπρου ο οποίος προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από το τοίχος, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν σε κόρνερ, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Σε μια φάση που η άμυνα του ΟΦΗ λειτούργησε εντελώς λάθος και έκανε έξω φρενών τον Νίκο Νιόπλια, ο Χουάνκαρ πίεσε πολύ ψηλά στο τερέν και η συνεργασία των Κρητικών ήταν μια κακή επιλογή με παράλληλη πάσα. Ο Ισπανός αμυντικός έκλεψε και μοίρασε γρήγορα στον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε εύκολα και έκανε το 2-1. Ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, πιστεύοντας πως ο Αργεντινός είναι εκτεθειμένος, αλλά o VAR μαζί με τον Καραντώνη διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό και το γκολ μέτρησε.

Το γκολ μετατράπηκε σε ροντέο μετά το 2-1, με τους «πράσινους» να έχουν ευκαιρίες με Χουάνκαρ να αστοχεί σε τετ-α-τετ και τον Βιτάλ να αστοχεί σε εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Μαουρίσιο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βιγιαφάνιες να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 49’, εκτελώντας τον Βάτερμαν, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση. Η αναγκαστική αλλαγή του Μαουρίσιο, ο οποίος τραυματίστηκε στη γάμπα και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος τον αντικατέστησε.

Στο 62’ μια πολύ όμορφη κάθετη από τον Παλάσιος για τον Βιτάλ δημιούργησε προϋποθέσεις, αλλά ο Βάτερμαν αντέδρασε άμεσα και απομάκρυνε με τα πόδια.

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 70’, με τον Φράνκ Βέλεθ να πιάνει μια δυνατή κεφαλιά, με το δοκάρι να σώζει τους Κρητικούς από ένα τρίτο γκολ.

Μετά από μια τρίλεπτη πολιορκία του Παναθηναϊκού, διεκόπη από μια αντεπίθεση με αποδέκτη τον Νέιρα, όπου τον ανέτρεψε ο Βιγιαφάνιες και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ο Αργεντινός μέσος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση, καθώς υποστήριζε πως το μαρκάρισμα του δεν ήταν τέτοιο για να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη.

Μετά την αποβολή, ο ΟΦΗ πίεσε πολύ το «τριφύλλι» κερδίζοντας μέτρα στο τερέν και έφτασε στην ισοφάριση στο 85’ με τον Ουές να σεντράρει και τον Λουίς Φελίπε να πιάνει μια κεφαλιά, αλλάζοντας τη φορά της μπάλας και παραπλάνησε τον Μπρινιόλι, κάνοντας το 2-2.

Το ματς στα τελευταία λεπτά έγινε… ροντέο με αποκορύφωση το νικητήριο γκολ του Τσιλιανίδη, ο οποίος «εκτέλεσε» το τριφύλλι και επέστρεψε στις νίκες.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η νικητήρια... οβίδα του Τσιλιανίδη δεν θα μπορούσε να μην είναι η κορυφαία φάση του αγώνα, καθώς «καθάρισε» το παιχνίδι και το τρίποντο για την ομάδα της Κρήτης στο 90+4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (69’ Ουές), Σελίμοβιτς, Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (60’ Τσιλιανίδης), Γκαγιέγκος, Τοράλ, Λάμπρου (70’ Ντε Γκουσμάν), Ντουρμισάι (59’ Φελίπε), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (60’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (89’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (69’ Αϊτόρ).

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0